28-03-10

Onze top 10 Beste Internationale Series.

In afwachting van een update van de beste Vlaamse series, hebben we alvast een lijstje gemaakt met de 10 beste internationale series. U hoeft het natuurlijk niet met ons eens te zijn. Laat ons weten wanneer je opmerkingen hebt, of als jij een andere voorkeur hebt.

Hier volgen alvast onze favorieten:

10: You Rang My Lord?

yourangmlord_1_396x222

"You Rang My Lord?" is een Britse komische serie uit de jaren '90. De serie werd uitgezonden op de BBC en bestond uit 26 afleveringen. De serie werd geschreven door Jimmy Perry en David Croft  (die ook andere successeries als Allo! Allo!, Are You Being Served? en Dad's Army op zijn naam heeft staan).

De serie gaat over het aristocratische gezin Meldrum en hun bedienden. De serie is vooral een parodie op het upstairs-downstairs-systeem dat toen bestond. De familie leefde boven in het huis, terwijl de bedienden enkel beneden leefden. Het verhaal speelt zich af in de jaren '20.

9: The Simpsons

the-simpsons

The Simpsons is een Amerikaanse animatieserie, gemaakt door Matt Groening. De sreie loopt sinds 1989 en er worden nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt. De serie draait rond het gezin Simpson, bestaande uit Marge (de moeder), Homer (de vader), Bart (de zoon), Lisa en Maggie (de dochters). De serie is een parodie op het Amerikaanse stereotiepe gezin. In 2007 werd ook een eerste Simpsons-film gemaakt.

8: South Park

SouthPark

South Park is eveneens een Amerikaanse tekenfilmserie. Net als the Simpsons worden er nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt van deze serie. De serie gaat over de avonturen van de vier boezemvrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman. De animatie in de serie is simpel gehouden. De serie staat bekend voor zijn taboedoorbrekende onderwerpen. Ook deze serie is een satire op de Amerikaanse samenleving.

7: Millennium

millennium

Millennium is een Amerikaanse serie uit de jaren '90. In totaal werden er 67afleveringen gemaakt, gespreid over 3 seizoenen. De serie gaat over een voormalig lid van de FBI die nu gaat werken voor de Millennium-groep. De Millennium-groep bestaan uit voormalige agenten en ze gaan samen de strijd aan tegen het steeds meer toenemende kwaad. De Millennium-groep linkt dit aan een acopalyps bij de komst van het nieuwe millennium. Hoofdacteur Lance Henriksson probeert vergeefs al jaren om een Millennium-film te lanceren. Millennium werd gemaakt door Chris Carter met de bedoeling om een duistere broer te worden van zijn andere serie 'The X-Files'.

6: Heroes

heroes

Heroes is een Amerikaanse science-fiction serie. De serie begin in 2006 en is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen. De serie was vanaf de lancering een groot succes in Amerika, maar liefst 14,3 miljoen mensen bekeken de eerste aflevering van Heroes. De serie gaat over een groep mensen die ontdekken dat ze over superkrachten bezitten. Deze mensen komen er snel achter dat ze een belangrijke schakel vormen in het voorkomen van een grote catastrofe, die het einde der mensheid zal betekenen.

5: Are You Being Served?

are-you-being_1355846i

Are You Being Served was een Britse komische serie uit de jaren '70 en '80. In totaal werden er 69 afleveringen gemaakt, gespreid over 10 seizoenen. De serie gaat over het personeel van de afdeling kleding van het warenhuis Grace Brothers. De serie is een parodie op het Britse klassensysteem, waarbij de hiërarchie op de werkvloer volledig afgebakend werd. De serie wordt nog regelmatig herhaald op televisie.

4: Carnivale

carnivale-poster

Carnivale is een Amerikaanse serie over een groepje kermismensen. De twee seizoenen van de serie werden uitgezonden in 2003 en 2005. Oorspronkelijk zou de serie 6 seizoenen geduurd hebben, maar de directie van HBO annuleerde de serie omwille van tegenvallende kijkcijfers. De serie gaat over de strijd tussen goed en kwaad, waarbij één persoon het kwade vertegenwoordigd en één persoon het goede. Na het annuleren van de serie ontstond het plan om een film of miniserie te maken, maar voolopig zijn hier nog geen plannen rond gemaakt.  

