15-05-08

Bioshock zal film worden

BioshockHet populaire videospel Bioshock zal verfilmd worden. Regisseur Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) zal samen met Universal de film produceren. De deal tussen uitgever Take Two en Universal Pictures is de grootste sinds de deal om Halo te verfilmen. De Halo-film werd echter uitgesteld voor onbepaalde tijd, waardoor de fans nog een tijdje zullen moeten wachten op de verfilming van het spel.

Take Two topman Strauss Zelnick wil een verhaal als Halo echter vermijden en sloot de deal dan ook na 100% zekerheid over de komst van de film. John Logan zal het script schrijven voor de film, iets wat hij eerder ook al deed voor The Last Samurai en The Aviator.

Het spel Bioshock gaat over de experimentele onderwaterstad Rapture, die in de jaren '40 gebouwd werd om zo een ideale samenleving te creëren. Het systeem krijgt echter al vlug te maken met corruptie en onderdrukking. Ook worden er mensen genetisch gemanipuleerd en breken er opstanden uit onder de bewoners. Het oorspronkelijke doel, draaide dus op iets totaal anders uit.

De makers hebben nog geen uitspraken gedaan over een mogelijke releasedatum. Naar verwachting zal de film niet eerder dan 2010 verschijnen.

12:12 Gepost door SD in Game | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bioshock |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.