08-05-08

In de kijker: Robert Patrick

Deze week staat acteur Robert Patrick in de kijker. Patrick werd geboren op 5 november 1958. Deze Amerikaanse acteur werd vooral bekend met zijn rol van T-1000 in de film Terminator 2. In 1991 werd de film als meest succesvolle film uitgeroepen. Patrick speelde er de rol van een robot die eruit zag als een mens. In de film moest hij het opnemen tegen the Terminator, gespeeld door Arnold Schwarzenegger.

bridge-05

Op 24 november 1990 trouwde hij met actrice Barbara Patrick. Een aantal keer waren ze samen aan het werk te zien. Roberts broer, Richard Patrick, is de zanger van de rockgroepen Filter en Army of Anyone.

robert-patrick1Patrick werd vooral bekend met zijn rol van T-1000. Deze rol speelde hij niet alleen in de film Terminator 2, maar in nog 3 andere projecten: in Wayne's World, Last Action Hero en T2 3-D: Battle Across Time. Voordat hij echt bekend werd, speelde hij ook al een kleinere rol in de film Die Hard 2.

In 1998 speelde hij de rol van baseballcoach Joe Willis in The Faculty. Patrick speelde niet enkel in films, ook in series dook hij vaak op. In 2000 verscheen Patrick in verschillende afleveringen van The Sopranos als David Scatino. Dit personage was de uitbater van een winkel, die grote schulden had. 

patrickEen tweede rol waardoor Patrick bekend werd bij het grote publiek, was die van John Doggett. Dit personage speelde hij van 2000 tot 2002 in de populaire serie The X-Files. In 2003 deed hij mee aan de tweede Charlie's Angels-film en in 2004 speelde hij een gastrol in de pilootafleveringen voor de serie Stargate Atlantis

In 2005 speelde hij een rol in de film Walk the Line,die een Academy Award won. Daarnaast speelde hij dat jaar ook in de miniserie Elvis, waarin hij de vader van Elvis Presley vertolkte.  Tot vorig jaar speelde Patrick een rol in de actieserie The Unit.

RobertpatrickPatrick speelde ook in een aflevering van de serie Lost en sprak de stem in van Meester Piandao in een aflevering van Avatar: the Last Airbender. Hij leende zijn stem ook voor de film Fly Me to the Moon en de animatieseries The Batman en Superman.   

Op zijn planning voor 2008 staan nog een aantal projecten: zo zal hij te zien zijn in de thrillers The Black Waters of Echo's Pond en Alien Tresspass.

16:10 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robert patrick |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.