28-08-10

In de kijker: Betty Boop werd deze maand 80

Betty_Boop.jpgBetty Boop werd op 8 augustus 80 jaar. Het jonge publiek kent dit tekenfilmfiguurtje misschien niet meer, dus vonden we het tijd om het 'leven' van Betty even te schetsen. Betty Boop wordt vandaag de dag nog altijd beschouwd als het eerste en enige geanimeerde sekssymbool.

Oorspronkelijk was Betty Boop getekend als een poedel. Betty Boop verscheen op 8 augustus 1930 voor het eerst in mensenvorm in het filmpje 'Dizzy Dishes'. In deze film was Betty Boop een eerder onaantrekkelijke vrouw, maar daar zou vlug verandering in komen. Dave Fleischer, de broer van producer Max Fleischer, veranderde Betty Boop in een echt sekssymbool. Betty kreeg lange wimpers, explicietere vormen, een korte rok, een tuitmondje en dikkere borsten. In 1932 was de nieuwe Betty Boop voor het eerst te zien in het filmpje 'Minnie the Moocher'. In dit filmpje speelt Betty een wispelturige tiener die van huis wegloopt om met haar vriendje Bimbo in een spookgrot te belanden. 

Betty Boop werd zeer populair bij het grote publiek, waardoor de gebroeders Fleischer beslisten om Betty een eigen cartoonreeks te geven. De reeks werd uitgezonden tussen 1932 en 1934 en kende vele bekende gasten zoals Louis Armstrong en Rudy Vallee. Betty Boop was een vrouw met pit en liet haar zeker niet doen. Ze was assertief, maar bleef iets onschuldigs over haar hebben. Betty Boop was onafscheidelijk van haar trouwe viervoeter, haar hondje Pudgy.

Vanaf 1934 moest Betty Boop opnieuw veranderen, ditmaal moest ze braver worden. De reden hiervoor was de Production Code, of de Hays Code. Deze code bepaalde dat naaktheid of suggestieve bewegingen niet meer op televisie mochten verschijnen en Betty Boop was toen té sexy. Betty Boop kreeg vanaf dan een lange jurk, waardoor haar populariteit opnieuw sterk daalde. Er werden wel nog filmpjes gemaakt van Betty, maar deze waren van veel mindere kwaliteit dan de vorige filmpjes. In 1939 zal zij voor de laatste keer meespelen in haar eigen filmpje 'Rhythm on the Reservation'.

both-bettys.jpg

Het figuurtje Betty Boop was gebaseerd op de bekende actrice Clara Bow, die o.a. meespeelde in de stomme film 'It'. Dit zou haar bekendste film worden en door haar rol in de film zou ze een echt sekssymbool worden. Naast Bow, zou ook Mae West als model gediend hebben voor Betty. 

clara bow.jpg
Clara Bow
mae-west4.jpg
Mae West
 

Voor de stem van Betty werden verschillende actrices ingehuurd. Onder hen Kate Wright, Ann Rothschild en Bonnie Poe. Het zal echter vooral Mae Questel zijn die het meest bekend werd als stem van Betty Boop, want zij verzorgde die van 1931 tot 1981. Mae Questel verzorgde daarnaast ook nog de stem van Olive uit de tekenfilm Popeye. Vandaag wordt de stem van Betty Boop ingesproken door Tress MacNeille en Tara Strong, al is deze enkel nog te horen in reclamespots. 

In 1988 maakte Betty nog een cameo in de film 'Who Framed Roger Rabbit'. Betty Boop is het enige tekenfilmfiguurtje dat in zwart-wit in de film voorkomt. In de film zegt ze dat werken moeilijk is geworden voor haar sinds tekenfilms in kleur gemaakt werden. Ze voegt er echter wel aan toe dat ze niets van haar charmes verloren is. Dit was echter niet de eerste cameo van Betty Boop, want reeds in 1933 verscheen ze in 'Popeye the Sailor'.
betty boop.jpg

Vandaag de dag blijft Betty Boop echter zeer populair. Sinds de jaren '80 zijn alle producten met haar beeltenis op zeer populair. Zo zijn er vandaag lampen, bedhoezen, T-shirts, fotolijsten, tassen, paraplu's, beelden, enz. van Betty Boop te verkrijgen. Betty Boop is dus nog lang niet dood...
DSC01606.jpg

16:42 Gepost door SD in In de Kijker, Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: betty boop |  Facebook |

'Smoorverliefd' opent filmfestival Gent

Op 12 oktober zal de film 'Smoorverliefd' het filmvestival van Gent openen. De film werd geregisseerd door Hilde Van Mieghem, en zij krijgt als zevende Belgische regisseur de eer om het festival te openen. 'Smoorverliefd' is een komedie die gaat over het leven van vier sterke vrouwen die onder hetzelfde dak wonen. Deze vrouwen worden vertolkt door Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck en Aline Van Hulle. Hun mannelijke tegenspelers zijn Jan Decleir, Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens en Huub Stapel. Vanaf 8 december zal de film in de bioscoopzalen te zien zijn. Hieronder kan u alvast genieten van de teaser trailer.

