10-04-08

3D: Een nieuwe trend in filmland

3dDisney wil van 3D een standaard maken in filmland en daarom zullen alle toekomstige projecten van Disney en Pixar in 3D uitgebracht worden. De eerste film die in 3D te zien zal zijn is Up, die volgend jaar uitkomt. In het vervolg zullen we dus ons 3D-brilletje kunnen opzetten bij het bekijken van nieuwe Disney-films. De 3D techniek werd in filmland eerder al gebruikt voor o.a. de films Beowulf en Fly Me to the Moon en ook de band U2 maakte gebruik van de 3D-techniek voor hun nieuwste concert-DVD U2-3D.

Wat staat er nog op de planning bij Disney: Toy Story 3 zal uitkomen in juni 2010 (samen met Pixar) en The Princess and the Frogg zal uitkomen in december 2009. Lang zullen we echter niet moeten wachten op een nieuwe Disney-Pixar creatie, want in juni komt de film WALL-E uit. De trailer van deze film kan u hier bekijken:

Disney heeft ook plannen om tegen 2012 de film King of Elves te maken, die gebaseerd is op een kortverhaal van Phillip K. Dick. Chef Animatie John Lassiter verklaarde het volgende: "Het leukste aan mijn job is dat ik kan samenwerken met de beste filmmakers, zowel van Disney als van Pixar. Deze mensen zijn absoluut de beste in hun vak en zijn zeer gedreven wanneer ze aan een project werken. We zijn zeer enthousiast om de wereld van 3D en computertechnologie te verkennen en om zo onze verhalen nog beter aan het publiek te vertellen. Maar op hetzelfde moment gebruiken we ook een stuk uit ons verleden; we blijven memorabele figuren en originele verhalen gebruiken."

Niet enkel Disney plant 3D-films, maar ook vele ander films zullen in 3D uitkomen. Blijkbaar is dit een nieuwe trend in filmland, na de goede commentaren op Beowulf. Toekomstige 3D-projecten zijn: Journey 3-D, The Nightmare Before Christmas 3D, Final Destination 4, Monsters vs. Aliens, Avatar, Shrek Goes Fourth, Tintin-trilogie, Puss in Boots, Star Wars,... We zullen ons 3D-brilletje dus vaak nodig hebben.

Bron: http://www.slashfilm.com/2007/11/20/upcoming-3d-movie-rel..., Imdb.com

 

12:33 Gepost door SD in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: disney, pixar, 3d |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.