31-08-08

Dossier K. wordt opvolger van De Zaak Alzheimer

VermistJanVerheyen(150)6 jaar na de succesfilm De Zaak Alzheimer, zal de opvolger Dossier K. te zien zijn. Net zoals De Zaak Alzheimer is Dossier K. gebaseerd op een boek van Jef Geeraerts. De twee boeken passen in een reeks over de agenten Vincken en Verstuyft, in de film gespeeld door Koen De Bouw en Werner De Smedt. In Dossier K. zullen deze twee te maken krijgen met de Albanese maffia. Regisseur zal niet opnieuw Erik van Looy zijn, maar Jan Verheyen (foto). Van Looy heeft het immers te druk met zijn werk voor Woestijnvis. Voor Verheyen zal het meteen ook zijn 10e langspeelfilm worden. De opnames van de film zullen starten in maart 2009 en de film zelf zal te zien zijn op 20 oktober 2009.

Films in de maand september

Welke films mag u in de maand september verwachten? Wij geven een overzicht van de meest in het oog springende films. U vindt tevens een score van de film in kwestie die we op imdb.com gevonden hebben en daarnaast krijgt u ook een score van ons, in hoeverre we de film aanraden.

The%20Love%20GuruThe Love Guru - 3 september 2008
Komedie met Mike Myers. Pitka is een Amerikaan die opgegroeid is in India. Op een dag keert hij terug naar zijn geboorteland om er een zelfhulpgroep op te richten. Zijn eerste patiënt is een bekende hockeyspeler die net verlaten werd door zijn vrouw. 
imdb.com score: 3,6/10
onze mening: 2,5/5

getsmart-posterGet Smart - 3 September 2008
Actiekomedie met Steve Carell. Maxwell Smart krijgt promotie bij een Amerikaans spionagebureau, en moet samen met 'agent 99' de misdaadgroep KAOS verslaan en zo de wereld redden. 
imdb.com score: 7,3/10
onze mening: 3,5/5

MammaMiaMamma Mia! - 10/09/2008 (reeds verschenen in sommige zalen)
Romantische Musical met Meryl Streep. In het dagboek van haar moeder leest Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze wil haar echte vader vinden voor ze trouwt met haar jeugdliefde Sky. 
imdb.com score: 7/10
onze mening: 3,5/5

schreeuwLos - 17 september 2008
Komisch drama met Pepijn Caudron. Tom wil zich settelen met zijn vriendin, maar dan duikt plots de beeldschone Nadia op. Daarbij komt ook nog dat het op zijn werk en in zijn omgeving al even onrustig is.
imdb.com score: nog niet gerated
onze mening: 3,5/5 

awake_poster-(2)Awake - 17 september 2008
Thriller met Jessica Alba. Clay is het slachtoffer van bewuste verdoving. Tijdens de operatie was hij bij volledig bewustzijn, maar was hij wel verlamd. Deze ervaring heeft grote gevolgen voor zijn leven.
imdb.com score: 6,5/10
onze mening: 3/5

The-Forbidden-KingdomThe Forbidden Kingdom - 24 september 2008
Actiefilm met Jet Li. De Amerikaanse tiener Jason is gek op Kung Fu-films. Op een dag stuit hij op het wapen van een bekende krijger uit de Chinese geschiedenis, Koning Aap. Bij het aanraken van dit wapen wordt hij teruggeflitst naar het oude China, waar hij moet helpen om koning Aap te bevrijden.
imdb.com score: 7,1/10
onze mening: 3,5/5

Leslie Nielsen in nieuwe Naked Gun

leslie-nielsenLelie Nielsen, bekend uit o.a. Superhero Movie, gaat een vervolg breien aan zijn rol als Lt. frank Drebin uit de Naked Gun films. Er bestaan reeds 3 films in deze reeks, en daar zal nu een vierde aan toegevoegd worden. Verschillend met zijn voorgangers zal de nieuwe film niet in de bioscoop verschijnen, maar direct op DVD. Meteen wordt ook gedacht dat deze film het einde zal betekenen van de carrière van Leslie Nielsen.

