30-01-10

Einde voor Uglu Betty

ugly-bettyNa 5 seizoenen is er een einde gekomen aan de Amerikaanse serie 'Ugly Betty'. 'Ugly Betty' is, net als het Vlaamse 'Sara', gebaseerd op de Colombiaanse telenovelle "Yo Soy, Betty la Fea" . Bij aanvang was 'Ugly Betty' enorm populair en won het 3 Emmy's en 2 Golden Globes. De laatste tijd waren echter veel kijkers afgehaakt. De serie is momenteel bij ons te zien op VT4.

 

12:50 Gepost door SD in Televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ugly betty |  Facebook |

'The Losers' trailer

The Losers
Release: April 2010 (Amerika)
Regie: Sylvain White
Cast: Zoe Saldana, Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, ...
Verhaal: De film is gebaseerd op een comic-verhaal, waarin enkele Amerikaanse soldaten slachtoffer worden van een moordplan van hun eigen regering. Ze willen hun lot ontlopen en krijgen hierbij de hulp van een mysterieuze vrouw.
Trailer:

 

11:52 Gepost door SD in Comic/Strip/Manga | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the losers |  Facebook |

4 minuten van nieuw seizoen 'Lost'

De populaire serie 'Lost', die bij ons op VT4 te zien is, gaat zijn zesde en laatste seizoen tegemoet. In dit seizoen zullen heel wat onopgeloste vragen beantwoord worden. In het zesde seizoen zullen een aantal personages verdwijnen, terwijl anderen dan weer een belangrijkere rol zullen krijgen. Vanaf 2 februari gaat dit seizoen officieel van start, maar u kan reeds de eerste 4 minuten van de eerste aflevering van het zesde seizoen bekijken.

lost

Bekijk de eerste 4 minuten hier:

 

11:45 Gepost door SD in Televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lost |  Facebook |

29-01-10

Tangina uit Poltergeist is niet meer

Zelda Rubinstein, die bekend werd van haar rol als Tangina uit de Poltergeist-films, is op 76-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Rubinstein, die maar 1 meter 30 groot was, won in haar carrière een Saturn Award voor de rol van Tangina. Zelf was ze reeds een tijdje niet meer aan het werk. Naast haar acteerwerk zette ze zich ook in voor de rechten van kleine mensen en maakte ze deel uit van een bewustmakingscampagne rond aids.

Poltergeist-movie-08

 

19:11 Gepost door SD in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelda rubinstein |  Facebook |

27-01-10

Kindster uit 'Oud België' nu ook in 'Zot van A'

Ben Van den Heuvel, de 11-jarige jongen die momenteel Vlaanderen verbaast met zijn acteerprestaties in 'Oud België', zal ook een rol spelen in de film 'Zot van A'. In 'Zot van A', een film van regisseur Jan Verheyen, zal Ben de zoon spelen van Veerle Baetens en Koen De Graeve. Naast Baetens en De Graeve zullen ook Kurt Rogiers, Kevin Janssens, Mike Verdrengh, Matthias Sercu, Joke Devynck en Barbara Sarafian in de film te zien zijn. Deze film is een bewerking van de Nederlandse film 'Alles is Liefde' van Kim van Kooten. Deze romantische komedie zal in première gaan op 20 oktober 2010.

oudbelgie_eddy_464

19:13 Gepost door SD in Komedie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ben van den heuvel |  Facebook |

Poster 'The Last Airbender'

'The Last Airbender' is de nieuwste film van regisseur M. Night Shyamalan. Deze film is gebaseerd op de animatiereeks 'Avatar: The Last Airbender'. Deze film zal deze zomer in première gaan. Hieronder kan u alvast genieten van de filmposter.

58547

Warner Bros wil nieuwe Mortal Kombat-film

Warner Bros zou plannen hebben om een nieuwe Mortal Kombat-film te maken. Het populaire vechtspel werd al eens in 1995 en 1997 verfilmd, maar deze films konden de echte fans echter niet bekoren. Er zou reeds een schrijver aangeworven zijn voor deze film; Oren Uziel. Uziel zou hiermee zijn debuut maken in de filmwereld. Eerder schreef hij wel al een scenario voor een thriller, maar dit werd nooit verfilmd.