3: Twin Peaks

Twin_Peaks_-

Twin Peaks is een Amerikaanse serie van de beklende regisseur David Lynch. De serie werd uitgezonden in de jaren '90 en duurde 2 seizoenen. De serie gaat over het stadje Twin Peaks dat opgeschrikt wordt door een moord. FBI-agent David Cooper wordt naar het plaatsje gestuurd om de moordenaar te vinden. In 1992 werd een film gemaakt 'Fire Walk With Me', die een prequel is op de serie.

2: Lost

lost

Lost is een Amerikaanse serie die momenteel toe is aan zijn zesde en laatste seizoen. De serie, van de hand van J.J. Abrams, gaat over een groep mensen die met het vlieguig gecrasht zijn op een eiland. Het eiland kent echter vele mysteries en het lijkt onmigelijk om van het eiland te komen. De overlevenden van de vlucht moeten samen werken om te overleven en doen al het mogelijke om van het eiland te komen.

1: The X Files

xfiles_ttl

Onze absolute nummer 1 is The X-Files. Deze serie, die eveneens van de hand is van Chris Carter, is een Amerikaanse serie die uitgezonden werd in de jaren '90 en begin jaren '00. Er werden 201 afleveringen gemaakt in 9 seizoenen. De serie gaat over de twee agenten Dana Scully en Fox Mulder die belast zijn met de X-files (dossiers X). De X-files zijn een archief van onopgeloste en onverklaarbare misdaden. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl Scully steeds een rationele verklaring probeert te vinden. Er werden reeds twee films gemaakt over deze serie; 'The X-Files' en 'The X-Files: I Want to Believe'. Volgens geruchten zou er in 2012 een nieuwe film gemaakt worden.

21:10 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (1) | Tags: series |  Facebook |

04-01-09

Onze top 10 Beste Films van 2008

Wij hebben onze top 10 van 2008 opgemaakt. Deel jij een andere mening, laat het dan gerust weten!

Onze Top 10 Films uit 2008:

jumper10. Jumper
Deze film kwam op 20 februari in de Belgische zalen en stond 1 week op nummer 1 in de Belgische Box Office. De film vertelt het verhaal van de Jumpers. Dit zijn mensen die zich kunnen teleporteren van de ene naar de andere plek. Regisseur was Doug Liman, die o.a. ook Mr. & Mrs. Smith en The Bourne Identity regisseerde. In plaats van een superheld uit een comic te verfilmen, werd in dit verhaal een nieuwe superheld gecreëerd. In de cast zitten mooie namen zoals Hayden Christensen (bekend uit Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith) en Samuel L. Jackson (die in 2008 ook te zien was in The Spirit, Soul Men en Lakeview Terrace, en te horen in Star Wars: The Clone Wars). Een vervolg op deze film is alvast mogelijk.

6a00d8341ea10c53ef00e54f9fecfc8833-800wi9. The Happening
Deze film kwam in de Belgische zalen op 11 juni 2008 en haalde de 2e plek in de box office van dat weekend. Deze thriller van M. Night Shyamalan gaat over een hele reeks zelfmoorden die plotseling plaatsvinden. De oorzaak van deze massazelfmoorden blijkt iets te zijn dat niet te bestrijden is.

kung-fu-panda8. Kung Fu Panda
Deze animatiefilm over de Panda Po stond 2 weken in de Belgische Box Office op nummer 1. De film gaat over dromen achterna gaan. De luie Panda Po droomt er immers van om een grote Kung Fu krijger te worden. Door toeval (?) krijgt hij de kans om zijn droom te vervullen. Na Shrek heeft DreamWorks alweer een geslaagde animatiefilm afgemaakt.

