19-11-08

Happy Birthday Mickey Mouse

mickey-mouse-hand-redMickey Mouse vierde gisteren zijn 80ste verjaardag. De bekende muis van tekenaar Walt Disney was op 18 november 1928 voor de eerste keer te zien in een tekenfilm. Ondertussen is hij een van de bekendste figuren ter wereld geworden. Zijn eerste tekenfilm 'Steambooat Willie' kan u hieronder bekijken. Daarnaast kan u nog enkele andere televisieoptredens bekijken van de bekendste muis ter wereld.

 

18:42 Gepost door SD in Animatie/Kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Poster Ice Age 3

Ice Age 3 of Ice Age: Dawn of the Dinosaurs gaat op 1 juli 2009 in première, maar de affiche is nu reeds klaar. Het resultaat ziet u hieronder.

5db5858

17:58 Gepost door SD in Animatie/Kinderen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-08

Star Trek Trailer

Star Trek
Regie: J.J. Abrams
Cast: Chris Pine, Zachary Quinto e.a.
Release België: 6 mei 2009

16:51 Gepost door SD in Sci-Fi | Permalink | Commentaren (0) | Tags: star trek |  Facebook |

12-11-08

Onze 10 slechtste films

Hieronder bespreken we uitvoerig onze top 10 van slechtste films, of laat het ons de top 10 van minst goede films noemen. Filmmakers en acteurs stoppen immers veel tijd en geld in het maken van een film, en dit mogen we toch niet vergeten. Opgelet: dit is onze eigen mening, dus kan het gerust zijn dat jij dit anders ziet. Heb je opmerkingen of een andere mening; reageer gerust op deze post! We hebben geprobeerd om enkel films te nemen, die iedereen kent. Er zijn immers nog veel slechtere, maar dan ook om die reden veel onbekendere films.

bad taste10. Bad Taste (1987)
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Terry Potter, Peter Jackson, Pete O'Herne, ...
Info: Dit is het filmdebuut van topregisseur Peter jackson. Het duurde 4 jaar om deze film op te nemen en het budget was maar $25 000. Ondanks dit lage budget zitten er toch een aantal mooie effecten en gore scenes in. Jackson is zowel regisseur, acteur, producer, schrijver, editor en visagist voor deze film. Het resultaat is mooi, maar voor ons iets te amateuristisch om een topfilm te zijn.
Verhaal: Een dorp wordt ingenomen door buitenaardse wezens, die er mensenvlees verzamelen voor hun intergalactisch fastfood restaurant.

pallieter-film019. Pallieter (1976)
Regisseur: Roland Verhavert
Cast: Edie Brugman, Sylvia de Leur, Jacqueline Rommerts, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een roman van Felix Timmermans. Ondanks een aantal topacteurs (Herbert Flack, Jan Decleir, Gaston Berghmans) kon deze film ons toch niet bekoren. Er zit helemaal geen spanning of actie in deze film, waardoor hij al snel begint te vervelen. Deze film is ook een goed voorbeeld van de echte Vlaamse Boerenfilm, waarin alle Vlamingen als Boeren worden afgeschilderd en een naakte verschijning gebruikt wordt om de aandacht van de kijker te trekken.
Verhaal: Pallieter is een levensgenieter, één die "de dag plukt". Na de dood van zijn vrouw besluit hij om meer van het leven te genieten.

 

dreamcatcherpubb8. Dreamcatcher (2003)
Regisseur: Lawrence Kasdan
Cast: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een boek van Stephen King. Zoals bij wel meerdere boeken van Stephen King het geval is, is het verhaal niet goed vertaald naar het witte doek. Het verhaal op zich valt wel mee, maar dit is op een slechte manier uitgewerkt. 
Verhaal: Een groep vrienden ontdenkt tijdens een kampeerweekend dat de plaats waar ze zich bevinden, wordt overgenomen door aliens.

i'll-always-know-dvd-poster7. I'll always know what you did last summer (2006)
Regisseur: Sylvain White
Cast: Brooke Nevin, David Paetkau, Torey DeVitto, ...
Info: De film is gebaseerd op een boek van Lois Duncan. Deze film is het derde deel van de I Know What You Did Last Summer-reeks. Deze film is zeker niet zo goed als zijn voorgangers, die trouwens ook niet echt superfilms waren. De film wil vooral doorgaan in de trend van Scream en Urban Legend, maar slaagt daar niet in. De film is dan ook vooral gericht naar tieners, die dit misschien nog wel leuk vinden. Zeer voorspelbare en slecht uitgewerkte film!
Verhaal: Een groep vrienden vermoorden per ongeluk een andere vriend door een uit de hand gelopen grap. Ze besluiten dit geheim te houden. Een jaar later zit een psychopathische moordenaar achter hen aan. Al snel blijkt dat deze gek de tieners vermoordt voor wat ze een jaar geleden gedaan hebben. Het wordt een race tegen de klok om de dader te ontmaskeren, voordat iedereen onder zijn haak bezwijkt...

