05-05-08

Top 10 Beste filmmuziek

De 10 beste filmmuziek kiezen, is niet makkelijk. Er is veel goede filmmuziek en elk jaar komen daar een pak nieuwe soundtracks bij. Wat maakt filmmuziek nu goed? Goede filmmuziek moet een sfeer creëren, waardoor een scène beter wordt weergegeven. door. Filmmuziek moet ook als een rode draad door de film lopen. Het belangrijkste is misschien wel of het deuntje in je hoofd blijft hangen. Als je de muziek na de film nog kan herinneren, is er waarschijnlijk wel sprake van goede filmmuziek. Natuurlijk is muziek wel subjectief en zal een liedje voor de ene goed zijn en voor de andere slecht. Bij ons overzicht hebben we vooral rekening gehouden met herkenbaarheid (als je bij het horen aan een liedje, direct de film eraan kan koppelen) en gekendheid (als je het liedje nadien nog kan nazingen/neurieën). Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met onze top 10. Je mening en jouw top 10 kan je kwijt bij de reacties.

10. Cannibal Holocaust
Dit liedje is het themalied van de film Cannibal Holocaust. In de film, die over de laatste dagen van een filmploeg in de jungle gaat, wordt het liedje vooral gebruikt bij gewelddadige scenes. Dit zorgt voor een leuk contrast: het gewelddadige op het scherm en het rustige melodietje. Je zou kunnen zeggen dat het een soort sadistisch melodietje is, wat ook helemaal bij de film past. Het liedje werd gecomponeerd door Riz Ortolani.

9. Imperial March
Dit liedje, uit de Star Wars-films, doet denken aan een dreigend kwaad. Het liedje wordt dan ook gebruikt wanneer Darth Vader zijn intrede doet. Het kreeg als neventitel Darth Vader's Theme. Het lied werd gecomponeerd door John Williams

8. Jurassic Park Theme Song
Dit liedje uit de Jurassic Park-films heeft een magisch tintje. Toch wel iets dat met het park te maken heeft; Jurassic Park is immers een magisch en wonderlijk park. De muziek werd gecomponeerd door Johan Williams.
7. Dead already
Dit liedje komt uit de film American Beauty. De inhoud van de film kun je samenvatten als een klassiek drama. Componist Thomas Newman kon de passende muziek bij deze film componeren. Met instrumenten zoals tablas, kim-kim drums, mandola en banjo, creëert hij samen met piano en fluit een soundtrack die de film tot een zwarte komedie maakt.
6. Le fabuleux destin d'Amelie Poulain
Le fabuleux destin d'Amelie Poulain zit vol leuke en herkenbare deuntjes. Daarom hebben we niet 1 liedje geselecteerd uit deze film, maar nemen we alle liedjes als geheel. Componist van deze muziek is Yann Tiersen
5. The Godfather Waltz
Dit liedje creëert een ludieke sfeer bij The Godfather. De muziek is van Nino Rota.
4. Goldfinger/James Bond Theme
Goldfinger is één van de betere titelsongs van een James Bond-film. Shirley Bassey zong het liedje in voor de gelijknamige film. Goldfinger is één van de betere en de meest gekende Bond-liederen. Samen met dit lied werd ook het bekende Bond-thema geselecteerd. Componist van dit lied is John Barry. De allereerste versie van het James Bond thema was van Monty Norman, hierdoor is er wat onenigheid over wie nu de componist van het lied is. Er wordt aangenomen dat Monty Norman de originele componist is.
3. ET: The Extra-Terrestrial
De muziek uit de film E.T. werd gecomponeerd door John Williams. Williams is momenteel een van de bekendste filmmuziekcomponisten ter wereld. Als vaste componist van Steven Spielberg en George Lucas, componeerde hij memorabele thema’s en deelde hij mee in het succes van al hun films.
2. Pirates of the Caribbean Theme
Deze muziek komt uit de Pirates of the Caribbean-films. Dit leuk zeeroversdeuntje, dat je doet denken aan wilde avonturen, is van de hand van Hans Zimmer.
1. Requiem for a dream
Dit liedje was oorspronkelijk gecomponeerd voor de film Requiem For A Dream. Maar het lied is niet enkel voor deze film gebruikt. In verschillende trailers voor andere films en series werd het lied van Clint Mansell gebruikt.   Zo werd het gebruikt voor de trailer van Lord Of The Rings: The Two Towers en staat het bekend als Requiem for a Tower. Daarnaast werd het ook gebruikt voor The Da Vinci Code, Lost en I Am Legend

14:27 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (0) | Tags: top 10 beste filmmuziek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.