22-06-08

Wayne Knight in de kijker

image604026xWayne Knight (°07/08/1955) is een Amerikaanse acteur die bekend is voor zijn rollen in Seinfield, Jurassic Park, 3rd Rock from the Sun en Space Jam.

Knight heeft verschillende mooie filmrollen op zijn naam staan. Zo speelde hij mee in de films JFK en Basic InstinctSteven Spielberg merkte Knight op in die laatste film en vroeg hem meteen voor Jurassic Park. Wayne Knight was daarmee de eerste acteur die vastgelegd werd voor deze film. Hij speelde ook mee in andere bekende films zoals Dirty Dancing, Dead Again, To Die For en Space Jam.

Niet enkel in films was hij te zien, maar ook in series en theaterstukken. In de jaren 90 speelde hij twee vaste bijrollen in de series Seinfield en 3rd Rock from the sun. Hij was ook te zien in The Edge, That 70s Show, The Twilight Zone en CSI NY.

Op Broadway was hij te zien in Gemini, Mastergate, Art en Sweet Charity.

0000023939_20060921182245Tijdens het filmen van een aflevering van Seinfield voelde Knight pijn in het hart. Een cardioloog vertelde hem dat hij leed aan doodsbedreigende obesitas, een hoge bloeddruk en bijna diabetisch had. Knight is toen een dieetprogramma begonnen, waarmee hij in totaal 53 kilogram vermagerde. In Cheaper by the Dozen was hij voor het eerst te zien na zijn dieet.

Hij verleende zijn stem ook aan verschillende animatiefilms. Zo was hij te horen in Buzz Lightyear of Star Command, Toy Story 2, Tarzan, Hercules, Billy & Mandy, Catscratch en Kung Fu Panda. Hij zal ook nog te horen zijn in de film Cat Tale, die later dit jaar zal verschijnen. 

Eind dit jaar zal hij ook te zien zijn in The Punisher 2: War Zone.

22:24 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wayne knight |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.