12-11-08

Onze 10 slechtste films

Hieronder bespreken we uitvoerig onze top 10 van slechtste films, of laat het ons de top 10 van minst goede films noemen. Filmmakers en acteurs stoppen immers veel tijd en geld in het maken van een film, en dit mogen we toch niet vergeten. Opgelet: dit is onze eigen mening, dus kan het gerust zijn dat jij dit anders ziet. Heb je opmerkingen of een andere mening; reageer gerust op deze post! We hebben geprobeerd om enkel films te nemen, die iedereen kent. Er zijn immers nog veel slechtere, maar dan ook om die reden veel onbekendere films.

bad taste10. Bad Taste (1987)
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Terry Potter, Peter Jackson, Pete O'Herne, ...
Info: Dit is het filmdebuut van topregisseur Peter jackson. Het duurde 4 jaar om deze film op te nemen en het budget was maar $25 000. Ondanks dit lage budget zitten er toch een aantal mooie effecten en gore scenes in. Jackson is zowel regisseur, acteur, producer, schrijver, editor en visagist voor deze film. Het resultaat is mooi, maar voor ons iets te amateuristisch om een topfilm te zijn.
Verhaal: Een dorp wordt ingenomen door buitenaardse wezens, die er mensenvlees verzamelen voor hun intergalactisch fastfood restaurant.

pallieter-film019. Pallieter (1976)
Regisseur: Roland Verhavert
Cast: Edie Brugman, Sylvia de Leur, Jacqueline Rommerts, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een roman van Felix Timmermans. Ondanks een aantal topacteurs (Herbert Flack, Jan Decleir, Gaston Berghmans) kon deze film ons toch niet bekoren. Er zit helemaal geen spanning of actie in deze film, waardoor hij al snel begint te vervelen. Deze film is ook een goed voorbeeld van de echte Vlaamse Boerenfilm, waarin alle Vlamingen als Boeren worden afgeschilderd en een naakte verschijning gebruikt wordt om de aandacht van de kijker te trekken.
Verhaal: Pallieter is een levensgenieter, één die "de dag plukt". Na de dood van zijn vrouw besluit hij om meer van het leven te genieten.

 

dreamcatcherpubb8. Dreamcatcher (2003)
Regisseur: Lawrence Kasdan
Cast: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een boek van Stephen King. Zoals bij wel meerdere boeken van Stephen King het geval is, is het verhaal niet goed vertaald naar het witte doek. Het verhaal op zich valt wel mee, maar dit is op een slechte manier uitgewerkt. 
Verhaal: Een groep vrienden ontdenkt tijdens een kampeerweekend dat de plaats waar ze zich bevinden, wordt overgenomen door aliens.

i'll-always-know-dvd-poster7. I'll always know what you did last summer (2006)
Regisseur: Sylvain White
Cast: Brooke Nevin, David Paetkau, Torey DeVitto, ...
Info: De film is gebaseerd op een boek van Lois Duncan. Deze film is het derde deel van de I Know What You Did Last Summer-reeks. Deze film is zeker niet zo goed als zijn voorgangers, die trouwens ook niet echt superfilms waren. De film wil vooral doorgaan in de trend van Scream en Urban Legend, maar slaagt daar niet in. De film is dan ook vooral gericht naar tieners, die dit misschien nog wel leuk vinden. Zeer voorspelbare en slecht uitgewerkte film!
Verhaal: Een groep vrienden vermoorden per ongeluk een andere vriend door een uit de hand gelopen grap. Ze besluiten dit geheim te houden. Een jaar later zit een psychopathische moordenaar achter hen aan. Al snel blijkt dat deze gek de tieners vermoordt voor wat ze een jaar geleden gedaan hebben. Het wordt een race tegen de klok om de dader te ontmaskeren, voordat iedereen onder zijn haak bezwijkt...

de zevende hemel6. De Zevende Hemel (1993)
Regisseur: Jean Paul Lilienfeld
Cast: Urbanus, René Soutendijk, Hilde Van Mieghem
Info: Deze film is de reden waarom iedereen denkt dat Urbanus maar 2 films gemaakt heeft, de derde is immers één van de slechtste Vlaamse films. De acteeprestaties van Soutendijk en Urbanus in deze film schieten duidelijk te kort. Het verhaal is nochtans origineel en goed gevonden, maar door de acteerprestaties is dit zeker een van de slechtste films!
Verhaal: Samuel wordt, onder meer wegens zijn geklungel in bed, door zijn vriendin de laan uitgestuurd. Zelf aan lager wal geraakt, redt hij een meisje op het nippertje van de zelfmoord en maakt haar wijs dat hij haar -geslachtloze- engelbewaarder is. Samuel wordt verliefd op haar en de rol die hij zichzelf heeft opgelegd, brengt hem in een moeilijk parket, tot hij uiteindelijk ontdekt dat het meisje in feite zelf een engelbewaarster is, die werd uitgestuurd om hém te helpen uit zijn postamoureuze depressie,...

