22-07-08

Terry O'Quinn, Locke uit Lost, in de kijker

johnlockeTerrance 'Terry' O'Quinn (°15 juli 1952) is een Emmy Award-winnende Amerikaanse acteur. hij werd het meest bekend met zijn rol in The Stepfather en momenteel maakt hij furore met zijn rol als John Locke in de populaire serie Lost.

O'Quinn begon begin de jaren 70 te acteren. hij zat toen nog op de Universiteit van Michigan. Naast acteur toonde hij zich ook als een uitstekend schrijver en regisseur. Hij schreef dan ook een musical, genaamd Orchestrina. In deze musical speelden maar 5 personages mee, waaronder Jeff Daniels (Dumb & Dumber).

320x240O'Quinn speeld mee in films als Tombstone, Heaven's Gate, The Rocketeer en The Stepfather. Maar zijn werk lag vooral bij televisieseries. In zijn jonge acteertijd speelde hij gastrollen in Miami Vice, Earth 2, Moonlighting, Jake and the Fatman, Star Trek: The Next Generation, Matlock, The New Twilight Zone, Homicide: Life on the Street en JAG.

In 1995 werd O'Quinn gecontacteerd om een aantal keer mee te spelen in The X-Files, Millennium en Harsh Realm. Deze series werden allemaal geproduceerd door Chris Carter. O'Quinn mocht ook meespelen in een film van Carter; The X-Files: Fight The Future. In totaal zou hij 3 keer te zien zijn in the X-Files. Een keer als Brian Tillman, een keer als Darius Michaud en een laatste keer als de Shadow Man.

terry-o-quinnVan 2002 tot 2003 speelde hij mee in de serie Alias, waar hij een van de favoriete acteurs van J.J. Abrams werd. In 2004 kreeg hij dan ook een telefoontje van Abrams, met de vraag of hij wilde meespelen in zijn nieuwe televisieserie Lost. Hij moest zelfs geen auditie meer doen. In 2005 en 2007 kreeg O'Quinn een Emmy nominatie voor zijn rol als John Locke in Lost. In 2007 won hij een Emmy Award voor zijn rol in Lost.

11:01 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: terry o quinn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.