14-01-11

In de kijker: Luc Philips

philips.jpgLuc Philips was een Belgische acteur die in heel wat Vlaamse series en films meespeelde. Luc werd geboren in Antwerpen in 1915. Philips werd niet alleen bekend op televisie, maar ook in het theater haalde hij veel successen. Philips maakte deel uit van het KNS, waarmee hij het stuk 'King Lear' bracht, Het Reizend Volkstheater en het Raamtheater. 10 jaar lang speelde hij de hoofdrol in het toneelstuk 'De tuinman en de koning'. Daarnaast  regisseerde Philips nog een aantal televisiefilms. Van 1962 tot 1980 gaf Philips ook toneelles aan de Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen. Philips stierf in 2002.

Luc Philips speelde enkele legendarische rollen, waar hij altijd mee geassocieerd zal blijven. Denk maar eens terug aan pastoor Munthe uit 'Wij, Heren van Zichem' en den Bompa uit de gelijkaardige VTM-serie. Philips debuteerde voor het eerst op het witte doek in 1945, in de film 'Baas Ganzendonck'. Daarna speelde hij vooral mee in theaterstukken en televisiefilms, waaronder 'Slissen en Cesar'.

In 1964 speelde hij voor het eerst mee in een televisieserie. In een aantal afleveringen van de serie 'Maigret' vertolkte hij de rol van dr. Paul. Zijn eerste hoofdrol in een televisieserie vertolkte hij in 'Jeroom en Benzamien', waarin hij de rol van Benzamien speelde. In 1969 vertolkte hij dan de legendarische pastoor Munthe in 'Wij, Heren van Zichem'. De serie werd zeer popilair en haalde meer dan 2 miljoen kijkers. Philips speelde daarna nog mee in andere bekende series als 'De vorstinnen van Brugge' en 'Maria Speermalie'. In 1980 speelt Luc Philips opnieuw de rol van pastoor in de bioscoopfilm 'De Witte'.  

Eind de jaren '80 vertolkt Luc Philips de hoofdrol in de vtm-serie 'Den Bompa', waarin hij de rol vertolkte van bompa Jos Vleugels. Er werden 4 seizoenen gemaakt van deze serie, die ondertussen ook al uitgebracht is op dvd. In 1994 speelde hij de rol van Jos Vleugels opnieuw, maar deze keer in de spin-off serie 'Chez Bompa Lawijt'.

In 1994 speelde Luc Philips mee in de bioscoopfilm 'Max'. In deze film speelt hij de rol van Gaspard de Keuckeleire, vader van hoofdpersonage Max (vertolkt door Jacques Vermeire).  In 1999 zal hij een laatste keer te zien zijn in een film, hij kreeg een kleine rol in 'De bal'. Op het einde van zijn carrière vertolkte hij ook nog een gastrol in 'De Kotmadam' en 'Verschoten en zoon'.

Luc Philips overleed in 2002 aan de gevolgen van een bronchitis. Tien maanden later zou ook zijn echtgenote sterven. In 2005 eindigde Luc Philips op de 326e plaats in de verkiezing van 'Grootste Belg'. 

21:31 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luc philips |  Facebook |

28-08-10

In de kijker: Betty Boop werd deze maand 80

Betty_Boop.jpgBetty Boop werd op 8 augustus 80 jaar. Het jonge publiek kent dit tekenfilmfiguurtje misschien niet meer, dus vonden we het tijd om het 'leven' van Betty even te schetsen. Betty Boop wordt vandaag de dag nog altijd beschouwd als het eerste en enige geanimeerde sekssymbool.

