01-12-08

Films voor de maand december

madagascar-2-poster03/12/2008: Madagascar 2
Stemmencast:
Chris Rock, Ben Stiller, Jada Pinkett-Smith  
Regie:
Eric Darnell, Tim McGrath
Imdb.com score: 7,3/10
Onze aanbeveling: 3/5 (aanbevolen voor kinderen)
verhaal: Een giraffe, een leeuw, een nijlpaard en een zebra verlaten het eiland Madagascar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het communiceren verleerd is in de dierentuin van New York.

burn-after-reading-poster10/12/2008: Burn After Reading
Cast:
Brad Pitt, George Clooney, Frances McDormand
Regie: Ethan Coen, Joel Coen
Imdb.com score: 7,6/10
Onze aanbeveling: 3,5/5
Verhaal: In deze zwarte komedie valt een disk waarop de memoires van een CIA-agent (John Malkovich) staan, in de handen van twee gewetenloze fitness-medewerkers (Brad Pitt en Frances McDormand), die de eigenaar willen chanteren.

page0_blog_entry16_110/12/2008: The Day the Earth Stood Still
Cast:
Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates
Regie: Scott Derrickson
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 4/5
Verhaal: Met The Day the Earth Stood Still brengt 20th Century Fox een hedendaagse versie van de klassieker uit 1951. Keanu Reeves is Klaatu, een buitenaards wezen dat met zijn komst op aarde een enorme opschudding veroorzaakt. Terwijl overheid en wetenschappers in allerijl het mysterie rond de bezoeker trachten te ontrafelen, raken een vrouw en haar stiefzoon betrokken bij zijn missie. Zo ontdekken ze het doel van zijn missie: de Aarde redden met... of zonder de mensen.

lakeview_terrace10/12/2008: Lakeview Terrace
Cast:
Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington
Regie: Neil LaBute
Imdb.com score: 6,4/10
Onze aanbeveling: 3/5
Verhaal: In Lakeview Terrace woont een jong paar (Patrick Wilson en Kerry
Washington) nog maar pas in hun droomhuis in Californië als ze het doelwit van hun buurman worden, die hun interraciale relatie afkeurt. Deze politieagent van Los Angeles (Samuel L. Jackson) is een strenge alleenstaande vader die optreedt als de waakhond van de buurt. Zijn nachtelijke patrouilles te voet en zijn overdreven waakzame blik zijn een geruststelling voor sommigen, maar voor de jonggehuwden wordt zijn gedrag een ware kwelling. Deze aanhoudende inbreuken op hun privéleven nemen uiteindelijk een tragische wending wanneer het paar beslist tegenstand te bieden.

Piet%20Piraat10/12/2008: Piet Piraat en Het Zwaard van Zilvertand
cast:
Peter Van de Velde, Dirk Van Vooren, Dirk Bosschaert, Anke Helsen
Regie: Bart Van Leemputten
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 3/5 (aanbevolen voor kinderen)
Verhaal: Enkele jaren geleden zette de norse Kapitein Eksteroog met zijn schip "De Magere Makreel" koers naar een onbewoond eiland, om er naar een schat te gaan zoeken die zijn aartsvijand Zilvertand daar had begraven. Onder de bemanning van het schip bevonden zich de vijf kinderen van de kok. Maar net voor ze hun bestemming bereikten, stak een woeste storm op. Het schip verdween in de schuimende golven. Enkel Reus, een gigantische kerel van 2 meter en de vijf kinderen met hun hondje Smikkel konden met stukken wrakhout het eiland bereiken... maar ook Kapitein Eksteroog wist te overleven. Eksteroog wil de schat van Zilvertand. Hij laat de kinderen zoeken, en om hen zover te krijgen houdt hij samen met Reus hun hondje Smikkel gevangen. Ze krijgen hun hondje pas terug als ze de schat hebben gevonden. Piet Piraat voelt zich niet echt lekker in zijn vel. Hij zou graag in de Piratenencyclopedie staan zoals alle grote Piraten. Dan pas zal hij zich een echte piraat voelen. Maar daarvoor zal hij eerst een schat moeten vinden. En dat is niet meteen de sterkste kant van onze Piraatjes. Bij toeval ontdekken Stien, Berend, Steven en Piet een eiland dat niet op de kaart staat. Ze gaan op onderzoek uit. Op het eiland ontmoeten zij de kinderen en onze Piraten besluiten de kinderen te helpen.

