04-01-09

Onze top 10 Beste Films van 2008

Wij hebben onze top 10 van 2008 opgemaakt. Deel jij een andere mening, laat het dan gerust weten!

Onze Top 10 Films uit 2008:

jumper10. Jumper
Deze film kwam op 20 februari in de Belgische zalen en stond 1 week op nummer 1 in de Belgische Box Office. De film vertelt het verhaal van de Jumpers. Dit zijn mensen die zich kunnen teleporteren van de ene naar de andere plek. Regisseur was Doug Liman, die o.a. ook Mr. & Mrs. Smith en The Bourne Identity regisseerde. In plaats van een superheld uit een comic te verfilmen, werd in dit verhaal een nieuwe superheld gecreëerd. In de cast zitten mooie namen zoals Hayden Christensen (bekend uit Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith) en Samuel L. Jackson (die in 2008 ook te zien was in The Spirit, Soul Men en Lakeview Terrace, en te horen in Star Wars: The Clone Wars). Een vervolg op deze film is alvast mogelijk.

6a00d8341ea10c53ef00e54f9fecfc8833-800wi9. The Happening
Deze film kwam in de Belgische zalen op 11 juni 2008 en haalde de 2e plek in de box office van dat weekend. Deze thriller van M. Night Shyamalan gaat over een hele reeks zelfmoorden die plotseling plaatsvinden. De oorzaak van deze massazelfmoorden blijkt iets te zijn dat niet te bestrijden is.

kung-fu-panda8. Kung Fu Panda
Deze animatiefilm over de Panda Po stond 2 weken in de Belgische Box Office op nummer 1. De film gaat over dromen achterna gaan. De luie Panda Po droomt er immers van om een grote Kung Fu krijger te worden. Door toeval (?) krijgt hij de kans om zijn droom te vervullen. Na Shrek heeft DreamWorks alweer een geslaagde animatiefilm afgemaakt.

james_bond_007quantum_of_solace7. Quantum of Solace
Deze 22ste James Bond-film kwam uit op 5 november en stond 2 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. De film evenaart het niveau van Casino Royale niet, maar is opnieuw de moeite waard om te bekijken. De vernieuwing die de makers van de James Bond-films willen verwezenlijken, wordt alvast gesmaakt door de fans. Daniel Craig heeft zich alvast tot favoriete Bond-acteur van vele fans gekroond.

cloverfield6. Cloverfield
Na King Kong en Godzilla wou J.J. Abrams een Amerikaans monster creëren. Hij schakelde regisseur Matt Reeves en schrijver Drew Goddard in om zijn idee uit te werken. Cloverfield gebruikt dezelfde filmtechniek als The Blair Witch Project en Cannibal Holocaust, waarbij een acteur zelf filmt wat er gebeurt. De schokkende beelden moet je er maar bij nemen, want deze film is de moeite waard. Een nieuw filmmonster werd zo dit jaar geboren... Mogelijk komt er een vervolg op deze film.

indianaJones4Poster25. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Het lang verwachte vervolg in de Indiana Jones-reeks ontgoochelde zeker en vast niet. De film stond dan ook 5 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. Steven Spielberg en George Lucas zijn er in geslaagd om de Indiana Jones Marchandising nieuw leven in te blazen. Acteur Harrison Ford is reeds op middelbare leeftijd, maar zet zijn rol van Indy nog altijd even goed neer. Ondertussen werd reeds bekend gemaakt dat men bezig is aan een script voor nog een nieuw Indiana Jones-verhaal.

wall-e-tsrposter-big4. WALL·E
Zoals elk jaar leveren Disney en Pixar een gezamenlijke animatiefilm af. Dit jaar was het de beurt aan Wall-E. De film werd reeds bekroond tot beste film van 2008 door de Los Angeles Film Critics Association. De film wordt ook vaak beschouwd als de beste Disney & Pixar film ooit. De verwachtingen zijn in ieder geval al hoog gespannen voor de volgende film... Wall-E stond 2 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office.

loft3. Loft
Erik Van Looy en Bart De Pauw zorgden dit jaar voor een Vlaamse kaskraker. De film stond gedurende 4 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office en is tot nu toe de derde beste Belgische film. In deze thriller spelen bekende Vlaamse acteurs zoals Koen De Bouw, Filip Peeters en Veerle Baetens. Erik Van Looy kon de hoge verwachtingen inlossen en is momenteel zelfs bezig met deze te overtreffen.

ironManPoster32. Iron Man
Met Iron Man kwam alweer een superhero film in de zalen, maar dit was niet zomaar een superhero film. Deze film kon de ganse wereld bekoren en stond in België 1 week op nummer 1 in de Box Office. Deze (minder bekende) superheld wordt voortreffelijk vertolkt door Robert Downey Jr.. Iron Man 2 en Iron Man 3 werden alvast gepland voor 2010 en 2012.

the-dark-knight1. The Dark Knight
De film van 2008 was The Dark Knight. Lange tijd geleden was Superman de meest geliefde superheld, maar deze is reeds lange tijd voorbijgestoken door Batman. Films zoals The Dark Knight en zijn voorganger Batman Begins hebben dit zeker en vast bevorderd. De film werd niet enkel bekend door zijn plot, maar ook door de goeie acteerprestaties. Topacteurs zoals Christian Bale, Morgan Freeman en Heath Ledger maken van deze Batman-film misschien wel de beste Batman-film ooit. De dood van acteur Heath Ledger zette deze film nog eens extra in de belangstelling. Hopelijk engageert regisseur Christopher Nolan zich ook voor de volgende Batman-film. De film stond 1 week op nummer 1 in de Belgische Box Office.

Films die een eervolle vermelding krijgen: 

mpabucketlistposterbThe Bucket List
Deze ontroerende komedie met Jack Nicholson en Morgan Freeman
 werd in 2007 opgenomen, maar verscheen pas in 2008 in de Belgische filmzalen. De film toont het verhaal van twee terminaal zieke oude mannen.

18889951_w434_h_q80Bienvenue chez les Ch'tis stond maar liefst 8 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. Deze nummer 1 plaats had het vooral te danken aan Franstalig België, maar verdient hier zeker een eervolle vermelding. De film gaat over de inwoners van het Noorden van Frankrijk. De Fransen hebben veel vooroordelen tegenover deze inwoners, maar kloppen deze ook... In deze Franse komedie kom je het te weten. De film had zo een succes dat er in 2010 een Engelstalige versie van de film, genaamd Welcome to the Sticks , zal verschijnen.  

00:26 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wat met Into The Wild - No country for old men, There will be blood? Dit waren toch schitterende films in 2008.
Groetjes

Gepost door: MichCiné | 07-01-09

De commentaren zijn gesloten.