Oorspronkelijk was Betty Boop getekend als een poedel. Betty Boop verscheen op 8 augustus 1930 voor het eerst in mensenvorm in het filmpje 'Dizzy Dishes'. In deze film was Betty Boop een eerder onaantrekkelijke vrouw, maar daar zou vlug verandering in komen. Dave Fleischer, de broer van producer Max Fleischer, veranderde Betty Boop in een echt sekssymbool. Betty kreeg lange wimpers, explicietere vormen, een korte rok, een tuitmondje en dikkere borsten. In 1932 was de nieuwe Betty Boop voor het eerst te zien in het filmpje 'Minnie the Moocher'. In dit filmpje speelt Betty een wispelturige tiener die van huis wegloopt om met haar vriendje Bimbo in een spookgrot te belanden. 

Betty Boop werd zeer populair bij het grote publiek, waardoor de gebroeders Fleischer beslisten om Betty een eigen cartoonreeks te geven. De reeks werd uitgezonden tussen 1932 en 1934 en kende vele bekende gasten zoals Louis Armstrong en Rudy Vallee. Betty Boop was een vrouw met pit en liet haar zeker niet doen. Ze was assertief, maar bleef iets onschuldigs over haar hebben. Betty Boop was onafscheidelijk van haar trouwe viervoeter, haar hondje Pudgy.

Vanaf 1934 moest Betty Boop opnieuw veranderen, ditmaal moest ze braver worden. De reden hiervoor was de Production Code, of de Hays Code. Deze code bepaalde dat naaktheid of suggestieve bewegingen niet meer op televisie mochten verschijnen en Betty Boop was toen té sexy. Betty Boop kreeg vanaf dan een lange jurk, waardoor haar populariteit opnieuw sterk daalde. Er werden wel nog filmpjes gemaakt van Betty, maar deze waren van veel mindere kwaliteit dan de vorige filmpjes. In 1939 zal zij voor de laatste keer meespelen in haar eigen filmpje 'Rhythm on the Reservation'.

both-bettys.jpg

Het figuurtje Betty Boop was gebaseerd op de bekende actrice Clara Bow, die o.a. meespeelde in de stomme film 'It'. Dit zou haar bekendste film worden en door haar rol in de film zou ze een echt sekssymbool worden. Naast Bow, zou ook Mae West als model gediend hebben voor Betty. 

clara bow.jpg
Clara Bow
mae-west4.jpg
Mae West
 

Voor de stem van Betty werden verschillende actrices ingehuurd. Onder hen Kate Wright, Ann Rothschild en Bonnie Poe. Het zal echter vooral Mae Questel zijn die het meest bekend werd als stem van Betty Boop, want zij verzorgde die van 1931 tot 1981. Mae Questel verzorgde daarnaast ook nog de stem van Olive uit de tekenfilm Popeye. Vandaag wordt de stem van Betty Boop ingesproken door Tress MacNeille en Tara Strong, al is deze enkel nog te horen in reclamespots. 

In 1988 maakte Betty nog een cameo in de film 'Who Framed Roger Rabbit'. Betty Boop is het enige tekenfilmfiguurtje dat in zwart-wit in de film voorkomt. In de film zegt ze dat werken moeilijk is geworden voor haar sinds tekenfilms in kleur gemaakt werden. Ze voegt er echter wel aan toe dat ze niets van haar charmes verloren is. Dit was echter niet de eerste cameo van Betty Boop, want reeds in 1933 verscheen ze in 'Popeye the Sailor'.
betty boop.jpg

Vandaag de dag blijft Betty Boop echter zeer populair. Sinds de jaren '80 zijn alle producten met haar beeltenis op zeer populair. Zo zijn er vandaag lampen, bedhoezen, T-shirts, fotolijsten, tassen, paraplu's, beelden, enz. van Betty Boop te verkrijgen. Betty Boop is dus nog lang niet dood...
DSC01606.jpg

16:42 Gepost door SD in In de Kijker, Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: betty boop |  Facebook |

22-07-09

Michael Jackson ook betekenisvol in filmland

Dat Michael Jackson een grote zanger was, daar is iedereen het over eens. Maar ook in de filmwereld heeft hij heel wat gerealiseerd.