Mortal_Kombat_Deadly_Alliance480536755

19:01 Gepost door SD in Game | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mortal kombat |  Facebook |

Terug in de Tijd: Het pleintje op dvd

De Vlaamse serie 'Het Pleintje' is na 24 jaar uitgekomen op dvd. De serie werd uitgezonden op de BRT en gold als de opvolger van 'De Collega's'. De serie werd geregisseerd door Jan Matterne, die ook de Collega's maakte, en het grootste deel van de acteurs uit 'De Collega's' was ook paraat voor 'Het Pleintje'. Samen met de betere acteurs van die tijd veroverden de broers Verreth, Jaak Van Assche, Jacky Morel en co opnieuw Vlaanderen.

De serie gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een pleintje. Aan de ene kant van het pleintje staat de kerk en aan de andere kant het vredegerecht. Het pleintje vormt dan ook het decor van de strijd tussen deze twee partijen. Aan het hoofd van de kerk staat pastoor Sickx (Jo De Meyere), die bijgestaan wordt door kunstschilder Karel Peers (Johnny Voners), sociologe Barbara Vinck (Nora Tilley) en Koster Felix Piepermans (Jef Burm). Samen zijn ze dan ook vaak te vinden café 'De Elfurenmis' van uitbater Polliet Peck (Bert Champagne).

img_nieuws_bericht

Aan de (letterlijk en figuurlijk) rechterkant van het pleintje staan vrederechter Aristide en Boniface de Lesseweg (René & Manu Verreth), met achter zich griffier Bernard Aerts (Mands De Vos), cafébazin Bertha Bank (Emma Leemans) en kruidenier Kerdoens (Tuur De Weert).

 Daarnaast zijn er nog vele andere personages die aan het pleintje wonen. De serie werd opgenomen in de jaren '80 en duurde drie seizoenen. De BRT had toen nog een monopolie-positie, maar desondanks dit gegeven haalde de serie hoge kijkcijfers voor die tijd. De serie haalde meer dan 2 miljoen kijkers per aflevering.

We geven u een overzicht van de acteurs en personages en blikken hierbij terug op hun carrière. Ook hun huidige activiteiten gingen we voor jullie opzoeken.

Jo De Meyere (Pastoor Sickx): Jo De Meyere geniet momenteel van zijn pensioen, maar was jarenlang een van Vlaanderens beste acteurs. Hij was zowel op televisie als op het witte doek te zien in verschillende Vlaamse en Nederlandse producties. Hij speelde mee in zowat elke succesvolle BRT-serie, zoals 'Wij, heren van Zichem', 'De Vorstinnen van Brugge' en 'De Paradijsvogels'. In Nederland schitterde hij in 'Dagboek van een Herdershond' en 'Willem van Oranje'. De laatste jaren werd hij vooral bekend als John Nauwelaerts uit de VRT-series 'Flikken' en 'Heterdaad'. Maar ook in 'De Bossen van Vlaanderen', 'Alfa Papa Tango' en 'Stille Waters' werd hij opgemerkt. Naast zijn televisiewerk speelde hij ook mee in de bioscoopfilms 'De Leeuw van Vlaanderen' en 'De Zaak Alzheimer'.

sickx

Johny Voners (Karel Peers): Johny Voners is beter bekend als Xavier Waterslaegers uit 'FC De Kampioenen', een reeks waar hij nog steeds in schittert. De carrière van Johny Voners begon voor hem op 15-jarige leeftijd in de serie 'Axel Nort', waarin hij mocht schitteren naast Nand Buyl. Zijn acteerprestaties werden opgemerkt, want drie jaar later mocht hij ook meespelen in 'Wij, heren van Zichem'. Johny Voners speelde ook in 'De Collega's', waarin hij de rol van Thierry De Vucht vertolkte. Na zijn rol in 'Het Pleintje' werd hij doelman bij FC De Kampioenen, die in 2011 de voetbalschoenen aan de haak zullen hangen. Johny zal dan 64 jaar zijn en het vermoedelijk kalmer aan doen met zijn acteercarrière.