19:47 Gepost door SD in Komedie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the naked gun, leslie nielsen |  Facebook |

24-08-08

Dany DeVito in de kijker

Danny%20DeVito-1Daniël Michael DeVito Jr. (°7/11/1944) is een Amerikaanse acteur, regisseur en producer. Hij werd bekend door de serie Taxi, die eind de jaren '70-begin de jaren '80 uitgezonden werd. Hiervoor speelde hij ook al een grote bijrol in de succesfilm One Flew over the Cuckoo's Nest, waarin hij de rol van Martini vertolte. Daarna begon voor hem een grote filmcarrière.

In 1983 kreeg hij zijn eerste hoofdrollen in Terms of Endearment en Romancing the Stone. In deze laatste prent speelde hij naast grote sterren als Michael Douglas en Kathleen Turner. In 1985 speelde hij opnieuw naast deze twee in het vervolg op Romancing the Stone, The Jewel of the Nile. In 1986 mocht hij opnieuw naast een bekende actrice spelen, Bette Midler. In 1987 speelde hij zijn eerste rol in een zwarte komedie; Throw Momma from the Train. Twee jaar nadien werd hij opnieuw verenigd met Douglas en Turner in The War of the Roses.

twinsRond deze tijd speelde hij ook in twee komedies met Arnold Schwarzenegger; Twins en Junior. In 1992 mocht hij The Pinguin neerzetten in Batman Returns. Het was echter Jack Nichelson die DeVito moest overtuigen om deze rol te spelen. Nichelson had in 1989 immers The Joker gespeeld in Batman. DeVito ging uiteindelijk in op het voorstel. Hij vertolkte the Pinguin echter niet zoals in de comics, waarin hij een ingewikkelde gangster is, maar als misvormde psychopaat.

DevitoDeVito staat vooral bekend als een komisch acteur, maar hij speelde ook in drama's zoals Renaissance Man, The Rainmaker en Hoffa, waarvan hij co-regisseur was. In 1999 mocht DeVito de laatste Suterday Night Live voor het millennium presenteren.

DeVito is echter een fan van documentaires en dat vertaalde hem tot een contract met ClickStar in 2006, waarvoor hij de documentaire Jersey Docs presenteerde.

returns4Niet enkel in acteren is hij een grote meneer, maar ook in regisseren en produceren. Zo produceerde hij films als Pulp Fiction en Erin Brockovich, en regisseerde hij 6 films, waaronder Matilda. In 2009 zal hier een zevende film aan toegevoegd worden met The True Confessions of Charlotte Doyle, waar Pierce Brosnan in te zien zal zijn.

herb_powell-0DeVito verleent ook zijn stem aan Herb Powell, de tweelingsbroer van Homer Simpson in twee afleveringen van the Simpsons. Hij verscheen ook als gastacteur in de serie Friends. DeVito heeft ook een vaste rol in de serie It's always sunny in Philadelphia.

Momenteel werkt hij als acteur aan de film House Broken en in 2009 zal hj te zien zijn in When in Rome.

Beknopte filmografie:
It's Always Sunny in Philadelphia (2006-2008)
Relative Strangers (2006)
Friends (1 aflevering - 2004)
Duplex (verteller - 2003)
Austin Powers in Goldmember (korte verschijning - 2002)
Man on the Moon (1999)
Hercules (stem - 1997)
L.A. Confidential (1997)
Mars Attacks! (1996)
Space Jam (stem - 1996)
Matilda (1996)
Junior (1994)
Renaissance Man (1994)
Hoffa (1992)
The Simpsons (stem - 2 afleveringen - 2001-2002)
Batman Returns (1992)
The War of the Roses (1989)
Twins (1988)
Throw Momma from the Train (1987)
The Jewel of the Nile (1985)
Romancing the Stone (1984)
Terms of Endearment (1983)
Taxi (1978-1983)
One Flew over the Cuckoo's Nest (1975)

Prijzen:
1 Audience Award voor Matilda (1996)
1 Emmy voor zijn rol in Taxi (1981)
1 Golden Globe voor zijn rol in Taxi (1980)
1 Prijs voor Buitengewone Bijdrage aan de Wereld Cinema (2007)
1 Starboy Award voor Matilda (1997)
1 ShoWest Award voor Mannelijke Ster van het jaar (1989)
2 TV Land Awards voor Taxi (2004 en 2007)