Lees meer op http://www.mediasterren.be

21:23 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-08

Ned Beatty in de kijker

beatty_1Ned Thomas Beatty (°6/07/1937) is een Amerikaanse acteur. Hij won geen prijzen, maar heeft wel nominaties voor een oscar, een Emmy en een Golden Globe op zijn naam staan. Zijn naam zegt je misschien niets, maar zijn verschijning zal je ongetwijfeld wel al eens gezien hebben.

Beatty is in meer dan 100 films verschenen. Een van zijn bekendste rollen was het hulpje van Lex Lutor in Superman. De eerste film op zijn palmares was Deliverance, een film waarin hij meteen opgemerkt werd.

Hij speelde niet enkel mee in films, maar was ook regelmatig in televisieseries zoals M*A*S*H, Tales of the Unexpected, CSI, en vele andere.

superman2In 2006 ontving hij op het RiverRun International Filmfestival de Master of Cinema Award, de hoogste prijs van het festival. Ondanks zijn leeftijd is hij nog niet van plan te stoppen met acteren. In april 2009 zal hij te zien zijn in In the Electric Mist  en in 2010 zal hij zijn stem verlenen aan de film Toy Story 3.

Enkele van de films/series waar hij in speelde: 

Deliverance (1972)
Nashville (1975)
"M*A*S*H" (1 aflevering, 1975)
"Tales of the Unexpected" (1 aflevering, 1977)
Exorcist II: The Heretic (1977)
Superman (1978)
Superman II (1980)
"Murder, She Wrote" (1 aflevering, 1984)
Alfred Hitchcock Presents (1985)
The Big Easy (1987)
Tennessee Nights (1989)
Repossessed (1990)
Captain America (1990)
"CSI: Crime Scene Investigation" (1 aflevering, 2007)
Charlie Wilson's War (2007)

12:50 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-08

Dany DeVito in de kijker

Danny%20DeVito-1Daniël Michael DeVito Jr. (°7/11/1944) is een Amerikaanse acteur, regisseur en producer. Hij werd bekend door de serie Taxi, die eind de jaren '70-begin de jaren '80 uitgezonden werd. Hiervoor speelde hij ook al een grote bijrol in de succesfilm One Flew over the Cuckoo's Nest, waarin hij de rol van Martini vertolte. Daarna begon voor hem een grote filmcarrière.

In 1983 kreeg hij zijn eerste hoofdrollen in Terms of Endearment en Romancing the Stone. In deze laatste prent speelde hij naast grote sterren als Michael Douglas en Kathleen Turner. In 1985 speelde hij opnieuw naast deze twee in het vervolg op Romancing the Stone, The Jewel of the Nile. In 1986 mocht hij opnieuw naast een bekende actrice spelen, Bette Midler. In 1987 speelde hij zijn eerste rol in een zwarte komedie; Throw Momma from the Train. Twee jaar nadien werd hij opnieuw verenigd met Douglas en Turner in The War of the Roses.

twinsRond deze tijd speelde hij ook in twee komedies met Arnold Schwarzenegger; Twins en Junior. In 1992 mocht hij The Pinguin neerzetten in Batman Returns. Het was echter Jack Nichelson die DeVito moest overtuigen om deze rol te spelen. Nichelson had in 1989 immers The Joker gespeeld in Batman. DeVito ging uiteindelijk in op het voorstel. Hij vertolkte the Pinguin echter niet zoals in de comics, waarin hij een ingewikkelde gangster is, maar als misvormde psychopaat.

DevitoDeVito staat vooral bekend als een komisch acteur, maar hij speelde ook in drama's zoals Renaissance Man, The Rainmaker en Hoffa, waarvan hij co-regisseur was. In 1999 mocht DeVito de laatste Suterday Night Live voor het millennium presenteren.

