16-06-08

In de kijker: Hoe zou het nog met Steve Urkel zijn?

4531_0011Hoe zou het nog met Steve Urkel zijn. Je weet wel die klunzige 'nerd' uit de serie Family Matters, gekend voor zijn typische lach met bijhorend neusgeluid. De acteur die dit personage speelden, Jaleel White, is ondetussen 32 jaar. We zetten hem hier in de kijker, omdat hij bij ons zo goed als vergeten is, maar nog lang niet uitgespeeld is. Ook al heeft hij nog andere rollen op zijn palmares, toch zal hij steeds achtervolgd worden door Steve Urkel, die hij in meerdere series vertolkte.

blog_jaleelwhiteJaleel White werd geboren op 27 november 1976. Hij begon zijn carrière met het spelen in reclames. Hij was amper 3 jaar toen hij te zien was in een reclame van Kellog's. Zijn eerste televisierollen speelde hij in de CBS-series Charlie and Company en The Jeffersons. Zijn eerste grote rol zou in Saved by the Bell moeten geweest zijn, maar er werd een andere acteur boven hem verkozen. In plaats daarvan, kreeg hij een aantal kleinere rollen. Zo was hij in 1991 te zien in Full House, waarin hij in 2 afleveringen de rol van Steve Urkel speelde. In Step by Step was hij in datzelfde jaar ook in 1 aflevering te zien als Steve Urkel.

z59414665Van 1993 tot 1996 hield hij zich vooral bezig met het Sega-figuurtje Sonic.. Zo verzorgde hij de stem van Sonic The Hedgehog in de series "The Adventures of Sonic The Hedgehog",  "Sonic The Hedgehog" en de televisiefilm "Sonic Christmas Blast!". Ondertussen was hij ook te zien in The Fresh Prince of Bel-Air.

In 1997 haalde hij zijn typetje Steve Urkel weer naar boven. Opnieuw had hij een gastrol in Step by Step. Maar ook in 2 afleveringen van Meego was hij te zien als Urkel. Steve Urkel zou zijn grote doorbraak betekenen. Hij mocht Urkel immers 9 jaar lang spelen in de serie Family Matters.

 

Na Family Matters mocht hij opnieuw de stem van Sonic inspreken in "Sonic Underground". Hij speelde ook 3 afleveringen mee in de serie "Grown Ups". Van 2000 tot 2006 bleef het relatief kalm in zijn carrière. Hij speelde in een aantal minder bekende films en was te zien in een aantal Amerikaanse televisieshows.

In 2006 dook hij op in de film "Dreamgirls" met Beyoncé in een hoofdrol. Na deze rol in een 'grotere film', deed hij opnieuw mee aan minder bekende films en Amerikaanse televisiewerk. Dit jaar heeft hij nog twee projecten in zijn agenda staan: Green Flash en Call of the Wild.

21:16 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaleel white, steve urkel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.