james_bond_007quantum_of_solace7. Quantum of Solace
Deze 22ste James Bond-film kwam uit op 5 november en stond 2 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. De film evenaart het niveau van Casino Royale niet, maar is opnieuw de moeite waard om te bekijken. De vernieuwing die de makers van de James Bond-films willen verwezenlijken, wordt alvast gesmaakt door de fans. Daniel Craig heeft zich alvast tot favoriete Bond-acteur van vele fans gekroond.

cloverfield6. Cloverfield
Na King Kong en Godzilla wou J.J. Abrams een Amerikaans monster creëren. Hij schakelde regisseur Matt Reeves en schrijver Drew Goddard in om zijn idee uit te werken. Cloverfield gebruikt dezelfde filmtechniek als The Blair Witch Project en Cannibal Holocaust, waarbij een acteur zelf filmt wat er gebeurt. De schokkende beelden moet je er maar bij nemen, want deze film is de moeite waard. Een nieuw filmmonster werd zo dit jaar geboren... Mogelijk komt er een vervolg op deze film.

indianaJones4Poster25. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Het lang verwachte vervolg in de Indiana Jones-reeks ontgoochelde zeker en vast niet. De film stond dan ook 5 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. Steven Spielberg en George Lucas zijn er in geslaagd om de Indiana Jones Marchandising nieuw leven in te blazen. Acteur Harrison Ford is reeds op middelbare leeftijd, maar zet zijn rol van Indy nog altijd even goed neer. Ondertussen werd reeds bekend gemaakt dat men bezig is aan een script voor nog een nieuw Indiana Jones-verhaal.

wall-e-tsrposter-big4. WALL·E
Zoals elk jaar leveren Disney en Pixar een gezamenlijke animatiefilm af. Dit jaar was het de beurt aan Wall-E. De film werd reeds bekroond tot beste film van 2008 door de Los Angeles Film Critics Association. De film wordt ook vaak beschouwd als de beste Disney & Pixar film ooit. De verwachtingen zijn in ieder geval al hoog gespannen voor de volgende film... Wall-E stond 2 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office.

loft3. Loft
Erik Van Looy en Bart De Pauw zorgden dit jaar voor een Vlaamse kaskraker. De film stond gedurende 4 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office en is tot nu toe de derde beste Belgische film. In deze thriller spelen bekende Vlaamse acteurs zoals Koen De Bouw, Filip Peeters en Veerle Baetens. Erik Van Looy kon de hoge verwachtingen inlossen en is momenteel zelfs bezig met deze te overtreffen.

ironManPoster32. Iron Man
Met Iron Man kwam alweer een superhero film in de zalen, maar dit was niet zomaar een superhero film. Deze film kon de ganse wereld bekoren en stond in België 1 week op nummer 1 in de Box Office. Deze (minder bekende) superheld wordt voortreffelijk vertolkt door Robert Downey Jr.. Iron Man 2 en Iron Man 3 werden alvast gepland voor 2010 en 2012.

the-dark-knight1. The Dark Knight
De film van 2008 was The Dark Knight. Lange tijd geleden was Superman de meest geliefde superheld, maar deze is reeds lange tijd voorbijgestoken door Batman. Films zoals The Dark Knight en zijn voorganger Batman Begins hebben dit zeker en vast bevorderd. De film werd niet enkel bekend door zijn plot, maar ook door de goeie acteerprestaties. Topacteurs zoals Christian Bale, Morgan Freeman en Heath Ledger maken van deze Batman-film misschien wel de beste Batman-film ooit. De dood van acteur Heath Ledger zette deze film nog eens extra in de belangstelling. Hopelijk engageert regisseur Christopher Nolan zich ook voor de volgende Batman-film. De film stond 1 week op nummer 1 in de Belgische Box Office.

Films die een eervolle vermelding krijgen: 

mpabucketlistposterbThe Bucket List
Deze ontroerende komedie met Jack Nicholson en Morgan Freeman
 werd in 2007 opgenomen, maar verscheen pas in 2008 in de Belgische filmzalen. De film toont het verhaal van twee terminaal zieke oude mannen.