DeVito is echter een fan van documentaires en dat vertaalde hem tot een contract met ClickStar in 2006, waarvoor hij de documentaire Jersey Docs presenteerde.

returns4Niet enkel in acteren is hij een grote meneer, maar ook in regisseren en produceren. Zo produceerde hij films als Pulp Fiction en Erin Brockovich, en regisseerde hij 6 films, waaronder Matilda. In 2009 zal hier een zevende film aan toegevoegd worden met The True Confessions of Charlotte Doyle, waar Pierce Brosnan in te zien zal zijn.

herb_powell-0DeVito verleent ook zijn stem aan Herb Powell, de tweelingsbroer van Homer Simpson in twee afleveringen van the Simpsons. Hij verscheen ook als gastacteur in de serie Friends. DeVito heeft ook een vaste rol in de serie It's always sunny in Philadelphia.

Momenteel werkt hij als acteur aan de film House Broken en in 2009 zal hj te zien zijn in When in Rome.

Beknopte filmografie:
It's Always Sunny in Philadelphia (2006-2008)
Relative Strangers (2006)
Friends (1 aflevering - 2004)
Duplex (verteller - 2003)
Austin Powers in Goldmember (korte verschijning - 2002)
Man on the Moon (1999)
Hercules (stem - 1997)
L.A. Confidential (1997)
Mars Attacks! (1996)
Space Jam (stem - 1996)
Matilda (1996)
Junior (1994)
Renaissance Man (1994)
Hoffa (1992)
The Simpsons (stem - 2 afleveringen - 2001-2002)
Batman Returns (1992)
The War of the Roses (1989)
Twins (1988)
Throw Momma from the Train (1987)
The Jewel of the Nile (1985)
Romancing the Stone (1984)
Terms of Endearment (1983)
Taxi (1978-1983)
One Flew over the Cuckoo's Nest (1975)

Prijzen:
1 Audience Award voor Matilda (1996)
1 Emmy voor zijn rol in Taxi (1981)
1 Golden Globe voor zijn rol in Taxi (1980)
1 Prijs voor Buitengewone Bijdrage aan de Wereld Cinema (2007)
1 Starboy Award voor Matilda (1997)
1 ShoWest Award voor Mannelijke Ster van het jaar (1989)
2 TV Land Awards voor Taxi (2004 en 2007)

8279-danny-devito-the-good-night

19:29 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: danny devito |  Facebook |

14-08-08

Steve Martin wordt vandaag 63 jaar

28451SteveMartinStephen Glenn "Steve" Martin (14 augustus 1945) is een Amerikaanse acteur, komiek, schrijver, toneelspeler, producer, muzikant en componist.

Steve's carriere begon in Disneyland, maar niet als acteurs. Hij verkocht er in de zomer boekjes als studentenjob. 3 Jaar deed hij deze job. Als zijn job er op zat, ging hij dagelijks naar de Disneyland magie winkel, Merlin's Magic Shop, waar hij goocheltruckjes leerde. In 1960 had hij de meeste truckjes onder de knie en ging hij als goochelaar werken in Disneyland. Hij perfectioneerde er niet enkel zijn goochelen, maar ook jongleren, banjo-spelen en figuren met ballonnen maken, leerde hij er.

 

SteveMartin3Ondertussen studeerde hij ook nog Engelse poëzie en speelde hij mee in theaterstuken. Hij dreigde echter het acteren te vergeten en zich te richten op filosofie. Hij wou immers, geïnspireerd door zijn leerkracht, professor in de filosofie worden. Hij had immers filosofie als specialisatie gekozen. In 1967 veranderde hij van specialisatie naar theater. Het was ook rond deze tijd dat hij stand up comedy deed in lokale clubs. Op zijn 21e stopte hij definitief met school en stortte hij zich op het schrijven. Via zijn vriendin raakte hij aan een job om teksten te schrijven voor The Smothers Brothers Comedy Hour. Hiermee won hij, samen met al de andere medewerkers aan de show, een Emmy Award. Dit lanceerde de schrijverscarriere van Steve, want nadien mocht hij ook nog teksten schrijven voor John Denver, The Glenn Campbell Goodtime Hour en The Sonny and Cher Comedy Hour. Het bleef echter niet bij schrijven, want hij figureerde ook mee in sommige sketches.