8279-danny-devito-the-good-night

19:29 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: danny devito |  Facebook |

Superman wil opnieuw in de belangstelling staan

supermanWarnor Bros voorzitter Jeff Robinov heeft in de pers verkondigd dat ze de superheld Superman nieuw leven willen inblazen. Ze zullen dan ook hun populaire superheld opnieuw aan het grote publiek laten zien. De nieuwe film zal wel niet in dezelfde lijn liggen als Superman Returns, twee jaar terug. Robinov had niet veel goede woorden over voor deze laatste film. Hij wil dus een nieuwe straat inslaan en Superman even populair laten worden zoals Spider-Man, the Hulk, IronMan en Batman nu zijn. Deze superhelden zijn immers populairder geworden dank zij hun filmsucces. De plannen om in 2009 Batman vs. Superman te maken, laat hij voorlopig varen. Als Superman weer een van de populairste is, zullen die plannen weer boven gehaald worden.

14:37 Gepost door SD in Comic/Strip/Manga | Permalink | Commentaren (0) | Tags: superman |  Facebook |

22-08-08

Vin Diesel regisseert prequel Fast and Furious 4

the-fast-and-the-furiousVin Diesel zal een kortfilm regisseren, die tevens een prequel is op Fast and Furious, de vierde FAF-film die gepland staat voor 2009. De film zal 20 minuten duren en Diesel zal zelf ook meespelen in de film. De film zal waarschijnlijk als bonus op de DVD van de vierde film uitgebracht worden, maar een tv-première wordt niet uitgesloten.

Fast and Furious is zelf een sequel op The Fast and the Furious, maar ook zaken uit de tweede en derde film zullen verwerkt worden. Deze film zal te zien zijn op 10 juni 2009 in de Belgische zalen.

21-08-08

Terug in de tijd met 2001: A Space Odyssey

Na onze vaste rubrieken 'In De Kijker', 'Poll-Special', 'Our Opinion' en 'Deze Maand...' voegen we een nieuwe rubriek toe aan deze blog; Terug In De Tijd. In deze rubroek halen we elke maand een topfilm uit de geschiedenis vanonder het stof en laten we u meegenieten van deze oude glorieën. We beginnen alvast met een topper uit de jaren '60.

500stanley_kubrick2001: A Space Odyssey is een science-fiction film uit 1968. De film werd geregisseerd door Stanley Kubrick (foto) en is gebaseerd op het kortverhaal The Sentinel van schrijver Arthur C. Clarke. Toen de film indertijd uitkwam waren de kritieken wisselend. Vandaag wordt de film echter zonder twijfel bekeken als een meesterwerk uit de filmgeschiedenis. De film won een Oscar voor Beste Special Effects en kreeg daarnaast nog 10 andere prijzen.

 

2001poster

gary_keirTussen de cast zitten niet echt bekende namen. Glenn Beck kan misschien nog een belletje doen rinkelen, want hij speelde onlangs Abraham Lincoln in National Treasure 2. Beck speelde echter niet de hoofdrol; deze was weggelegd voor Keir Dullea (rechts op foto). Dullea speelde nadien niet echt in grote prenten. Hetzelfde geldt voor de andere hoofdrolspelers Gary Lockwood (links op de foto) en William Sylvester.

 

2001monkeysDe film draait rond een stuk zwarte steen, die ervoor zorgt dat de mensen leerden praten, machines ontwerpen en oorlog voerden. Deze steen zorgt dus voor hetgene dat de mensen onderscheidt van dieren. In 1999 wordt diezelfde steen ontdekt op de maan. Een groep ruimteevaarders wordt erop uitgestuurd om op een planeet van Jupiter de geheimzinninge steen te bestuderen. Onderweg naar deze planeet worden ze echter geconfronteerd met de boordcomputer, HAL 9000, die door middel van zijn artificiële intelligentie de reis saboteert.