18889951_w434_h_q80Bienvenue chez les Ch'tis stond maar liefst 8 weken op nummer 1 in de Belgische Box Office. Deze nummer 1 plaats had het vooral te danken aan Franstalig België, maar verdient hier zeker een eervolle vermelding. De film gaat over de inwoners van het Noorden van Frankrijk. De Fransen hebben veel vooroordelen tegenover deze inwoners, maar kloppen deze ook... In deze Franse komedie kom je het te weten. De film had zo een succes dat er in 2010 een Engelstalige versie van de film, genaamd Welcome to the Sticks , zal verschijnen.  

00:26 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-11-08

Onze 10 slechtste films

Hieronder bespreken we uitvoerig onze top 10 van slechtste films, of laat het ons de top 10 van minst goede films noemen. Filmmakers en acteurs stoppen immers veel tijd en geld in het maken van een film, en dit mogen we toch niet vergeten. Opgelet: dit is onze eigen mening, dus kan het gerust zijn dat jij dit anders ziet. Heb je opmerkingen of een andere mening; reageer gerust op deze post! We hebben geprobeerd om enkel films te nemen, die iedereen kent. Er zijn immers nog veel slechtere, maar dan ook om die reden veel onbekendere films.

bad taste10. Bad Taste (1987)
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Terry Potter, Peter Jackson, Pete O'Herne, ...
Info: Dit is het filmdebuut van topregisseur Peter jackson. Het duurde 4 jaar om deze film op te nemen en het budget was maar $25 000. Ondanks dit lage budget zitten er toch een aantal mooie effecten en gore scenes in. Jackson is zowel regisseur, acteur, producer, schrijver, editor en visagist voor deze film. Het resultaat is mooi, maar voor ons iets te amateuristisch om een topfilm te zijn.
Verhaal: Een dorp wordt ingenomen door buitenaardse wezens, die er mensenvlees verzamelen voor hun intergalactisch fastfood restaurant.

pallieter-film019. Pallieter (1976)
Regisseur: Roland Verhavert
Cast: Edie Brugman, Sylvia de Leur, Jacqueline Rommerts, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een roman van Felix Timmermans. Ondanks een aantal topacteurs (Herbert Flack, Jan Decleir, Gaston Berghmans) kon deze film ons toch niet bekoren. Er zit helemaal geen spanning of actie in deze film, waardoor hij al snel begint te vervelen. Deze film is ook een goed voorbeeld van de echte Vlaamse Boerenfilm, waarin alle Vlamingen als Boeren worden afgeschilderd en een naakte verschijning gebruikt wordt om de aandacht van de kijker te trekken.
Verhaal: Pallieter is een levensgenieter, één die "de dag plukt". Na de dood van zijn vrouw besluit hij om meer van het leven te genieten.

 

dreamcatcherpubb8. Dreamcatcher (2003)
Regisseur: Lawrence Kasdan
Cast: Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, ...
Info: Deze film is gebaseerd op een boek van Stephen King. Zoals bij wel meerdere boeken van Stephen King het geval is, is het verhaal niet goed vertaald naar het witte doek. Het verhaal op zich valt wel mee, maar dit is op een slechte manier uitgewerkt. 
Verhaal: Een groep vrienden ontdenkt tijdens een kampeerweekend dat de plaats waar ze zich bevinden, wordt overgenomen door aliens.

i'll-always-know-dvd-poster7. I'll always know what you did last summer (2006)
Regisseur: Sylvain White
Cast: Brooke Nevin, David Paetkau, Torey DeVitto, ...
Info: De film is gebaseerd op een boek van Lois Duncan. Deze film is het derde deel van de I Know What You Did Last Summer-reeks. Deze film is zeker niet zo goed als zijn voorgangers, die trouwens ook niet echt superfilms waren. De film wil vooral doorgaan in de trend van Scream en Urban Legend, maar slaagt daar niet in. De film is dan ook vooral gericht naar tieners, die dit misschien nog wel leuk vinden. Zeer voorspelbare en slecht uitgewerkte film!
Verhaal: Een groep vrienden vermoorden per ongeluk een andere vriend door een uit de hand gelopen grap. Ze besluiten dit geheim te houden. Een jaar later zit een psychopathische moordenaar achter hen aan. Al snel blijkt dat deze gek de tieners vermoordt voor wat ze een jaar geleden gedaan hebben. Het wordt een race tegen de klok om de dader te ontmaskeren, voordat iedereen onder zijn haak bezwijkt...