   

martinHij besliste dan ook om zich meer met stand-up comedy bezig te houden. Hij mocht zijn ding doen in The Tonight Show Starring Hohnny Carson, The Gong Show en Suterday Night Live. Hij bracht zijn shows ook uit op album, en deze verkochten als zoete broodjes. 2 van deze albums wonnen een Emmy Award voor Beste Opgenomen Comedy in 1977 en 1978. 

Eind de jaren '70 had Steve Martin evenveel succes als de grote rocksterren. Zijn shows werden bijgewoond door 1000en mensen die hem gillend stonden op te wachten. Zijn grote doel was eigenlijk om in films te spelen. Zijn eerste rol was in een zeven-minuten durende kortfilm, genaamd The Absent-Minded Waiter in 1977. Zijn eerste verschijning in een langspeelfilm was in Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, waarin hij een nummer van The Beatles mocht zingen. In 1977 kreeg hij zijn eerste hoofdrol in de film The Jerk, waarvan hij ook deels het script geschreven had. De film was een groot succes en bracht ongeveer $73 miljoen op. Deze film opende dan ook deuren voor Martin.

 Martin speelde daarna nog mee in o.m. The Muppet Movie, Three Amigos, Father of the Bride, L.A. StoryMixed Nuts, Bowfinger, Cheaper by the Dozen en Bringing Down the House. Hij verleende ook zijn stem voor een aflevering van The Simpsons en voor de film The Prince of Egypt. Ook was hij gast in een aflevering van the Muppet Show in 1977, waar hij zijn verleden als goochelaar opnieuw naar boven haalde. Hij speelde er banjo en maakte ballonpoppetjes.

106719442_63c7c45223In 2006 mocht hij de grote Peter Sellers opvolgen als Inspector Clouseau in The Pink Panter. Het vervolg op deze film, Pink Panther 2, staat gepland voor 2009. Ook zal hij dat jaar te zien zijn in From Zero to Sixty en het jaar nadien in Topper.

 

StevemartinSteve Martin presenteerde ook twee keer de Academy Awards, waar de bekende Oscars worden uitgedeeld. Hij presenteert ook samen met Donald Duck de film Disneyland: The First 50 magical Years, die enkel in Disneyland te zien is. Hij was ook 14 keer gast-presentator van Suterday Night Live en werd daarmee de meest gevraagde gast-presentator van de show.

Martin schreef ook twee boeken; Shopgirl en The Pleasure of My Company. Shopgirl werd later verfilmd. In 2007 bracht hij ook zijn memoires en het kinderboek The Alphabet From A to Y: With Bonus Letter Z uit.

Martin is vegetariër en een grote fan van Britse humor. Hij was dan ook een trouwe kijker van het programma Monty Python's Flying Circus, wat hem inspireerde in zijn eigen komische acts. Daarnaast was hij ook een fan van de serie Doctor Who en de Britse komiek David Williams.

Martin werd in Amerika ook verkozen tot een van de 15 grappigste acteurs aller tijden, maar is nog lang niet uitgespeeld. Ondanks zijn bijna  penioengerechtigde leeftijd, heeft hij nog genoeg om handen.

16:00 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: steve martin |  Facebook |

11-08-08

William B. Davis in de kijker

williambdavis_01De naam William B. Davis zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar misschien doet the Cigarette Smoking Man een belletje rinkelen. Dat is immers de rol waar hij het meest bekend mee werd in the X-Files. Deze 70-jarige Canadese acteur verscheen ook in Stargate SG-1 als Damaris en als Mayor Tate in Smalville.

Davis begon al te acteren als kind en werd ook bekend op de radio, waar hij in een dramareeks meespeelde. Als kind had hij geen tijd voor sport, maar dat veranderde toen hij 30 werd. Hij stortte zich op het water- en sneeuwskieën. Hij behaalde zelfs een nationale titel in het waterskieën en nog steeds be-oefent hij deze sporten.