1766717/12/2008: Australia
Cast: Nicole Kidman, Hugh Jackman
Regie: Baz Luhrmann
Imdb.com score: 7,6/10
Onze aanbeveling: 3,5/5
Verhaal: Een Engelse aristocratische dame reist af naar Australië en ontmoet daar een ruwe bolster. Ze slaat met tegenzin de handen ineen met hem om het land te redden dat ze heeft geërfd. Samen leggen ze honderden kilometers af over het mooiste, doch meest meedogenloze terrein ter wereld. Uiteindelijk komen ze in Darwin terecht, dat wordt gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten die eerder Pearl Harbor hebben aangevallen.

saw-v-teaser-poster-big17/12/2008: Saw V
Cast:
Tobin Bell, Scott Patterson
Regie: David Hackl
Imdb.com score: 5,9/10
Onze aanbeveling: 3,5/5
Verhaal: Deze keer lijkt het alsof Hoffman de enige overlevende is die de legacy van de Jigsaw moorden kan verderzetten. Maar wanneer zijn geheim dreigt ontdekt te worden moet Hoffman op jacht om alle 'problemen' te elimineren.

 

1770517/12/2008: Christmas in Paris
Cast: Matthias Van de Vijver, Gaston Berghmans, Chris Lomme
Regie: Hans Royaards
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 3,5/5
Verhaal: Vlaams komisch legende, Gaston Berghmans ("Gaston en Leo", "Paniekzaaiers", "Zware Jongens", "Hong Kong") is de castprincipaal van het komisch drama "Christmas in Paris" onder de regie van debuterend filmregisseur Hans Royaards. December 2006. Op een koude winternacht, net voor Kerstmis, loopt een 16-jarige jongen, Nick van Sant (Mattias Van de Vijver) weg uit een instelling in de Ardennen. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij Leon Gevers (Gaston Berghmans), een op retour zijnde, aan lager wal geraakte krasse zeventiger uit de showbizzwereld die net terugkeert van een mislukt optreden. Het contact tussen de twee verloopt niet meteen van een leien dakje, maar al snel wordt duidelijk dat ze elkaar nodig gaan hebben om hun respectievelijke doel te bereiken. Leon raadt Nick aan zijn enig overblijvende familielid, een rijke, excentrieke pianiste, Alice Gardner (Chris Lomme), op te zoeken zodat hij zijn innerlijke rust kan terugvinden. Nick moet te weten komen wat er met zijn ouders is gebeurd. De raadsman van Alice, notaris Bruno Weinberg (Hans Royaards), probeert er, uit persoonlijke motieven voor te zorgen dat Nick snel terug opgesloten zal worden en het contact met zijn grootmoeder niet zal kunnen ophalen. De zoektocht naar de geheimen uit het verleden is zwaar en veroorzaakt vele, uiteenlopende emoties, maar wordt de balans van een prachtige band tussen de drie spilfiguren van Christmas in Paris. "Christmas in Paris" is een prachtig, ontroerend verhaal over drie verloren mensen op zoek naar zichzelf. De film is grotendeels een road movie. Dit niet enkel letterlijk, maar tevens ook figuurlijk, de reis in henzelf.

1741417/12/2008: Largo Winch
Cast: Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas, Miki Manojlovic, Mélanie Thierry, Gilbert Melki
Regie: Jérôme Salle
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 3/5
Verhaal: De miljardair Nerio Winch wordt verdronken teruggevonden. Een uiterst verdachte moord, zeker als je weet dat het hier gaat om de oprichter en hoofdaandeelhouder van het grote en machtige bedrijf Groep W. Al snel vraagt iedereen zich af wie dit economisch imperium zal erven. Officieel had Nerio geen familie, maar hij had wel een goed verborgen geheim.: een zoon, Largo, die dertig jaar geleden werd geadopteerd door een weeshuis in Bosnië. Er is echter één probleem. Largo zit net in de gevangenis in zuid-Amerika en wordt er ten onrechte beschuldigd van drugshandel. Misschien maken de twee gebeurtenissen wel deel uit van een complot met als de doel de macht over de holding in handen te krijgen...

1738717/12/2008: Wit Licht
Cast: Marco Borsato, Peter Van den Begin, Thekla Reuten
Regie: Jean van de Velde
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 3/5
Verhaal: Eduard Zuiderwijk heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard.

yesman-poster31/12/2008: Yes Man
Cast: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Danny Masterson
Regie: Peyton Reed
Imdb.com score: /
Onze aanbeveling: 3,5/5
Verhaal: Carl Allen (Jim Carrey) is helemaal klaar met zijn leven, zijn saaie kantoorbaan en zelfs zijn vrienden. Hij heeft nergens meer zin in en zegt dan ook overal 'nee' tegen. Op de stoep van zijn kantoor ontmoet hij vervolgens een oude vriend, die de meest fantastische avonturen heeft beleefd omdat hij een 'Yes Man' geworden is; iemand die overal 'ja' op antwoordt. Allen bezoekt daarom een seminar van Yes-goeroe Terrence Bundley (Terence Stamp), en belooft dat hij voortaan elke vraag positief beantwoordt.

17:06 Gepost door SD in Deze Maand... | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.