de zevende hemel6. De Zevende Hemel (1993)
Regisseur: Jean Paul Lilienfeld
Cast: Urbanus, René Soutendijk, Hilde Van Mieghem
Info: Deze film is de reden waarom iedereen denkt dat Urbanus maar 2 films gemaakt heeft, de derde is immers één van de slechtste Vlaamse films. De acteeprestaties van Soutendijk en Urbanus in deze film schieten duidelijk te kort. Het verhaal is nochtans origineel en goed gevonden, maar door de acteerprestaties is dit zeker een van de slechtste films!
Verhaal: Samuel wordt, onder meer wegens zijn geklungel in bed, door zijn vriendin de laan uitgestuurd. Zelf aan lager wal geraakt, redt hij een meisje op het nippertje van de zelfmoord en maakt haar wijs dat hij haar -geslachtloze- engelbewaarder is. Samuel wordt verliefd op haar en de rol die hij zichzelf heeft opgelegd, brengt hem in een moeilijk parket, tot hij uiteindelijk ontdekt dat het meisje in feite zelf een engelbewaarster is, die werd uitgestuurd om hém te helpen uit zijn postamoureuze depressie,...

poltergeist35. Poltergeist III (1988)
Regisseur: Gary Sherman
Cast: Tom Skerritt, Heather O'Rourke, Zelda Rubinstein, ...
Info: Het derde deel van de Poltergeist-trilogie. In deze film blijven nog maar 2 acteurs over uit het originele verhaal. De film wordt vooral gekenmerkt door een slecht verhaal en slechte acteeprestaties. Deze film is een triestig einde van de Poltergeist-trilogie. Hij kon zeker en vast nooit tippen aan de eerste film of aan de tweede (toch ook mindere) film.
Verhaal: Carol Anne lijdt zwaar onder de problemen die zij heeft gehad met de geestenwereld. Ze trekt nu in bij haar oom en tante en gaat naar een speciale school. De psychiater van de school denkt dat ze aan massa-hypnose doet. Er zit echter nog steeds een geest achter haar aan en dit keer moeten de spiegels het ontgelden. Gelukkig staat ze nog steeds in contact met het medium Tangina.

exorcist24. Exorcist II: The Heretic (1977)
Regisseur: John Boorman
Cast: Linda Blair, Richard Burton, Louise Fletcher, ...
Info: Deze opvolger kon nooit tippen aan de eerste Exorcist, wat één van de beste films is uit de filmgeschiedenis. De verwachtingen kon deze film nooit inlossen, waardoor ook de derde film op weinig belangstelling kon rekenen. De film is iets gans anders dan de vorige. Het grootste deel van de film wordt opgevuld met Afrikaanse muziek, wat het toch wel bijzonder (slaperig) maakt. Kon zeker beter!
Verhaal: Vier jaar nadat een demon door een exorcisme uit haar lichaam gebannen werd, wordt Regan MacNeil (Linda Blair) opnieuw geplaagd door bizarre dromen. Is de demon teruggekeerd? En zo ja, zullen het geloof en de kennis van een onderzoeker van het Vaticaan (Richard Burton) en een specialist in hypnose (Louise Fletcher) samen sterk genoeg blijken om de demon opnieuw uit te bannen?

mortuary7ot3. Mortuary (2005)
Regisseur: Tobe Hooper
Cast: Dan Byrd, Denise Crosby, Stephanie Patton
Info: Het probleem bij deze fillm waren ook de hoge verwachtingen. Tobe Hooper werkte immers mee aan Poltergeist en The Texas Chainsaw Massacre, maar deze film kan zeker niet tippen aan zijn vorige projecten. Het verhaal is vrij verwarrend, de lichteffecten zijn niet altijd goed, een zeer voorspelbaar einde, ... Dit en nog andere zaken zorgden ervoor dat deze film tot de slechtste films behoort.  
Verhaal: De familie Fowler wil een nieuwe leven beginnen en besluit om naar het kleine plaatsje Arkham te verhuizen, om daar vervolgens het Fowler Brothers uitvaartcentrum over te nemen. Maar al snel komt de familie tot de gruwelijke ontdekking dat er iets leeft in Arkham, dat eigenlijk niet hoort te leven ...