2001--A-Space-Odyssey-8De film wordt gekenmerkt door zijn weinige dialogen. De film wordt vaak beschouwd als een filosofische film; de film gaat immers over de evolutie. Kubrick filosofeert over de evolutie en ziet aan op het einde de mensheid verdwijnen of opgaan in een andere dimensie.

De soundrack van deze film is overbekend en werd gecomponeerd door György Ligeti. De bekendheid van deze filmmuziek komt vooral door het integreren van grote werken van Richard en Johan Strauss. Muziek is in deze film dan ook heel belangrijk, aangezien het bijna de ganse film te horen is.

2001-A-Space-Odyssey_im1De film toonde hoe ze dachten over het jaar 2001. in 1968 dacht men onder andere dat er Flat Screen Computers gingen worden uitgevonden, creditkaarten met een datastrip zouden bestaan en een computer die mensen kon verslaan met schaken. Al deze zaken zijn ook werkelijkheid geworden in 2001. Andere zaken, zoals de kolonisatie van de maan, computers met volledige menselijke intelligentie en ruimtehotels voor toeristen, waren geen realiteit in 2001.

 

2010-poster01Kubrick had geen vervolgfilms meer gepland, maar er werden wel vervolgboeken geschreven door Clarke. Hij schreef in totaal nog 3 vervolgen: 2010 Odyssey Two, 2061 Odyssey Three en 3001: the Final Odyssey. In 1984 werd het tweede boek verfilmd in de film 2010. Kubrick was hier echter niet meer bij betrokken. Over verfilmingen van de laatste boeken komen onder impuls van Tom Hanks nieuwe stemmen op, maar momenteel is nog niets gepland.

Naast een film- en boekversie van 2001: A Space Odyssey, is er ook een comic verschenen van deze film. De tekenaar van deze comic was Jack Kirby, die ook bekend is van the Fantastic Four, the X-Men, the Hulk en Captain America.

 

Roger Moore was bijna dood door Bond-stunt

13619__moore_lRoger Moore, die een lange tijd James Bond vertolkte, heeft een boek uitgebracht; My Word Is My Bond. In dit boek vertelt hij o.a. dat hij tijdens de opnames van Live and Let Die bijna het leven liet tijdens een stunt met een speedboot. Tijdens een van de oefensessies voor de stunt in kwestie bleek de speedboot niet meer bestuurbaar, waardoor deze recht op een houten boothuis stormde. Moore werd hierop uit de boot geslingerd en belandde tegen de grond. Hij brak een paar tanden en verdraaide zijn knie. Ondanks dat hij tijdens de opnames niet zonder manken kon stappen, was hier in de film niets van te zien.

14:31 Gepost door SD in Actie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: james bond, roger moore |  Facebook |

14-08-08

Pixar plant reeks prequels

Monsters_Inc_3Momenteel kan je nog in de bioscoop genieten van de film Wall-E, maar Pixar kijkt al volop naar de toekomst. Die toekomst lijkt verdacht veel op het verleden, want Pixar zal vooral prequels maken op hun vroegere successen. Zo komt er een vervolg op de films Cars, Toy Story en The Incredibles. Daarnaast doet men ook nog mysterieus over een mogelijk vervolg op Monsters Inc.

Steve Martin wordt vandaag 63 jaar

28451SteveMartinStephen Glenn "Steve" Martin (14 augustus 1945) is een Amerikaanse acteur, komiek, schrijver, toneelspeler, producer, muzikant en componist.

Steve's carriere begon in Disneyland, maar niet als acteurs. Hij verkocht er in de zomer boekjes als studentenjob. 3 Jaar deed hij deze job. Als zijn job er op zat, ging hij dagelijks naar de Disneyland magie winkel, Merlin's Magic Shop, waar hij goocheltruckjes leerde. In 1960 had hij de meeste truckjes onder de knie en ging hij als goochelaar werken in Disneyland. Hij perfectioneerde er niet enkel zijn goochelen, maar ook jongleren, banjo-spelen en figuren met ballonnen maken, leerde hij er.