Johny_Voners

Nora Tilley (Barbara Vinck): Momenteel is Nora Tilley druk op zoek naar werk, nadat ze een pauze instelde om een taverne te kunnen uitbaten. Nora werd bekend bij het grote publiek door haar rol in 'De Collega's'. Daarin speelde ze de rol van typiste Carolientje. Die rol speelde ze later ook in de film 'De Kollega's Maken de Brug'. De laatste jaren werd zij bekend door rollen in de populaire soaps 'Thuis', 'Familie' en 'Wittekerke'. De laatste tijd had ze enkel nog gastrollen in o.a. 'FC De Kampioenen', 'Sedes & Belli', 'De Wet volgens Milo' en 'Aspe'.

tilley

Jef Burm (Felix Piepermans): De inmiddels 86-jarige Jef Burm was een van de derde generatie afgestudeerden aan de bekende acteursschool Studio van het Nationaal Toneel van België, dat onder leiding stond van Herman Teirlinckx. Jef Burm komt al op televisie vanaf dat dit medium zijn intrede deed in Vlaanderen. Al in de jaren '50 was hij te zien in bekende televisiefilms en -series. Hij speelde o.a. mee in de serie's 'Slisse & Cesar', 'De Paradijsvogels', 'Wittekerke' en 'Nonkel Jef'. Hij speelde ook mee in de films 'Zware Jongens', 'Boerenpsalm', 'Blinker en het Bag-Bag Juweel' en 'Jan Zonder Vrees'. Niet alleen op televisie, maar ook op het podium voelde Jef Burm zich thuis. Hij stond bekend als woordkunstenaar en cabaretiër. Jef Burm is ereburger van de stad Meise en geniet momenteel van zijn pensioen.

burm

René Verreth (Aristide de Lesseweg): René Verreth was samen met zijn broer Manu lange tijd verbonden aan het Mechels Miniatuur Theater. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium samen met collega's Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Gilda De Bal en Tessy Moerenhout. René werd vooral bekend door de rol van Phillemon Persez in 'De Collega's'. Na 'Het Pleintje' volgden voor René nog enkele gastrollen in 'Thuis', 'Spoed' en 'De Kotmadam'. In 1987 mochten hij en zijn broer de 'Pak de Poen-show' presenteren, maar deze show werd al snel afgevoerd omdat er te veel fout liep tijdens de live uitzendingen. Naast televisie was René ook vaak te zien op de planken van het MMT.

rene

Manu Verreth (Boniface De Lesseweg): Manu Verreth overleed vorig jaar in oktober ten gevolge van een slepende ziekte. Manu Verreth werd, net als zijn broer, bekend door zijn rol in 'De Collega's'. Manu zou dan ook voor altijd bekend blijven als Jomme Dockx. De grote passie van Manu was de theaterwereld. Zo was hij een tijdje directeur van het Mechels Miniatuur Theater en schitterde hij er in vele toneelstukken. Een merkwaardig stuk waar hij in speelde was 'Georges', een stuk over oudermishandeling. Op televisie was hij nog vast te zien in 'Café Majestic' en 'Wittekerke'. Daarnaast speelde hij ook gastrollen in 'Flikken', 'Spoed', 'De Wet volgens Milo' en 'Aspe'.

manu

Mandus De Vos (Bernard Aerts): Mandus De Vos is 13 jaar geleden overleden op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Mandus werd bij het grote publiek bekend als Bonavontuur Verastenhoven uit 'De Collega's'. Toch was zijn eerste liefde niet het acteren, maar het lesgeven. Hij onderwees dictie, voordracht en toneel aan het Sint-Romboutcollege in Mechelen. Op het moment van zijn dood was hij ook nog docent aan de Academie van Asse. Net als de gebroeders Verreth was hij verbonden aan het Mechels Miniatuur Theater, waar hij ook een tijd in de directie gezeten heeft. Zo speelde hij samen met René Verreth in het stuk 'Het Machtige Reservoir', dat meer dan 500 voorstellingen telde. Naast toneel was Mandus De Vos ook te zien op televisie in 'Editie' en 'Heterdaad'. Ook kreeg hij een rol in de film 'Koko Flanel'.