ArtoftheDevil12. khon len khong (2004)
Regisseur: Tanit Jitnukul
Cast: Arisa Wills, Supakson Chaimongkol, Krongthong Rachatawan, ...
Info: Ondanks een aantal gore effecte, vonden we deze film toch niet geslaagd. Dit is een van de films waarbij het vervolg beter is dan het origineel. De engelse titel van deze film is The Art of the Devil. De trailer en het verhaal doen ons beter vermoeden dan datgene dat we te zien kregen.
Verhaal: Een mysterieuze en gruwelijke moord op een welgestelde familie houdt de bevolking in haar greep. Vreemd genoeg liet de moordenaar geen enkel spoor na, waardoor het vermoeden leeft dat de moord verwant is aan het lugubere 'Art of the Devil'. Dit is een vorm van occulte magie die het slachtoffer door fysieke en geestelijke kwellingen uiteindelijk een afschuwelijke dood laat sterven. Wanneer de erfgenamen het huis betrekken gebeuren er de meest vreemde dingen en de familieleden worden één voor één afgeslacht. Een reporter besluit de gebeurtenissen te onderzoeken. Maar wanneer deze hem leiden naar een mooie, fragiele vrouw, vraagt hij zich af hoe hij kan bewijzen dat zij het is die de duivel bespeelt...

freddyvsjasonposter021. Freddy vs. Jason (2003)
Regisseur: Ronny Yu
Cast: Robert Englund, Ken Kirzinger, Monica Keena, ...
Info: Deze film vonden wij teleurstellend. We hadden toch wel iets meer verwacht van een film waarin twee horror-helden samengebracht worden. Deze film is gewoon een voorspelbare tiener-horrorfilm geworden. Hier hadden we zeker en vast meer van verwacht. Echte liefhebbers van deze twee figuren zullen nog tevreden zijn, maar het grote publiek zal dit een teleurstelling vinden.
Verhaal: Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

Meer slechte films vindt u op http://www.imdb.com/chart/bottom

13:46 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-08

Onze top 10 beste Vlaamse series

Een tijdje terug stelden we u onze top 10 van beste Vlaamse films voor. Toen beloofden we u een top 10 van beste Vlaamse series, deze stellen we u nu voor. Hebt u een andere mening hierover, laat het gerust weten. We vermelden toch ook de serie Sara, die net buiten de top 10 viel. Door het grote succes van de serie voelen we ons verplicht om de serie een eervolle vermelding te geven.

359-62eaac88ac1d14ac1fc569b56b3b912510. FC De Kampioenen
Cast: Danni Heylen, Marijn De Valck, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, An Swartenbroekx, Herman VerbruggenAnn Tuts, Ben Rottiers,...
Deze komische serie over een voetbalploegje gaat al 18 seizoenen mee en is nog steeds een groot succes. Wellicht de meest heruitgezonden serie, maar tegelijkertijd blijven die heruitzendingen toch kijkers lokken. De cast is ook al 18 jaar ongeveer hetzelfde gebleken, waardoor de automatismen er duidelijk inzitten. Momenteel is het al zeker dat er 20 seizoenen komen en een langspeelfilm. Het succes is dus zeker nog niet gedaan. Bijna alle Vlaamse acteurs zijn wel eens verschenen in FC De Kampioenen. De rol van slechterik werd opeenvolgend vertolkt door Jacques Vermeire, Jacob Beks en Jaak Van Assche

