08-06-08

Kathy Najimy in de kijker

435px-Kathy_NajimyKathy Ann Najimy (°6/2/1957) is een Amerikaanse actrice die ook vaak stemmen inspreekt voor animatiefilms. Ze werd vooral bekend door haar rol als zuster Mary Patrick in Sister Act.

Najimy's carrière begon in de jaren '90 met een aantal kleine rollen. Haar doorbraak kwam er in 1992 in de film Sister Act. In deze film vertolkte ze zuster Mary Patrick. In 1993 vertolkte ze die rol opnieuw in Sister Act 2. In datzelfde jaar speelde ze ook mee in de Disney-film Hocus Pocus, waar ze naast Bette Midler en Sarah Jessica Parker de rol van een heks speelde.

In 1998 had ze een kleine gastrol in de film Bride of Chucky. Hierin speelde ze de vrouw ie de lichamen van Diane en Russ ontdekte. In 2001 was ze naast John Cleese, Rowan Atkinson en Whoopi Goldberg te zien in de film Rat Race. In totaal zal ze 4 keer samen met Whoopi Goldberg spelen, in Sister Act 1 & 2, Rat Race en Soapdish.

180px-Najimy_MaryPatrickZe was ook te zien in series: ze speelde mee in Chicago Hope, Veronica's Closet en Numb3rs.

In 2004 werd ze door Ms. Magazine verkozen tot "Vrouw van het Jaar". Verder staat ze bekend als een feministe en voorvechtster van mensen-, vrouwen- en homorechten. Vaak doet ze dan ook mee aan acties voor het goede doel. Zo speelde ze mee in de celibrity-versie van 'De Zwakste Schakel' waarin ze 50 000$ won voor het goede doel.

hocuspocusZe verleent ook vaak haar stem aan animatiefilms en -series, zo is ze te horen in King of the hill, Brother Bear 2, Scooby Doo! Pirates Ahoy!, Pepper Ann, Hey Arnold!, Stuart Little, Tom and Jerry in Shiver Me Whiskers en Wall-E. Binnenkort zal ze ook te horen zijn in de tekenfilm Tinker Bell.

20:46 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kathy najimy |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.