29-10-08

Wie is jullie favoriete slechterik?

Het is al een tijdje geleden, maar het is weer tijd voor een poll. Deze keer gaan we op zoek naar jullie favoriete slechterik. Wij hebben voor u volgende selectie gemaakt. Stemmen kan, zoals steeds, in de rechterkant van deze blog.

Maleficent: Zij is een tekenfilmfiguur van Disney uit de film Doornroosje (1959). Daarnaast is ze ook een van de hoofdvijanden in het videospel Kingdom Hearts. Zij is een machtige heks.

The Joker: Hij is een superschurk uit de strips van DC Comics en een vaste vijand van Batman. Hij wordt dan ook vaak gezien als Batmans grootste vijand. Joker is een psychopaat met een clownachtig uiterlijk.

Darth Vader: Hij is een van de slechterikken uit de Star Wars-reeks. Darth Vader is de rechterhand van Keizer Palpatine en kent geen medelijden. Hij wordt beschouwd als een van de grootste slechterikken uit de westerse filmcultuur.

Lord Voldemort: Hij is een personage uit de Harry Potter-reeks en de ultieme vertegenwoordiger van het kwaad. Hij is de aanvoerder van de duistere zijde en is hierdoor de grootste tegenstander van Harry Potter en Albus Perkamentus.

Emperor Palpatin: Hij is de centrale slechterik uit de Star Wars-reeks. Hij is ook bekend als Darth Sidious, Dark Lord of the Sid. Door zich jarenlang voor te doen als senator, kon hij zijn plannen rustig uitvoeren zonder dat iemand hem verdacht.

Anubis: Hij is de belangrijkste slechterik uit de serie Stargate SG-1. Hij is een Goa'uld, dit is een parasiet die de mens als gastheer gebruikt. 1000 Jaar werd hij verbannen voor zijn gruwelijke misdaden, het is dan ook niet te verwonderen dat hij door iedereen dood gewaand werd. Als hij opeens terugkeert, blijkt dat hij zijn leven er niet op gebeterd heeft.

Ernst Stavro Blofeld: Hij staat aan het hoofd van de misdaadorganisatie SPECTRE en heeft ook de codenaam nr.1. Door zijn misdadige plannen komt hij meer dan 1 keer tegenover James Bond te staan.

Team Rocket: Dit is een organisatie die zich bezig houdt met het stelen van Pokemon en het oplichten van hun trainers. De organisatie wordt geleid door Giovanni, maar de drie bekendste gezichten van Team Rocket zijn Jessie, James en Meowth.

Bowser: Bowser Koopa is de aartsvijand van Mario Bros. Hij is de leider en ook de sterkste van alle Koopa's. Zijn doel is steeds om prinses Peach te ontvoeren, zodat hij zelf koning kan worden van Mushroom Kingdom. Bowser heeft 8 kinderen; de 7 Koopalings en Bowser Jr.

Sauron: Hij is de kwade macht uit The Lord of the Rings. Hij is een machtige tovernaar en wordt ook genoemd als heer van de weerwolven. Sauron had al zijn macht verzameld in 1 ring. De ring raakt na zijn dood kwijt, maar als hij weer boven water komt, komen ook de krachten van Sauron terug.

 

10:48 Gepost door SD in Poll | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mijn favoriete slechterik is, volgens mij, voldemort.

Gepost door: Anja | 29-01-10

De commentaren zijn gesloten.