mandus

Doris Van Caneghem (Justine Aerts): Naast haar rol in het pleintje werd Doris Van Caneghem ook bekend door haar acteerprestaties in 'Het Manneke', 'De Bossen van Vlaanderen' en 'Stille Waters'. Zij was de laatste jaren te zien als oma in het komisch programma 'Grappa'. Daarnaast heeft ze ook heel wat gastrollen op haar naam staan zoals in 'Postbus X', 'De Collega's', 'Flikken' en 'Alfa Papa Tango'. Ze was ook op het witte doek te zien in de films 'Max' en 'Romance'. Zij is naast het televisiewerk ook bezig met theater, waar ze verbonden is aan theatergezelschap Malpertuis.

DorisVanCaeneghem

Emmy Leemans (Bertha Bank): Emmy Leemans geniet sinds 1998 van haar pensioen, maar is af en toe nog te zien op televisie. Haar bekendste rol is die van madam Gaby uit 'Het Park'. Ze was tot haar pensioen verbonden aan het dramatisch gezelschap van de VRT. Zij speelde rollen in 'Postbus X', 'De Kotmadam', 'Windkracht 10', 'Spoed', 'Thuis', 'FC De Kampioenen', 'Het Eiland' en 'Flikken'. Emmy Leemans vertolkte ook een tijdje de rol van Yvonne in Familie. Naast haar acteercarrière was Emmy gedurende 20 jaar docente aan de Studio Herman Teirlinck.

 emmy leemans

Machteld Ramoudt (Orelia Bank): Machteld Ramoudt is de laatste jaren vooral bekend als Mimi uit 'De Kotmadam'. Maar zij was ook te zien in 'De Paradijsvogels', 'Willem van Oranje' en 'Alfa Papa Tango'. Zij had ook lange tijd een kookrubriek in het tijdschrift 'Dag Allemaal'. De laatste jaren speelt zij vooral gastrollen in o.a. 'Zone Stad', 'Café Majestic' en 'Lili & Marleen'. Op het witte doek was zij te zien in 'Zware Jongens' en 'Brussels by Night'. Daarnaast regisseerde ze ook nog toneelstukken voor DRAAD-poppentheater.

ramoudt

Tuur De Weerdt (Gust Kerdoens): Tuur De Weert is momenteel beter bekend als Maurice uit 'FC De Kampioenen'. Op televisie kreeg hij grote bekendheid door zijn rol van Gilbert Van Hie in 'De Collega's'. Daarnaast speelde hij nog hoofdrollen in de series 'Ons Geluk', 'Veel Geluk, Professor', 'Kongo' en 'Recht op Recht'. Tuur De Weert is ook nog verbonden aan het Mechels Miniatuurtheater, dat nu omgedoopt is tot 't Arsenaal. Tuur speelde ook mee in de films 'Confituur', 'Alias', 'Oesje' en 'Blinker en de Blixvaten'.

de weert

Tessy Moerenhout (Millie Kerdoens): Tessy werd bekend als typiste Betty Rossé uit 'De Collega's'. Die rol mocht ze nog eens overspelen in de film 'De Kollega's Maken de Brug'. Daarnaast speelde ze ook de hoofdrol in 'Marie Spermalie'. Ze was ook in 'Ons Geluk' te zien. De laatste jaren is zij niet veel meer op tv te zien, haar laatste televisieoptreden was een gastrol in de serie 'Aspe' in 2006. Zij stond ook op de planken bij theater Komeet, maar ook daar is het de laatste jaren rustig rond Tessy Moerenhout.

