31-05-08

Peggy Bundy a.k.a Katey Sagal in de Kijker

417px-Katey_SagalKatey Sagal (°19/01/1954) is een Amerikaanse actrice, zangeres, schrijfster die vooral bekend werd als Peggy Bundy in de serie Married... with Children. Bij de jongeren zal ze bekender zijn uit de series Futurama en 8 Simple Rules.

Sagal werd geboren in Hollywood als dochter van regisseur Boris Sagal, die vooral televisie werk deed zoals The Twilight Zone. Ook haar moeder, Sara Zwilling, was een regisseur. De showbizz-wereld zat er in de familie, want ook Jean Sagal en Liz Sagal, haar zussen, acteren. Haar broer, Joe Sagal is dan weer een acteur. 

Sagal begon haar acteercarrière door in verschillende televisiefilms mee te spelen. Ook kreeg ze een kleine rol in de Columbo-film, die geregisseerd werd door haar vader, als secretaresse.  In 1973 werd ze ook met haar zingen bekend. Zo zingt ze bijvoorbeeld mee op de achtergrond in het nummer Calling dr. Love van Kiss. Het album, waar dit liedje opstond, zou uiteindelijk platinum behalen. Hierdoor werd Sagal een vaak gevraagde achtergrondzangeres. Zo mocht ze mee met Bette Midler op tournee in 1979 en zong ze met Olivia Newton-John het liedje Soul Kiss.

peg02In 1985 besloot ze haar weer te concentreren op het televisiewerk. Naar aanleiding van een rol in Mary kreeg ze een grote rol in de serie Married...with Children. Hierin speelde ze de rol van Peg Bundy, een ongelukkige, naar seks-hunkerende dame uit de lagere sociale klasse. Oorspronkelijk zou haar personage een moderne vrouw zijn, maar op vraag van Sagal werd het personage uiteindelijk helemaal anders. Haar bedoeling was om de huisvrouw uit de jaren '60 te parodieren. Ook het uiterlijk van Peggy Bundy bepaalde ze helemaal zelf. De serie duurde 10 jaar, waardoor ze een groot deel van haar carrière hiermee bezig was. Ze keerde nog 1 keer terug als Peggy Bundy in een aflevering van de serie Futurama. Voor haar rol van Peggy Bundy werd ze 4 keer genomineerd voor een Golden Globe.

ks_married020402ks_married020404

 

futurama_leelaNa Married...with Children speelde ze nog in verschillende televisiefilms. In 1999 vroeg Matt Groening haar om de stem in te spreken van Leela in de science-fiction cartoon Futurama. Futurama werd echter na 4 seizoenen afgeschaft.  In 2006 werd de serie nieuw leven in geblazen. Sagal zou de rol van Leela opnieuw inspreken in 4 DVD-films, die later zouden uitgezonden worden als 16 afleveringen. 2 Films werden reeds opgenomen, 2 staan gepland voor 2008 en 2009.

Sagal was ook te zien in een gastrol in That '70s Show, waarin ze Steven Hyde's moeder speelde. Ze was ook te zien in de sitcom Tucker.

In 2002 werd Sagal gecast als de vrouw van John Ritter in 8 Simple Rules for Dating my Teenage Daughter. Na de dood van Ritter, werd Segal het hoofdpersonage van de serie. De serie werd na 3 seizoenen afgevoerd.  

18667352

24-Helen-and-Locke-Attend-AIn 2005 was ze twee keer te zien in de serie Lost, waarin ze als vriendin van John Locke te zien was. Ook speelde ze een gastrol in Ghost Whisperer. Haar laatste projecten, ware een gastrol in CSI en de film Futurama: The Beast with a Billion Backs. In 2008 en 2009 volgen 2 nieuwe Futurama films en in 2008 zal ze ook te zien zijn als de moeder van Jack in Jack and the Beanstalk.

21:26 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: katey sagal |  Facebook |

Beverly Hills Cop komt terug

285_murphy_bev_cop_113006Eddy Murphy zal zich aan een comeback als rechercheur Axel Foley wagen. Filmstudio Paramount kondigde immers een vierde Beverly Hills Cop-film aan. Brett Ratner (Rush Hour, X-Men) wordt genoemd als regisseur.

