16-06-08

Nicolas Cage verleent zijn stem aan Astro Boy

Astroboy001wSummit Entertainment en Imagi Studios hebben een samenwerkingsverband gesloten voor de animatiefilm Astro Boy. Summit zal deze film wereldwijd uitbrengen, behalve in Japan, Hong Kong en China (hiervoor zorgt Imagi Studios zelf).

Met de film willen ze Astro Boy bekend maken bij een nieuwe generatie fans. Astro Boy deed zijn intrede in de jaren 1950 in zijn eigen manga. Sindsdien is Astro Boy overal in de wereld bekend geworden, o.a. door de 3 animatieseries die op televisie te zien waren.

De film zal het verhaal vertellen over Astro Boy, een jonge robot met grote krachten. Hij werd gemaakt door een bekende wetenschapper ter vervanging van zijn zoon, die hij verloren heeft. Astro Boy kan echter niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen,waardoor hij verstoten wordt. Astro Boy ondergaat dan ook een hele zwerftocht op zoek naar acceptatie. Uiteindelijk zal hij terug geconfronteerd worden met zijn schepper.

nicolas-cage-picture-1De film wordt verwacht in 2009 en er werd nu reeds bekend gemaakt welke stemmen er in de film te horen zullen zijn. De bekendste naam hiertussen is die van Nicolas Cage (National Treasure - foto). Daarnaast zullen ook Donald Sutherland (bekend uit de jaren-70 serie MASH), Nathan Lane (die de stem van Timon deed in The Lion King), Bill Nighty (Davy Jones uit Pirates of the Carribean 2 en 3) en Eugene Levy (Jim's vader in de American Pie-films) te horen zijn. De stem van Astro Boy is voor Freddie Highmore (Charlie and the Chocolat Factory, Arthur and the Minimoys, The Spiderwick Chronicles). David Bowers (Flushed Away) zal de film regisseren.

20:14 Gepost door SD in Comic/Strip/Manga | Permalink | Commentaren (0) | Tags: astro boy |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.