27-08-10

Kermit verhuist naar Washington

kermit1.jpgKermit de Kikker verhuist naar het Smithsonian Museum in Washington. De weduwe van Jim Henson, de geestelijke vader van the Muppets, heeft de originele pop van Kermit, samen met enkele andere poppen, aan het museum geschonken. In de toekomst zou ook Miss Piggy een plaatsje krijgen in het museum.

19:04 Gepost door SD in Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kermit the frog, kermit de kikker |  Facebook |

24-08-10

Magie Smith genezen van borstkanker

magie smith.jpgDe 74-jarige Britse actrice Magie Smith is door de dokters genezen verklaard van kanker. Bij de actrice werd drie jaar geleden borstkanker vastgesteld. Ondanks de chemotherapie, besliste de actrice om verder te blijven werken. Zo stond ze op de set voor de nieuwe Harry Potter, terwijl ze haar haar verloren was en ze zich zeer slecht voelde. De actrice droeg dan ook een pruik voor de opnames.

21:58 Gepost door SD in Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: magie smith |  Facebook |

23-08-10

'The Last Exorcism' op Chatroulette

The-last-Exorcism_poster.jpgDe makers van de nieuwe horror-film 'The Last Exorcism' hebben er voor gekozen om een reclamecampagne te voeren op Chatroulette, de chatwebsite waarbij men mekaar kan zien via webcam. In het filmpje hieronder kan u alvast de reacties bekijken van de chatters. 'The Last Exorcism' gaat over het laatste exorcisme van priester Cotton Marcus. Om aan de buitenwereld te bewijzen dat hij geen bedrieger is, stemt hij er mee in om dit exorcisme op beeld te laten vastleggen om er een documentaire van te maken. De trailer van de film kan u ook hieronder bekijken.

18:28 Gepost door SD in Horror, Thriller, Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the last exorcism |  Facebook |

22-08-10

Shia LaBeouf terug in nieuwe Indiana Jones?

shia_labeouf_2.jpgShia LaBoeuf zou terugkeren voor de vijfde Indiana Jones-film, dat heeft de website ShowbizSpy bekend gemaakt. Volgens LaBoeuf wordt er momenteel druk gewerkt aan het script en is datgene dat hij al gelezen heeft "waanzinnig" en "enorm cool". Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe film gaan over het mysterie rond de Bermudadriehoek.  

17:24 Gepost door SD in Actie, Adventure | Permalink | Commentaren (0) | Tags: indiana jones, shia labeouf |  Facebook |

Burton vindt schrijvers voor 'The Addams Family'

600full-the-addams-family-photo.jpgRegisseur Tim Burton heeft twee schrijvers gevonden voor het script van zijn volgende filmproject: the Addams Family. Met Scott Alexander en Larry Karaszewski trok Burton twee scenaristen aan die eerder al samenwerkten voor 'Ed Wood', ook een film die door Burton geregisseerd werd. Van 'The Addams Family' werd reeds een serie, drie films en een tekenfilmreeks gemaakt, maar Tim Burton vindt het tijd om de familie, die bedacht werd door Charles Addams, nieuw leven in te blazen. De film zal in 3D uitkomen.

Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Vanaf 8 december zal de derde Narnia-film in de Belgische bioscopen draaien. In afwachting daarvan kunnen de fans alvast genieten van deze drie clips die op internet veschenen zijn. 'Narnia: The Voyage of the Dawn Treader' zal zowel in 2D als in 3D verschijnen.

Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #1: The Adventure Begins from NarniaFans.com on Vimeo.

Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #2: Greedy Eustace from NarniaFans.com on Vimeo.

Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - Clip #3: Sea of Lilies from NarniaFans.com on Vimeo.

20-08-10

Michael Douglas heeft kanker

michael douglas.jpgEr is een tumor gevonden in de keel van acteur Michael Douglas. Douglas zal hiervoor gedurende 8 weken bestralingen en chemotherapie krijgen. De dokters van de 65-jarige acteur zijn echter wel positief en verwachten dat Douglas volledig zal herstellen. Ook Michael Douglas zelf liet weten dat hij optimistisch is over zijn overlevingskansen.

16:09 Gepost door SD in Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: michael douglas |  Facebook |

Vervolg voor 'Jumper'

JumperMoviePoster.jpgHayden Christensen, de acteur die de hoofdrol vertolkte in 'Jumper', heeft bevestigd dat er gesprekken aan de gang zijn om een vervolg te maken voor 'Jumper'. De film zou gaan over een moeder die op haae zoon jaagt en een zus op haar broer. Deze plannen zijn echter nog niet officieel gemaakt, aangezien het nog maar gaat over een eerste gespreksronde.

14:54 Gepost door SD in Actie, Adventure, Sci-Fi | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jumper, hayden christensen |  Facebook |