De eerste drie Beverly Hills Cop films brachten wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar op.  Paramount heeft besloten de serie nieuw leven in te blazen na de succesvolle come back van Indiana Jones, ook al een Paramount productie.

Met de originele Beverly Hills Cop verwierf komiek Murphy bekendheid bij het grote publiek.

20:31 Gepost door SD in Actie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beverly hills cop, eddy murphy |  Facebook |

26-05-08

Harry Potter-acteur vermoord

Rob Knox, een 18-jarige Britse acteur, werd zaterdag na een straatgevecht in Londen neergestoken. Knox stierf aan zijn verwondingen. Knox zal nog te zien zijn in Harry Potter and the Half-Blood Prince, waarin hij de rol speelt van student Marcus Belby.

 

 

23:12 Gepost door SD in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: harry potter |  Facebook |

23-05-08

Nieuwe Dragon Ball-foto's

dragonball_215De fans van Dragon Ball verwijzen we graag door naar deze website. U kan er nieuwe foto's zien van de acteurs voor de film Dragonball.  U kan er foto's zien van Bulma, Yamcha, Master Roshi, Chi Chi en Goku.

12:55 Gepost door SD in Comic/Strip/Manga | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dragonball |  Facebook |

Cameron Diaz scheert zich kaal voor filmrol

Deze week doken er foto's op van een kale Cameron Diaz. De actrice zou haar kaal laten scheren hebben voor haar nieuwste filmrol. Ze speelt de moeder van een leukemiepatientje en scheert zich kaal uit medeleven met haar dochter. Over de film zelf is echter nog niets bekend, de titel en releasedatum zijn nog niet bekend. De foto kan u hieronder zien. Na navraag bleek wel dat Cameron Diaz haar haar niet echt kwijt is, maar dat ze een soort kapje draagt. (Bron: http://msnnl.starlounge.com)

21572____

12:49 Gepost door SD in Drama | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cameron diaz |  Facebook |

In de kijker: Bert André overleed eergisteren

Eergisteren stierf Bert André ten gevolge van Leukemie. Deze Nederlander, die al 40 jaar in Vlaanderen leefde, werd 66 jaar. Door dit spijtige nieuws zetten we Bert André deze week in de kijker, al hadden we dit liever in andere omstandigheden gedaan.

andre

Bert André, voluit Hubertus Antonius Gerardus Maria André, werd geboren op 6 augustus 1941 te Maastricht en stierf op 21 mei 2008 te Antwerpen. Deze Nederlandse acteur begon zijn carrière in het theater. Hij werd bij het grote publiek echter bekend door verschillende film- en televisierollen. Hij was getrouwd met de Vlaamse actrice Mieke Verheyden (De Gek op de Heuvel) en had samen met haar één dochter, de Vlaamse actrice Sandrine André (Wittekerke, Sara). Zijn schoonbroer was acteur Bernard Verheyden (Bompa, Chez Bompa Lawijt), die gehuwd is met de reeds overleden Denise Zimmerman (Bompa, Chez Bompa Lawijt).

large_394642Bert was onderwijzer in Nederland, tot hij in 1964 naar Antwerpen trok. In Antwerpen volgde Bert les aan het Nederlands Kamer Toneel en het Nationaal Toneel. Schoolgenoten van hem waren Jan Decleir en Mike Verdrengh.

Daarop volgde een theatercarrière van 41 jaar. Bert speelde in veel klassieke toneelstukken van schrijvers als Shakespeare, Pinter, Tsjechov en Beckett. Vaak werd hij gevraagd voor nevenrollen. In de theater-versie van Het Gezin Van Paemel speelde hij wel de hoofdrol. Hij speelde er de rol van boer Van Paemel op zijn eigen manier; wat wil zeggen in het algemeen beschaafd Nederlands. Naar eigen zeggen deed hij dit omdat hij het Oost-Vlaamse dialect niet beheerste.