moerenhout

Ugo Prinsen (Gentil Bers): Ugo Prinsen, geboren onder de naam Hugo Vanderveken, is in 2004 gestorven aan longkanker. Ugo nam een artiestennaam aan omdat hij vaak verward werd met Bob Van Der Veken. Ugo is de vader van Thomas Vanderveken, die o.a. Mercator en Vlaanderen Vakantieland presenteerde op één en een programma heeft op Klara. Ugo Prinsen werd bij het grote publiek vooral bekend als de koster uit 'De Paradijsvogels'. Daarnaast was Prinsen te zien in o.a. 'Kapitein Zeppos', 'Axel Nort', 'De Kat', 'De Collega's', 'Merlina', 'Willem van Oranje', 'Langs De Kade', 'Boerenpsalm', 'De Bossen van Vlaanderen', 'Thuis', 'Stille Waters', 'Recht op Recht' en 'Witse'. Hiermee heeft Ugo een rijkgevuld palmares opgebouwd. Ook op de planken was hij regelmatig te zien, zo toerde hij een tijd lang rond met een monoloog over leven als mentaal gehandicapte en leven met AIDS.

prinsen

Jenny Tanghe (Eveline Bers): Jenny Tanghe overleed in maart vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Tanghe werd bekend als Moeder Cent uit 'Wij, Heren van Zichem'. De laatste jaren was zij vooral bekend als Ma DDT uit 'FC De Kampioenen' of als oma in 'Grappa'. Jenny heeft echter heel wat grote televisierollen op haar palmares staan. Zij was te zien in 'Jeroom en Benzamien'en 'De Collega's'. Daarnaast speelde ze ook heel wat gastrollen in 'Aspe', 'Wittekerke', 'Hallo België', 'Verschoten & Zoon' en 'Beschuldigde, Sta op'. Op het witte doek was zij te zien in 'Mira', 'Het Gezin van Paemel', 'Pauline & Paulette' en de kortfilm 'Knokke Boulevard'.

jennytangheoverleden

Alex Wilequet (Fons Vanbrabant): Alex Wilequet verleende onlangs zijn stem aan professor Barabas in de film 'Suske & Wiske en de Texasrakkers'. Een laatste grote rol dateerde al vanuit 2001 in 'Veel Geluk, Professor'. Daarna was hij nog te zien met een gastrol in 'Familie', 'Spoed' en 'Zone Stad'. Daarvoor was hij ook kort te zien in 'Wittekerke'. De laatste filmrol van Wilequet dateert uit 1993 in de film 'Daens'. Wilequet zal vooral bij het oudere publiek bekend zijn, want hij is al sinds de jaren '50 te zien op tv. Zo was hij te zien in 'Fabiah van Fallada', 'Keromar', 'Slisse & Cesar', 'Marie Spermalie', 'de Paradijsvogels', 'Willem van Oranje', 'De Bossen van Vlaanderen' en 'Postbus X'.

willequet

Jacky Morel (Harry Stoffels): Ook Jacky Morel werd bekend door zijn rol in 'De Collega's'. Maar ook daarvoor had hij reeds in bekende producties gespeeld. Zo was hij te zien in 'Kapitein Zeppos', 'Johan en de Alverman', 'Axel Nort' en 'Wij, Heren van Zichem'. Zijn laatste televisierol dateert van 2006 in 'FC De Kampioenen'. Daarnaast speelde hij ook nog gastrollen in 'Postbus X' en 'Merlina'.

morel

Jeanine Schevernels (Emmy Stoffels): Schevernels is ook al van het begin van de televisie op het scherm te zien. Ze speelde verschillende rollen o.a. in 'Kapitein Zeppos', 'Wij, Heren van Zichem', 'Keromar', 'De Kat', 'De Paradijsvogels', 'Postbus X' en 'Alfa papa Tango'. Op het witte doek was zij te zien in 'Boerenpsalm' en 'Daens'. Haar bijrol in Daens is dan ook het laatste wat op haar cv staat. In de jaren '70 was Schevernels ook te horen op Radio 2. Jeanine is de broer van Bruno Schevernels, die bekend werd als facteur in de VTM-serie 'Slisse & Cesar'.

