01-05-08

In de Kijker: Het Poltergeist-meisje

Heather_ORourkeDeze week zetten we Heather O'Rourke in de kijker. Zij werd bekend door haar rol in Poltergeist. Zij was 7 jaar toen ze in de film te zien was. Nadien speelde ze ook in de sequels van Poltergeist. Heather werd geboren op 27/12/1975 en stierf jammer genoeg op de leeftijd van 12 jaar in 1988.

Heather werd door Steven Spielberg ontdenkt toen ze zat te lunchen in de studio van MGM. Spielberg zag haar en bood haar een rol aan in zijn film Poltergeist. De film werd in 1982 uitgebracht met Heather in de hoofdrol. Zij viel op met het zinnetje "They-re he-eere!". Ook andere regisseurs zagen haar aan het werk, waardoor ze o.a. een rol kreeg in de populaire serie Happy Days.

Ze speelde ook een aantal gastrollen in andere series, zoals Webster, en speelde in televisiefilms als Surviving en Around the Bend.

15936linda_and_heatherIn Poltergeist II was ze opnieuw de ster van de film en 2 jaar nadien was ze te zien in Poltergeist III. Dit zou echter haar laatste film worden, want tijdens de opnames stierf ze.

In 1987 werd bij haar de ziekte van Crohn vastgesteld. Ze was toen bezig met de opnames van Poltergeist III. Op 1 februari 1988 moest Heather dringend naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat ze een darmbelemmering had. Dit overleefde ze echter niet, waardoor dit kindsterretje op vroege leeftijd stierf.

De film Poltergeist III was echter nog niet helemaal af, waardoor er een stand-in gebruikt werd voor de laatste scene. Heather O'Rourke werd als één van de beste kindsterren ooit beschouwd.

11:12 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: heather o rourke |  Facebook |

Commentaren

thx!!! voor de comment.
ik heb de laatste tijd al véél veranderd aan men blog ,de achtergrond (lang achter gezocht hoe ik dat moest veranderen), en die buttons( pics,bio,...) . Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer ik van html begin te snappen. ;-)
jou site is ook ferm,héél schoon pics enzo ,véél info. ik ga seffens uwe link ook toevoegen. eerst eventjes nog filmography posten met link via button
greetz

Gepost door: Brosnangirl | 01-05-08

De commentaren zijn gesloten.