Zijn eerste mooie rol kreeg hij in 1983, toen hij in The Dead Zone mocht meespelen. In deze film van Stephen King speelde hij een ambulancier. In 1990 speelde hij opnieuw in een Stephen King-verhaal; It. Mysterieuze films trekken blijkbaar zijn aandacht, want in 1991 speelt hij mee in de The Omen IV.  

Davis kreeg in 1993 de rol waar hij het meest bekend mee werd; the cigarette smoking man uit the X-Files. Een geheimzinnig persoon, die gekarakteriseerd werd door zijn kettingrokend gedrag. In het echte leven was Davis echter al lang gestopt met roken. Hij koos ervoor om echte sigaretten te roken voor deze rol, maar voelde dat hij er opnieuw verslaafd aan werd. Daarom schakelde hij later over op kruidensigaretten. Hij speelde ook mee in de eerste X-Files film. Tot zijn grote spijt werd hij niet gecontacteerd om in de nieuwste X-Files film mee te spelen. Grappig genoeg was the cigarette smoking man niet het personage waarvoor hij auditie deed. Hij probeerde auditie te doen voor de rol van het hoofd van de FBI, die maar in een paar afleveringen te zien zou zijn. Tot zijn verbazing kreeg hij echter een veel grotere rol in de serie.

williambdavis_02Na The X-Files kreeg hij nog een aantal mooie rollen. Zo verscheen hij als gastster in Smalville en Stargate SG-1. Hij speelde ook mee in de film Polished in 2002, waarvoor hij een award kreeg op het Nickel Independent Film and Video Festival.

In 2005 kreeg hij opnieuw een grotere rol in de serie Robson Arms. Hierin speelt hij een psychiater die ontslagen werd omdat hij seks had met een patiënte, die uiteindelijk wel zijn vrouw werd. Zijn personage wordt vermoord in het tweede seizoen, waardoor hij ook uit de serie verdween.

davisIn 2007 speelde hij mee in The Messengers en Numb. En deze acteur is nog lang niet uitgespeeld, want dit jaar zien we hem nog in Passengers en in 2009 zal hij te zien zijn in Possession, waarin hij naast Sarah Michelle Gellar een hypnotiseur speelt. 

Ook als regisseur en schrijver heeft hij een aantal producties op zijn naam staan. 49th and Main, Packing Up en Exchange werden onder zijn leiding opgenomen. Hij mocht ook een aflevering van The X-Files schrijven en regisseren; En Ami in 2000. In deze aflevering wordt het verleden van zijn personage uit de doeken gedaan. Maar toch is zijn favoriete X-Files aflevering Talitha Cumi. Veel van zijn werk verscheen echter niet op het scherm, maar in de theaterzalen.

BWFWCWILLDAVISNaast acteren en regisseren is hij ook bekend als leraar. Hij was lange tijd verbonden als leraar aan The National Theatre School en The Vancouver Playhouse Acting School. Hij was ook directeur van The William Davis Center for Actor's Study. Deze activiteiten heeft hij wel moeten stopzetten voor zijn acteercarriere. Momenteel geeft hij nog 1 keer in de week les aan het William Davis Center.

Hij is ook oprichter van William B. Davis Productions; een Canadees productiehuis dat zich vooral bezighoudt met kort- en gewone films. Davis staat zelf aan het hoofd van dit bedrijf.

Hij werd ook een woordvoerder voor de Canadese Kankervereniging.

12:29 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: william b davis |  Facebook |

31-07-08

Kindsterretje Haley Joel Osment in de kijker

haley_joel_osment_pay_it_forward_001Haley Joel Osment (°10 april 1988) is een Amerikaanse acteur die vooral bekend werd door zijn rollen in The Sixth Sense, Pay It Forward en A.I.