Aafke Bruining (Nicole Stoffels): Bruinings is een Nederlandse actrice die vooral actief is in België. Momenteel geeft ze dramales en af en toe regisseert ze nog een toneelstuk. Op televisie was zij vooral bekend door haar otpredens in 'Wittekerke' en 'Thuis'.

aafke

Jaak Van Assche (Gerard Briers): Jaak Van Assche is momenteel te zien als Fernand in 'FC De Kampioenen', maar heeft nog veel meer op zijn palmares staan. Ook voor hem was zijn rol als Jean De Pesser in 'De Collega's' de grote doorbraak op televisie. Deze acteur zou daarna nog te zien zijn in 'De raf en Ronny Show', 'Het Eiland', 'Heterdaad', 'Fans', 'Katarakt' en 'Terug Naar Oosterdonk'. Ook in films is Jaak vaak te zien. Hij speelde mee in 'Oesje', 'Dief!', 'Confituur', 'Verder dan de Maan' en 'Los'. Daarnaast speelt hij ook nog op de planken mee met het MMT in Mechelen. Toch was acteren niet de eerste liefde van Jaak. Tot zijn 30ste heeft hij lesgegeven. Jaak is gehuwd met actrice Heddie Suls, die in FC De Kampioenen een gastrol speelde als de zus van Fernand.

jaak

Jeanine Bisschops (Annie Briers): Jeannine Bisschops is bij het grote publiek gekend als Jenny uit 'Thuis', een rol die ze nog steeds vertolkt. Ze begon als toneelactrice aan het KVS Brussel. Nadien sloot ze zich aan bij het Fakkeltheater in Antwerpen. Naast het theater was ze ook te zien op tv in 'Midas' en 'Keromar'. In 2006 en 2007 stond ze samen met Ann Nelissen en Mitta Vandermaat op de planken voor het stuk 'Het Goede Lijf'. In 2008 speelde ze in 'De Borstenclub', een stuk over borstkanker. Zij was getrouwd met Walter Moermans, die vooral actief is in het theater, en met Johny Voners. In 2006 gingen ze na 33 jaar uit mekaar. Jeanine had het lange tijd moeilijk om dit te verwerken.

bisschops

Geert Vermeulen (Luc Briers): Geert Vermeulen is naast acteur ook scenarist. Zo schreef hij o.a. scenario's voor de serie 'Katarakt'. Als acteur is hij het bekendst uit 'Het Pleintje' en 'Alfa Papa Tango'. Daarnaast was hij nog te zien in 'Het Park', 'Kongo' en 'Terug naar Oosterdonk'. Hij speelde ook veel gastrollen in o.a. 'Katarakt', 'Flikken', 'Sara', 'Kinderen van Dewindt' en 'FC De Kampioenen'. Naast televisie houdt Geert zich vooral bezig met theater. Zo schreef hij een aantal toneelstukken en speelde hij zelf ook mee in verschillende producties.

vermeuilen

Theo Hijzen (Mon Verbiest): Tot september 2007 was Theo Hijzen verbonden aan het MMT in Mechelen. Daarnaast gaf hij ook lessen dictie aan verschillende muziekacademies. Op televisie was hij te zien in 'De Collega's', 'Heterdaad', 'Spoed', 'Flikken', 'Familie' en 'Thuis'. Zijn grote passie was echter toch het toneel. Hij speelde in heel wat producties mee en schreef ook zelf een jeugdtoneelstuk. Naast acteren, regisseerde hij ook heel wat toneelstukken. In maart 2009 ging 'De Vierde Koning' in première, een stuk dat door hem geregisseerd werd.

theo

Bert Champagne (Poliet Peck): Bert Champagne is vooral bekend geworden door zijn rol in 'Het Pleintje'. Daarvoor speelde hij enkele gastrollen in 'De Collega's' en 'Wij, Heren van Zichem'. Hij was ook te zien in een bijrol in de film 'Springen'. Na 'Het Pleintje' volgden enkel nog gastrollen in o.a. 'Het Park', 'Spoed', 'Zone Stad' en 'Bex & Blanch'. Champagne was daarnaast ook te horen in de luistersoap ''t Koekoeksnest' op Radio 2. Daarnaast hield Champagne zich bezig met toneel. Zo was hij een van de oprichters van het Kroontheater in Hasselt en was hij er ook even directeur. Het gezelschap werd echter in 1985 ontbonden. Bert Champagne is ook nog te horen in de tekenfilmserie van Kuifje. Daarnaast regisseerde hij ook een aantal toneelstukken.