de zevende hemel6. De Zevende Hemel (1993)
Regisseur: Jean Paul Lilienfeld
Cast: Urbanus, René Soutendijk, Hilde Van Mieghem
Info: Deze film is de reden waarom iedereen denkt dat Urbanus maar 2 films gemaakt heeft, de derde is immers één van de slechtste Vlaamse films. De acteeprestaties van Soutendijk en Urbanus in deze film schieten duidelijk te kort. Het verhaal is nochtans origineel en goed gevonden, maar door de acteerprestaties is dit zeker een van de slechtste films!
Verhaal: Samuel wordt, onder meer wegens zijn geklungel in bed, door zijn vriendin de laan uitgestuurd. Zelf aan lager wal geraakt, redt hij een meisje op het nippertje van de zelfmoord en maakt haar wijs dat hij haar -geslachtloze- engelbewaarder is. Samuel wordt verliefd op haar en de rol die hij zichzelf heeft opgelegd, brengt hem in een moeilijk parket, tot hij uiteindelijk ontdekt dat het meisje in feite zelf een engelbewaarster is, die werd uitgestuurd om hém te helpen uit zijn postamoureuze depressie,...

poltergeist35. Poltergeist III (1988)
Regisseur: Gary Sherman
Cast: Tom Skerritt, Heather O'Rourke, Zelda Rubinstein, ...
Info: Het derde deel van de Poltergeist-trilogie. In deze film blijven nog maar 2 acteurs over uit het originele verhaal. De film wordt vooral gekenmerkt door een slecht verhaal en slechte acteeprestaties. Deze film is een triestig einde van de Poltergeist-trilogie. Hij kon zeker en vast nooit tippen aan de eerste film of aan de tweede (toch ook mindere) film.
Verhaal: Carol Anne lijdt zwaar onder de problemen die zij heeft gehad met de geestenwereld. Ze trekt nu in bij haar oom en tante en gaat naar een speciale school. De psychiater van de school denkt dat ze aan massa-hypnose doet. Er zit echter nog steeds een geest achter haar aan en dit keer moeten de spiegels het ontgelden. Gelukkig staat ze nog steeds in contact met het medium Tangina.

exorcist24. Exorcist II: The Heretic (1977)
Regisseur: John Boorman
Cast: Linda Blair, Richard Burton, Louise Fletcher, ...
Info: Deze opvolger kon nooit tippen aan de eerste Exorcist, wat één van de beste films is uit de filmgeschiedenis. De verwachtingen kon deze film nooit inlossen, waardoor ook de derde film op weinig belangstelling kon rekenen. De film is iets gans anders dan de vorige. Het grootste deel van de film wordt opgevuld met Afrikaanse muziek, wat het toch wel bijzonder (slaperig) maakt. Kon zeker beter!
Verhaal: Vier jaar nadat een demon door een exorcisme uit haar lichaam gebannen werd, wordt Regan MacNeil (Linda Blair) opnieuw geplaagd door bizarre dromen. Is de demon teruggekeerd? En zo ja, zullen het geloof en de kennis van een onderzoeker van het Vaticaan (Richard Burton) en een specialist in hypnose (Louise Fletcher) samen sterk genoeg blijken om de demon opnieuw uit te bannen?

mortuary7ot3. Mortuary (2005)
Regisseur: Tobe Hooper
Cast: Dan Byrd, Denise Crosby, Stephanie Patton
Info: Het probleem bij deze fillm waren ook de hoge verwachtingen. Tobe Hooper werkte immers mee aan Poltergeist en The Texas Chainsaw Massacre, maar deze film kan zeker niet tippen aan zijn vorige projecten. Het verhaal is vrij verwarrend, de lichteffecten zijn niet altijd goed, een zeer voorspelbaar einde, ... Dit en nog andere zaken zorgden ervoor dat deze film tot de slechtste films behoort.  
Verhaal: De familie Fowler wil een nieuwe leven beginnen en besluit om naar het kleine plaatsje Arkham te verhuizen, om daar vervolgens het Fowler Brothers uitvaartcentrum over te nemen. Maar al snel komt de familie tot de gruwelijke ontdekking dat er iets leeft in Arkham, dat eigenlijk niet hoort te leven ...

ArtoftheDevil12. khon len khong (2004)
Regisseur: Tanit Jitnukul
Cast: Arisa Wills, Supakson Chaimongkol, Krongthong Rachatawan, ...
Info: Ondanks een aantal gore effecte, vonden we deze film toch niet geslaagd. Dit is een van de films waarbij het vervolg beter is dan het origineel. De engelse titel van deze film is The Art of the Devil. De trailer en het verhaal doen ons beter vermoeden dan datgene dat we te zien kregen.
Verhaal: Een mysterieuze en gruwelijke moord op een welgestelde familie houdt de bevolking in haar greep. Vreemd genoeg liet de moordenaar geen enkel spoor na, waardoor het vermoeden leeft dat de moord verwant is aan het lugubere 'Art of the Devil'. Dit is een vorm van occulte magie die het slachtoffer door fysieke en geestelijke kwellingen uiteindelijk een afschuwelijke dood laat sterven. Wanneer de erfgenamen het huis betrekken gebeuren er de meest vreemde dingen en de familieleden worden één voor één afgeslacht. Een reporter besluit de gebeurtenissen te onderzoeken. Maar wanneer deze hem leiden naar een mooie, fragiele vrouw, vraagt hij zich af hoe hij kan bewijzen dat zij het is die de duivel bespeelt...

