20-03-08

The A-team op het witte doek

20th Centyru Fox heeft de film 'The A-team' aangekondigd voor juni 2009. Deze film zal geregisseed worden door John Singleton.
The A-team was een televisiepopulaire serie uit de jaren 80, maar ook nu wordt de serie nog regelmatig heruitgezonden. De serie ging over een groep huurlingen die in hun busje door heel Amerika trokken. Onderweg hielpen ze onderdrukte mensen in hun strijd tegen rijke criminelen en onderdrukkers. De serie riep destijds veel controverse op, vanwege het vermeende geweldsgehalte en pro-militaire karakter. De leden van the A-team krijgt u hier in een overzicht:

Hannibal

 Kolonel John "Hannibal" Smith is de sigaarrokende leider van het team. Hij kreeg de bijnaam Hannibal omwille van zijn strategisch inzicht. In de serie werd dit personage vertolkt door George Peppard.

 

baSergeant Bosco Albert Baracus, ook wel B.A. genoemd omwille van zijn Bad Attitude (omdat hij officieren sloeg), is de brute spierkracht van het team. Ondanks dat hij er angstaanjagend uitziet, is hij dol op kinderen. Hij is de techneut van het team. B.A. heeft vliegangst. Dat is de reden waarom hij meestal verdoofd wordt voor ze gaan vliegen. B.A. werd gespeeld door Mr. T.

faceLuitenant Templeton "Face" Peck (gespeeld door Dirk Benedict). Face is de regelaar van het team. Zonder enige moeite weet hij van alles te regelen. Vooral bij het vrouwelijk schoon kan hij veel voor elkaar krijgen. Zijn bijnaam Faceman, vaak afgekort tot Face, verwijst naar zijn knappe gezicht, waarmee hij veel voor elkaar krijgt. 

murdockKapitein H.M. "Howlin' Mad" Murdock (gespeeld door Dwight Schultz). Hij is de piloot van het team. Hoewel hij officieel tot gek verklaard is, is hij een waardevol lid van het team. Hij doet vaak vreemd, maar weet zijn mannetje te staan.

 

In de eerste aflevering gaat verslaggeefster Amy Allen (gespeeld door Melinda Culea) op zoek naar het A-team. Daarna werkt ze een tijdje met hen samen. Later wordt ze vervangen door Tawnia Baker (gespeeld door Marla Heasly), een collega-verslaggeefster.
In latere afleveringen krijgt het A-team versterking van Franky Santana (gespeeld door Eddie Velez), gespecialiseerd in speciale effecten. Het A-team wordt later 'geëxecuteerd', maar weet met de hulp van Hunt Stockwell (gespeeld door Robert Vaughn) te ontsnappen. Vanaf dat moment 'werkt' het A-team onder commando van Stockwell die hun identiteit geheim weet te houden.

De casting voor de film zal later dit jaar gebeuren, maar Ice Cube wordt reeds genoemd voor de rol van B.A. Benieuwd of deze film even succesvol zal zijn zoals de serie destijds.

Bron: Comingsoon.net; Wikipedia; www.rtl.nl

 

14:46 Gepost door SD in Actie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: a-team |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.