Rita Smets (Seraphine Sap): Rita Smets werd de laatste jaren bekend als Madame Hulpiau uit 'De Kotmadam'. Voor 'Het Pleintje' was zij reeds te zien in 'Wij, Heren van Zichem'. Grote televisierollen speelde ze niet, maar ze was wel te zien in 'Lili & Marleen', 'Spoed', 'Zone Stad', 'Nonkel Jef' en 'Samson en Gert'. Zij is gehuwd met Bert Champagne. Ssamen met haar man behoorde ze tot de kerngroep die het Kroontheater oprichtte.

agnes

Lia Lee (Marie Vanbrabant-Van Mechelen): Lia Lee is ook al sinds het begin van de televisie in de Vlaamse huiskamers te zien. Zij was o.a. te zien in 'Wij, Heren van Zichem', 'Beschuldigde, Sta op', 'De Vorstinnen van Brugge', 'Slisse en Cesar', 'Alfa Papa Tango' en ''Commissaris Roos'. Haar laatste televisierol was in 'Nonkel Jef', waar ze Leona, de vrouw van Jef, speelde. Naast acteren, houdt Lia ook van zingen. Het is dan ook niet te verwonderen dat zij in verschillende musicals te horen en zien was.

Jordi Goestouwers (Nico Stoffels): Na 'Het Pleintje' heeft Jordi niet meer voor televisie gespeeld.

Naast de hoofdrolspelers doken er ook veel bekende acteurs op die een gastrol speelden in 'Het Pleintje'. Onder hen o.a. Guido Horckmans, Dirk Van Dijck, Arnold Willems, Pol Goossen en Jos Kennis.

18:27 Gepost door SD in Terug In De Tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: het pleintje |  Facebook |

Timo Descamps naar Hollywood

descampsTimo Descamps, die bij ons vooral bekend is van de serie 'Spring' en zijn deelname aan 'Steracteur, Sterartiest', heeft een aanbod op zak om mee te spelen in een Hollywood-film. Decamps zal meespelen in de film 'Judas Kiss', waarin hij de rol speelt van een jonge Europeaan die gaat studeren aan een filmschool. De film zal geregisseerd worden door J.T. Tepnapa, die bekend werd door zijn rol(letje) in de Star Trek-reeks. Binnenkort trekt de Vlaamse acteur, die in 2009 nog een prijs kreeg voor zijn rol in de musical 'Kruistocht in Spijkerbroek', naar Los Angeles voor een eerste lezing van het script.

 

13:09 Gepost door SD in Drama | Permalink | Commentaren (0) | Tags: timo descamps, judas kiss, j t tepnapa |  Facebook |

Grote namen keren terug voor Sherlock Holmes 2

Sherlock Homes oogst veel succes in de filmzalen; de film bracht tot nu toe reeds 400 miljoen dollar op aan de kassa's. Dit is reeds een mooi bedrag, maar dit zal nog oplopen, aangezien de film nog moet verschijnen in Frankrijk en Japan. Filmstudio Warner Bros heeft echter al aangekondigd dat het snel een vervolg wil maken. Warner Bros laat er geen gras over groeien, want het is volop bezig met de cast vast te leggen. Hoofdrolspeler Robert Downey Jr. zal alvast terug van de partij zijn om de rol van Sherlock Holmes te vertolken. Naast Downey Jr. zal ook Jude Law opnieuw meespelen. In de regisseursstoel zal opnieuw Guy Ritchie zitten. Hij heeft de voorbereidingen voor een nieuw project gestaakt om te beginnen aan Sherlock Holmes 2.

sherlockholmes_3