freddyvsjasonposter021. Freddy vs. Jason (2003)
Regisseur: Ronny Yu
Cast: Robert Englund, Ken Kirzinger, Monica Keena, ...
Info: Deze film vonden wij teleurstellend. We hadden toch wel iets meer verwacht van een film waarin twee horror-helden samengebracht worden. Deze film is gewoon een voorspelbare tiener-horrorfilm geworden. Hier hadden we zeker en vast meer van verwacht. Echte liefhebbers van deze twee figuren zullen nog tevreden zijn, maar het grote publiek zal dit een teleurstelling vinden.
Verhaal: Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

Meer slechte films vindt u op http://www.imdb.com/chart/bottom

13:46 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

James Bond verslaat Loft

james_bond_quantum_of_solace_movie_image_daniel_craigDe nieuwe James Bond-film Quantum of Solace heeft Loft van de eerste plaats verstoten in de Belgische Box Office. In de top 10 is niet veel verandering te zien; na Quantum of Solace is The Accidental Husband de enige nieuwkomer die de top 10 kon binnenstoten. Tropic Thunder en Hellboy II verdwijnen wel uit de top 10.

De top 10: (5-9 november)

01. Quantum of Solace
02. Loft
03. High School Musical 3
04. Vicky Cristina Barcelona
05. Space Chimps
06. The Accidental Husband
07. Righteous Kill
08. Mamma Mia!
09. Anubis en het pad der zeven zonden
10. Sex Drive

11:51 Gepost door SD in Box Office | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kabouters Boskamp en Pfaff: Een foto

Zoals eerder reeds meegedeeld zullen Johan Boskamp en Jean-Marie Pfaff meespelen in de Plop-film "De kabouterbaby". Naast deze twee voetbalmonumenten spelen ook Piet Huysentruyt, Ron Brandsteder, Jenne Decleir, Sofie Van Moll en de vaste kabouters Walter De Donder, Aimé Anthoni, Chris Cauwenbergs, Agnes De Nul, Hilde Van Hulle en Luc Caals mee in de film.

Bron Foto: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GG...

NBN_LF1kabouter_MM

X-Men Origins: Magneto

magneto1Eerder kon u hier al eens lezen dat er plannen zijn voor een X-Men spinoff over Magneto, nu is dit nieuws ook officieel bevestigd. David S. Goyer (die o.m. meewerkte aan The Dark Knight) zal X-Men Origins: Magneto regisseren. Deze spinoff zal gaan over het jonge leven van Magneto. Magneto zit opgesloten in een concentratiekamp, waar hij bevriend raakt met Xavier, een geallieerde soldaat. Na de oorlog ontdekken ze dat ze speciale krachten hebben, maar hun mening daarover verschilt grondig... De film heeft nog geen exacte releasedatum, maar zal wel in de loop van 2009 uitkomen.

 

10-11-08

Daniel Craig will Q en Moneypenny terug

bond460Momenteel draait de 22ste James Bond-film, Quantum Of Solace, in de zalen, maar er wordt al vooruit gekeken naar de volgende Bond-film. De makers van de Bond-films hebben met de laatste 2 films voor vernieuwing gezorgd, maar toch wil acteur Daniel Craig een aantal oude figuren opnieuw introduceren in de volgende film. Zo wil hij Miss Moneypenny, de secretaresse van M, en Q, de geniale wetenschapper die steeds voor leuke accessoires zorgt, opnieuw in de volgende film laten opdraven. De laatste keer dat deze 2 in een Bond-film kwamen was in 2002. Moneypenny werd toen gespeeld door Samantha Bond en Q door John Cleese. De bekendste vertolkers van deze personages zijn echter wel Desmond Llewelyn (17 keer Q) en Lois Maxwell (14 keer Moneypenny).

14:57 Gepost door SD in Actie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: james bond |  Facebook |

Loft wordt gedubd in Wallonië

ba1003348De Vlaamse film Loft zal dan toch in Wallonië te zien zijn. Eerder zei filmdistributeur Independent Productions dat de Walen niet geinteresseerd zouden zijn in een Vlaamse film. Woestijnvis negeert deze uitspraak van Independent Productions en zal de film toch uitbrengen in Wallonië. De film zal wel gedubd worden in het Frans.

14:37 Gepost door SD in Thriller | Permalink | Commentaren (0) | Tags: loft |  Facebook |

09-11-08

Hellraiser Remake in preproductie

Hellraiser---Pinhead--C10040177Al geruime tijd gaat het gerucht dat er een remake komt van de film Hellraiser uit 1987. Deze plannen zullen er zeker komen, want de film is in preproductie gegaan. Clive Barker, die de oorspronkelijke film regisseerde, zal het script schrijven; Pascal Laugier zal de film regisseren. De film zal uitkomen in de loop van 2009.

20:09 Gepost door SD in Horror | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hellraiser |  Facebook |