Osment staat vooral bekend als kindsterretje. Hij begon te acteren op 4-jarige leeftijd in een reclamefilmpje voor Pizza Hut. Dit reclamespotje zou zijn carrière lanceren. Zijn eerste filmrol was in de film Forrest Gump, waarin hij de zoon van Forrest Gump (gespeeld door Tom Hanks) speelde (die ook Forrest Gump heette). Daarnaast verscheen hij ook in verschillende televisieseries, zoals in Walker Texas Ranger, Touched by an Angel, Chicago Hope en Ally McBeal.

joel-osment-haleyOsment speelde in 1996 mee in de film Bogus, waaar hij naast grote sterren zoals Whoopi Goldberg en Gérard Depardieu mocht spelen. In 1999 leerde iedereen hem kennen door zijn filmrol in The Sixth Sense, waarin hij de eer had om naast Bruce Willis te mogen spelen. Voor deze rol won hij een Saturn Award voor best jonge acteur. Ook werd hij genomineerd voor een Academy Award. Uit deze film komt het zinnetje "I see dead people walking". In 2000 maakte hij 3 kleine gastverschijningen in Family Guy.

Haley-Joel-Osment-Photograph-C11795697In 2000 speelde hij opnieuw in een prent met een groot acteur. Hij acteerde naast Kevin Spacey (die een Oscar won voor deze rol) in de film Pay It Forward. Een jaar later mocht hij meespelen in een film van Steven Spielberg; A.I. Deze rol leverde hem een tweede saturn Award op en werd hij uitgeroepen tot een van de beste kindsterren in Hollywood. Daarna verleende hij vooral zijn stem aan verschillende animatiefilms, zoals voor The Hunchback of Notre Dame II en The Jungle Book 2.

Ook verleende hij zijn stem aan het populaire videospel Kingdom Hearts, een spel van Walt Disney en Square Enix. In dit spel deed hij de stem van het hoofdpersonage Sora.

haley-joel-osmentZijn grootste gemiste kans is die als Harry Potter. Steven Spielberg raadde hem aan om Harry Potter te spelen bij schrijfster J.K. Rowling. Deze ging echter niet akkoord met die keuze, omdat Osment geen Brit was. De rol ging dan ook, zoals we allemaal wel weten, naar de Brit Daniel Radcliffe.

Momenteel werkt hij aan de film Montana Amazon, waarin hij te zien zal zijn als acteur, maar waarvan hij ook de productie verzorgt. De film zal in 2009 te zien zijn.

12:46 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hley joel osment |  Facebook |

22-07-08

Terry O'Quinn, Locke uit Lost, in de kijker

johnlockeTerrance 'Terry' O'Quinn (°15 juli 1952) is een Emmy Award-winnende Amerikaanse acteur. hij werd het meest bekend met zijn rol in The Stepfather en momenteel maakt hij furore met zijn rol als John Locke in de populaire serie Lost.

O'Quinn begon begin de jaren 70 te acteren. hij zat toen nog op de Universiteit van Michigan. Naast acteur toonde hij zich ook als een uitstekend schrijver en regisseur. Hij schreef dan ook een musical, genaamd Orchestrina. In deze musical speelden maar 5 personages mee, waaronder Jeff Daniels (Dumb & Dumber).

320x240O'Quinn speeld mee in films als Tombstone, Heaven's Gate, The Rocketeer en The Stepfather. Maar zijn werk lag vooral bij televisieseries. In zijn jonge acteertijd speelde hij gastrollen in Miami Vice, Earth 2, Moonlighting, Jake and the Fatman, Star Trek: The Next Generation, Matlock, The New Twilight Zone, Homicide: Life on the Street en JAG.