 

SteveMartin3Ondertussen studeerde hij ook nog Engelse poëzie en speelde hij mee in theaterstuken. Hij dreigde echter het acteren te vergeten en zich te richten op filosofie. Hij wou immers, geïnspireerd door zijn leerkracht, professor in de filosofie worden. Hij had immers filosofie als specialisatie gekozen. In 1967 veranderde hij van specialisatie naar theater. Het was ook rond deze tijd dat hij stand up comedy deed in lokale clubs. Op zijn 21e stopte hij definitief met school en stortte hij zich op het schrijven. Via zijn vriendin raakte hij aan een job om teksten te schrijven voor The Smothers Brothers Comedy Hour. Hiermee won hij, samen met al de andere medewerkers aan de show, een Emmy Award. Dit lanceerde de schrijverscarriere van Steve, want nadien mocht hij ook nog teksten schrijven voor John Denver, The Glenn Campbell Goodtime Hour en The Sonny and Cher Comedy Hour. Het bleef echter niet bij schrijven, want hij figureerde ook mee in sommige sketches.

   

martinHij besliste dan ook om zich meer met stand-up comedy bezig te houden. Hij mocht zijn ding doen in The Tonight Show Starring Hohnny Carson, The Gong Show en Suterday Night Live. Hij bracht zijn shows ook uit op album, en deze verkochten als zoete broodjes. 2 van deze albums wonnen een Emmy Award voor Beste Opgenomen Comedy in 1977 en 1978. 

Eind de jaren '70 had Steve Martin evenveel succes als de grote rocksterren. Zijn shows werden bijgewoond door 1000en mensen die hem gillend stonden op te wachten. Zijn grote doel was eigenlijk om in films te spelen. Zijn eerste rol was in een zeven-minuten durende kortfilm, genaamd The Absent-Minded Waiter in 1977. Zijn eerste verschijning in een langspeelfilm was in Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, waarin hij een nummer van The Beatles mocht zingen. In 1977 kreeg hij zijn eerste hoofdrol in de film The Jerk, waarvan hij ook deels het script geschreven had. De film was een groot succes en bracht ongeveer $73 miljoen op. Deze film opende dan ook deuren voor Martin.

 Martin speelde daarna nog mee in o.m. The Muppet Movie, Three Amigos, Father of the Bride, L.A. StoryMixed Nuts, Bowfinger, Cheaper by the Dozen en Bringing Down the House. Hij verleende ook zijn stem voor een aflevering van The Simpsons en voor de film The Prince of Egypt. Ook was hij gast in een aflevering van the Muppet Show in 1977, waar hij zijn verleden als goochelaar opnieuw naar boven haalde. Hij speelde er banjo en maakte ballonpoppetjes.

106719442_63c7c45223In 2006 mocht hij de grote Peter Sellers opvolgen als Inspector Clouseau in The Pink Panter. Het vervolg op deze film, Pink Panther 2, staat gepland voor 2009. Ook zal hij dat jaar te zien zijn in From Zero to Sixty en het jaar nadien in Topper.

 

StevemartinSteve Martin presenteerde ook twee keer de Academy Awards, waar de bekende Oscars worden uitgedeeld. Hij presenteert ook samen met Donald Duck de film Disneyland: The First 50 magical Years, die enkel in Disneyland te zien is. Hij was ook 14 keer gast-presentator van Suterday Night Live en werd daarmee de meest gevraagde gast-presentator van de show.

Martin schreef ook twee boeken; Shopgirl en The Pleasure of My Company. Shopgirl werd later verfilmd. In 2007 bracht hij ook zijn memoires en het kinderboek The Alphabet From A to Y: With Bonus Letter Z uit.

Martin is vegetariër en een grote fan van Britse humor. Hij was dan ook een trouwe kijker van het programma Monty Python's Flying Circus, wat hem inspireerde in zijn eigen komische acts. Daarnaast was hij ook een fan van de serie Doctor Who en de Britse komiek David Williams.

Martin werd in Amerika ook verkozen tot een van de 15 grappigste acteurs aller tijden, maar is nog lang niet uitgespeeld. Ondanks zijn bijna  penioengerechtigde leeftijd, heeft hij nog genoeg om handen.

16:00 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: steve martin |  Facebook |