22-12-08

The Joker is jullie favoriet

Joker2The Joker is een fictief personage dat verschijnt in de comics van Batman. The Joker ontstond in 1940, toen zijn bedenkers Jerry Robinson, Bill Finger en Bob Kane hem intriduceerden in Batman. Hij wordt beschouwd als de aartsvijand van Batman. Hij is een echte crimineel die zowel moordt als steelt. De echte naam van the Joker is nog steeds onbekend. Er zijn verschillende verhalen over het onstaan van the Joker. De meest gebruikte versie is dat the Joker in een vat chemisch afval viel, waardoor zijn huid verbleekte, zijn haar groen werd en zijn lippen rood. Hierdoor kreeg hij het uiterlijk van een clown.

The Joker gebruikt graag grappige wapens voor zijn misdaden. Zo gebruikte hij reeds klapsigaren die gevuld waren met nitroglycerine, pistolen waar vlaggetjes uitkomen, vlijmscherpe speelkaarten, enz. Ook gebruikt hij vaak Joker Juice, wat een dodelijk gif is, waardoor zijn slachtoffers sterven terwijl ze zich doodlachen.

In films en series werd the Joker reeds door drie acteurs vertolkt. De eerste acteur was Cesar Romero; Hij speelde the Joker in 18 afleveringen in de Batman televisie serie (1966). In 1989 was het de beurt aan Jack Nichelson in de film Batman. Dit jaar was het Heath Ledger die the Joker neerzette in The Dark Knight.

Romero_nicholson_ledger_%28joker%29

Ook in de tekenfilmserie gaven grote acteurs hun stem aan the Joker. Zo verleende Mark Hamill (Luke Skywalker uit Star Wars) zijn stem aan the Joker in de serie uit 1992. Ook Kevin Michael Richardson (die ook de stem van Jabba the Hutt doet in Star Wars) gaf zijn stem in 2004 aan the Joker.

15:25 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.