09-07-08

Fran Drescher, The Nanny, in de kijker

frandrescher250Francine Joy Drescher (°30/09/1957) is een Amerikaanse actrice. Ze staat vooral bekend voor haar nasale stem, haar lach en haar accent.

Drescher werd geboren in Flushing Queens, New York City, als dochter van joodse ouders met Oost-Europese roots. Haar ouders heetten Sylvia en Morty, wat ook de namen zullen zijn van haar ouders in The Nanny.

Haar doorbraak was met de film Suterday Night Fever in 1977.

In januari 1985 werd er in haar appartement ingebroken; ze werd verkracht en haar vriend kreeg een pistool tegen het hoofd. Dit kostte haar vele jaren om hierover te raken. Achteraf zei ze het volgende over deze gebeurtenis: "Ondanks dat dit een traumatische ervaring was, heb ik toch wegen gevonden om het in iets positiefs om te zetten. Mijn hele leven stond dan ook in het teken van negatieve zaken ombuigen in positieve. Haar verkrachter werd uiteindelijk opgepakt en verdween achter de tralies.

Ze speelde vooral kleine rollen in films, tot ze haar eigen show creëerde; The Nanny. De Show werd uitgezonden van 1993 tot 1999 en werd een groot succes. In de serie speelde ze een Nanny, genaamd Fran Fine. Ze kom terecht bij een Britse weduwenaar, de man met wie ze uiteindelijk trouwde in de serie.

fran-drescher-012-757139Haar handelsmerk werd haar stem; ze heeft een nasale stem en combineert dit met een New Yorks accent. Ondanks dat velen denken dat deze stem geacteerd is, is dit wel degelijk haar echte stem.

Fran speelde in verschillende films, zoals This Is Spinal tap, UHF, Jack, The Beautician and the Beast, Picking Up the Pieces. Ze vertolkte ook de stem van het personage Pearl in Shark Bait

De laatste jaren keerde ze terug naar het televisiewerk met vele gastrollen. In 2005 had ze weer haar eigen serie: Living with Fran, waar ze het personage Fran Reeves speelde. Na 2 seizoenen werd de serie gecancelled. 

419px-Fran_Drescher_CSMIn 2003 verscheen ze in Good Morning Miami en in 2006 speelde ze mee als gastster in Law & Order: Crimminal Intent. In datzelfde jaar sprak ze de stem in van een vrouwelijke Golem in  The Simpsons. In 2007 speelde ze in een improviatieprogramma, genaamd Thank God You're Here. Na 8 afleveringen werd dit programma afgevoerd.

Op 21 juni 2007 kondigde ze de start aan van de Cancer Schmancer Movement. Dit is een organisatie die instaat voor een vroege diagnose en opsporing van kanker bij vrouwen. Het doel is vooral het sterftecijfer bij vrouwen te doen dalen, als gevolg van een vroege opsporing van kanker en een betere verzorging. Meer info kan je vinden op cancerschmancer.org. Momenteel is dit haar grootste bezigheid. Grote televisie- of filmpannen heeft ze niet voor de directe toekomst.

12:02 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fran drescher |  Facebook |

Commentaren

i love fran drescher and the way how she acts
ze is een groot voorbeeld voor alle vrouwen en ik ben haar grootste fan
vooral door naar the nanny te kijken ben ik fan geworden het is een keitoffe serie en ik wou dat ik in die tijd leefde zodat ik het kon meemaken ik ben nu 15 dus heb nooit fran drescher zien acteren in mijn jeugd. maar in ieder geval fran I LOVE YOU LIKE THE WAY YOU DO!!!!

Gepost door: potc-lover | 10-07-09

De commentaren zijn gesloten.