e_vidimg_hall_pers_sintpietMaar bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rollen in televisieseries en films. Hij was vaak te zien in gastrollen in Vlaamse tv-series zoals Matroesjka's, Flikken, Thuis, Aspe en Wittekerke. Momenteel is hij ook te zien als Sint-Pieter in de serie Halleluja!.  Bij velen zal hij echter bekend blijven als Ed Neuteboom, de buurman van de familie Flodder uit de gelijknamige serie en films. Een scène die hem bleef achtervolgen was toen hij zich door Kees (Tatjana Simic) liet verleiden tot een vrijscène in de garage, waarop Kees zei "Buurman wat doet u nu?"

andre300Toen hij 65 werd, stopte hij. Hij wilde als acteur immers niet met aftakeling geconfronteerd worden. Sinds een aantal jaar leed hij aan een chronische vorm van Leukemie, maar klagen deed Bert André nooit. "Bwah, ik sukkel wat met mijn gezondheid", minimaliseerde hij zijn ziekte nog in een interview in Het Nieuwsblad. Ondanks zijn ziekte had hij nog steeds zijn gevoel voor humor niet verloren. Dit bewijzen de woorden "Jááha, ik hang met haken en ogen aaneengeflanst. Ach jongen, er zit geen vlees meer aan mijn kont. Ik zit op het bot. Op mijn staartbeen. (Luid lachend:) Moet je ook een kussentje?" in een interview voor de website www.tegenkanker.be.

12:41 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bert andre |  Facebook |

21-05-08

Opnames Night at the Museum 2 van start gegaan

De opnames voor Night at the Museum 2 zijn van start gegaan in Washington DC. Fox wil de opvolger van Night at the Museum graag af hebben tegen 22 mei 2009. In de film zijn o.a. Ben Stiller (Meet the Parents, Meet the Fockers - foto) , Amy Adams (Enchanted) en Hank Azaria (Godzilla en vertolker van de stemmen van Chief Wiggum, Moe, Apu, en vele andere uit The Simpsons) te zien. In de film zal het museum uit de eerste film gesloten worden wegens renovaties. Alle tentoongestelde spullen moeten daardoor verhuizen naar het federaal archief in Washington.

14:56 Gepost door SD in Komedie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook Mortensen in the Hobbit

031211_lor_mortensen_hmed12p_hmediumDe film The Hobbit, die zal bestaan uit twee delen, krijgt steeds meer vorm. Het script zal worden geschreven door Fran Walsh en Philippa Boyens onder toezicht van Peter Jackson en Guillermo del Toro. 3 "Lord of the Rings"-acteurs zullen terugkeren. Eerder was al aangekondigd dat Ian McKellen (Gandalf) en Andy Serkis (Gollum) zouden meespelen en nu is daar ook Viggo Mortensen (Aragorn - foto) bijgekomen.

14:41 Gepost door SD in Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the hobbit, lord of the rings |  Facebook |

20-05-08

Spielberg over Tintin en Indy

Steven_SpielbergNaar aanleiding van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull legt Steven Spielberg veel interviews af. Daarin spreekt hij vaak over toekomstige projecten, zoals Tintin.

"We gaan drie Kuifje-films maken. Ik zal de eerste regisseren en Peter (Jackson) de tweede. De laatste zulln we waarschijnlijk samen regisseren."

over Indiana Jones zei hij het volgende: "We maken enkel een nieuwe Indy-film als het publiek dit wil. Dat is ook de reden waarom we Indy 4 maakten. We zullen ons oor te luisteren leggen bij het publiek en op basis daarvan beslissen."

11:29 Gepost door SD in Comic/Strip/Manga | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tintin, indiana jones |  Facebook |

Will Smith maakt Amerikaanse versie van Bienvenue chez les Ch'tis

bienvenue_chez_chtis_posterWarner Bros en Overbrook Entertainment hebben de rechtenvan Bievenue chez les Ch'tis opgekocht. Deze Franse film van Dany Boon oogste veel succes in ons land en in Frankrijk. De bedoeling is om een Amerikaanse versie van de film te maken, genaamd Welcome to the Sticks.

Will Smith, Ken Stovitz en James Lassiter zullen meewerken aan de productie van de film.