In 1995 werd O'Quinn gecontacteerd om een aantal keer mee te spelen in The X-Files, Millennium en Harsh Realm. Deze series werden allemaal geproduceerd door Chris Carter. O'Quinn mocht ook meespelen in een film van Carter; The X-Files: Fight The Future. In totaal zou hij 3 keer te zien zijn in the X-Files. Een keer als Brian Tillman, een keer als Darius Michaud en een laatste keer als de Shadow Man.

terry-o-quinnVan 2002 tot 2003 speelde hij mee in de serie Alias, waar hij een van de favoriete acteurs van J.J. Abrams werd. In 2004 kreeg hij dan ook een telefoontje van Abrams, met de vraag of hij wilde meespelen in zijn nieuwe televisieserie Lost. Hij moest zelfs geen auditie meer doen. In 2005 en 2007 kreeg O'Quinn een Emmy nominatie voor zijn rol als John Locke in Lost. In 2007 won hij een Emmy Award voor zijn rol in Lost.

11:01 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: terry o quinn |  Facebook |

09-07-08

Fran Drescher, The Nanny, in de kijker

frandrescher250Francine Joy Drescher (°30/09/1957) is een Amerikaanse actrice. Ze staat vooral bekend voor haar nasale stem, haar lach en haar accent.

Drescher werd geboren in Flushing Queens, New York City, als dochter van joodse ouders met Oost-Europese roots. Haar ouders heetten Sylvia en Morty, wat ook de namen zullen zijn van haar ouders in The Nanny.

Haar doorbraak was met de film Suterday Night Fever in 1977.

In januari 1985 werd er in haar appartement ingebroken; ze werd verkracht en haar vriend kreeg een pistool tegen het hoofd. Dit kostte haar vele jaren om hierover te raken. Achteraf zei ze het volgende over deze gebeurtenis: "Ondanks dat dit een traumatische ervaring was, heb ik toch wegen gevonden om het in iets positiefs om te zetten. Mijn hele leven stond dan ook in het teken van negatieve zaken ombuigen in positieve. Haar verkrachter werd uiteindelijk opgepakt en verdween achter de tralies.

Ze speelde vooral kleine rollen in films, tot ze haar eigen show creëerde; The Nanny. De Show werd uitgezonden van 1993 tot 1999 en werd een groot succes. In de serie speelde ze een Nanny, genaamd Fran Fine. Ze kom terecht bij een Britse weduwenaar, de man met wie ze uiteindelijk trouwde in de serie.

fran-drescher-012-757139Haar handelsmerk werd haar stem; ze heeft een nasale stem en combineert dit met een New Yorks accent. Ondanks dat velen denken dat deze stem geacteerd is, is dit wel degelijk haar echte stem.

Fran speelde in verschillende films, zoals This Is Spinal tap, UHF, Jack, The Beautician and the Beast, Picking Up the Pieces. Ze vertolkte ook de stem van het personage Pearl in Shark Bait

De laatste jaren keerde ze terug naar het televisiewerk met vele gastrollen. In 2005 had ze weer haar eigen serie: Living with Fran, waar ze het personage Fran Reeves speelde. Na 2 seizoenen werd de serie gecancelled. 

419px-Fran_Drescher_CSMIn 2003 verscheen ze in Good Morning Miami en in 2006 speelde ze mee als gastster in Law & Order: Crimminal Intent. In datzelfde jaar sprak ze de stem in van een vrouwelijke Golem in  The Simpsons. In 2007 speelde ze in een improviatieprogramma, genaamd Thank God You're Here. Na 8 afleveringen werd dit programma afgevoerd.

Op 21 juni 2007 kondigde ze de start aan van de Cancer Schmancer Movement. Dit is een organisatie die instaat voor een vroege diagnose en opsporing van kanker bij vrouwen. Het doel is vooral het sterftecijfer bij vrouwen te doen dalen, als gevolg van een vroege opsporing van kanker en een betere verzorging. Meer info kan je vinden op cancerschmancer.org. Momenteel is dit haar grootste bezigheid. Grote televisie- of filmpannen heeft ze niet voor de directe toekomst.

12:02 Gepost door SD in In de Kijker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fran drescher |  Facebook |