poltergeist35. Poltergeist III (1988)
Regisseur: Gary Sherman
Cast: Tom Skerritt, Heather O'Rourke, Zelda Rubinstein, ...
Info: Het derde deel van de Poltergeist-trilogie. In deze film blijven nog maar 2 acteurs over uit het originele verhaal. De film wordt vooral gekenmerkt door een slecht verhaal en slechte acteeprestaties. Deze film is een triestig einde van de Poltergeist-trilogie. Hij kon zeker en vast nooit tippen aan de eerste film of aan de tweede (toch ook mindere) film.
Verhaal: Carol Anne lijdt zwaar onder de problemen die zij heeft gehad met de geestenwereld. Ze trekt nu in bij haar oom en tante en gaat naar een speciale school. De psychiater van de school denkt dat ze aan massa-hypnose doet. Er zit echter nog steeds een geest achter haar aan en dit keer moeten de spiegels het ontgelden. Gelukkig staat ze nog steeds in contact met het medium Tangina.

exorcist24. Exorcist II: The Heretic (1977)
Regisseur: John Boorman
Cast: Linda Blair, Richard Burton, Louise Fletcher, ...
Info: Deze opvolger kon nooit tippen aan de eerste Exorcist, wat één van de beste films is uit de filmgeschiedenis. De verwachtingen kon deze film nooit inlossen, waardoor ook de derde film op weinig belangstelling kon rekenen. De film is iets gans anders dan de vorige. Het grootste deel van de film wordt opgevuld met Afrikaanse muziek, wat het toch wel bijzonder (slaperig) maakt. Kon zeker beter!
Verhaal: Vier jaar nadat een demon door een exorcisme uit haar lichaam gebannen werd, wordt Regan MacNeil (Linda Blair) opnieuw geplaagd door bizarre dromen. Is de demon teruggekeerd? En zo ja, zullen het geloof en de kennis van een onderzoeker van het Vaticaan (Richard Burton) en een specialist in hypnose (Louise Fletcher) samen sterk genoeg blijken om de demon opnieuw uit te bannen?

mortuary7ot3. Mortuary (2005)
Regisseur: Tobe Hooper
Cast: Dan Byrd, Denise Crosby, Stephanie Patton
Info: Het probleem bij deze fillm waren ook de hoge verwachtingen. Tobe Hooper werkte immers mee aan Poltergeist en The Texas Chainsaw Massacre, maar deze film kan zeker niet tippen aan zijn vorige projecten. Het verhaal is vrij verwarrend, de lichteffecten zijn niet altijd goed, een zeer voorspelbaar einde, ... Dit en nog andere zaken zorgden ervoor dat deze film tot de slechtste films behoort.  
Verhaal: De familie Fowler wil een nieuwe leven beginnen en besluit om naar het kleine plaatsje Arkham te verhuizen, om daar vervolgens het Fowler Brothers uitvaartcentrum over te nemen. Maar al snel komt de familie tot de gruwelijke ontdekking dat er iets leeft in Arkham, dat eigenlijk niet hoort te leven ...

ArtoftheDevil12. khon len khong (2004)
Regisseur: Tanit Jitnukul
Cast: Arisa Wills, Supakson Chaimongkol, Krongthong Rachatawan, ...
Info: Ondanks een aantal gore effecte, vonden we deze film toch niet geslaagd. Dit is een van de films waarbij het vervolg beter is dan het origineel. De engelse titel van deze film is The Art of the Devil. De trailer en het verhaal doen ons beter vermoeden dan datgene dat we te zien kregen.
Verhaal: Een mysterieuze en gruwelijke moord op een welgestelde familie houdt de bevolking in haar greep. Vreemd genoeg liet de moordenaar geen enkel spoor na, waardoor het vermoeden leeft dat de moord verwant is aan het lugubere 'Art of the Devil'. Dit is een vorm van occulte magie die het slachtoffer door fysieke en geestelijke kwellingen uiteindelijk een afschuwelijke dood laat sterven. Wanneer de erfgenamen het huis betrekken gebeuren er de meest vreemde dingen en de familieleden worden één voor één afgeslacht. Een reporter besluit de gebeurtenissen te onderzoeken. Maar wanneer deze hem leiden naar een mooie, fragiele vrouw, vraagt hij zich af hoe hij kan bewijzen dat zij het is die de duivel bespeelt...

freddyvsjasonposter021. Freddy vs. Jason (2003)
Regisseur: Ronny Yu
Cast: Robert Englund, Ken Kirzinger, Monica Keena, ...
Info: Deze film vonden wij teleurstellend. We hadden toch wel iets meer verwacht van een film waarin twee horror-helden samengebracht worden. Deze film is gewoon een voorspelbare tiener-horrorfilm geworden. Hier hadden we zeker en vast meer van verwacht. Echte liefhebbers van deze twee figuren zullen nog tevreden zijn, maar het grote publiek zal dit een teleurstelling vinden.
Verhaal: Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

Meer slechte films vindt u op http://www.imdb.com/chart/bottom

13:46 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.