_ons003199601ill0949. Ons Geluk
Cast:
Veerle Dobbelaere, Johan HeldenberghFrançois Beukelaers, Jan Decleir, Tuur De Weert, Chris Lomme, Fred Van Kuyk,...
Deze dramareeks was in 1995 te zien op de VTM. Het was een van de grondleggers in dit genre en werd gekenmerkt door de getalenteerde acteurs. Veel jonge acteurs, zoals Mathias Sercu, werden door deze reeks gelanceerd. De serie duurde 2 seizoenen en gaat over het leven in Brabant in de jaren '50. De reeks was gebaseerd op de boeken van Gerard Walschap. De serie gaat over de Rene Hox en zijn ouders Trist en Trien, die als de vrije vogels van het dorp worden beschouwd. Rene begint zich echter te vervreemden van zijn ouders en komt in contact met een brouwer, maar vooral met zijn katholieke dochter Leontien.

6771751073d64a3bbb701c6081146a0f8. Stille Waters
Cast:
Antje De Boeck, Jo De Meyere, Koen De Bouw, Jan Decleir, Nand Buyl, Karel Deruwe,...
Deze dramaserie werd in 2001 uitgezondern op de VRT. De serie bestond uit 13 afleveringen en gaat over de strijd tussen een rijke industrieel en een jonge vrouw, die op zoek gaat naar de oorzaak van haar vaders dood.

 

 

1512086843855440076947495321833255074257. Moeder Waarom Leven Wij?
Cast:
Els Dottermans, Hilde Van Mieghem, Koen De Bouw, Dora Van Der Groen, Chris Lomme, Jan Decleir,...
Deze dramareeks, gebaseerd op het boek van Lode Zielens, was in 1993 te zien op de VTM. Het verhaal gaat over Netje, die als vierde dochter geboren wordt in een arbeidersgezin. Het gezin heeft niet genoeg geld om iedereen eten te geven en het wordt nog erger als de vader van de familie sterft.

kulderzipken6. Kulderzipken
cast: Michael Pas, Ianka Fleerackers, Jan Decleir, Karin Tanghe, Warre Borgmans, Mark Van Eeghem, Lucas Van den Eijnde, ...
Deze reeks werd op de VRT uitgezonden in 1996-1997. Het is een sprookjesachtig verhaal, dat geschikt is voor alle kijkers. Het verhaal gaat over Kulderzipken, een jonge boerenzoon, die de hand van de prinses probeert te bekomen. De koning probeert hier echter een stokje voor te steken.

 

 

Flikken45. Flikken
cast: Ludo Hellinx, Mark Tijsmans, Andrea Croonenberghs, Jo De Meyere,...
Deze spannende politiereeks wordt al sinds 1999 uitgezonden op de VRT. Volgend jaar zal het tiende en laatste seizoen op televisie te zien zijn. De reeks staat steeds garant voor heel wat kijkcijfers en jaarlijks komen duizenden mensen opdagen op de Flikkendag in Gent. De reeks gaat over het Gentse politiekorps.

Home_collegas1_m_00004. De Collega's
cast: René Verreth, Manu Verreth, Jaak Van Assche, Mandus de Vos, Tuur De Weert, Jacky Morel, Bob Van der Veken,...
Deze komische serie werd van 1978 tot 1981 uitgezonden op de VRT. De serie wordt als een der grootste uit de Vlaamse televisiegeschiedenis beschouwd. De serie gaat over een groepje collega's die samen op een ministerie werken en er heel wat beleven. De serie kreeg ook een film, de Kollega's maken de brug. De serie wordt momenteel dagelijks heruitgezonden op één en zorgt nog steeds voor hilariteit in de huiskamers.

 

 

matroesjkas3003. Matroesjka's
cast: Peter Van den Begin, Luk Wyns, Axel Daeseleire, Tom Van Dyck, Mark Van Eeghem,...
Deze serie, die gaat over het prostitutiemilieu, werd in 2005 uitgezonden op de VTM. Binnenkort zal de langverwachte tweede reeks op televisie te zien zijn.

 

oosterdonkcover2. Terug naar Oosterdonk
cast: Dirk Roothooft, Rik van Uffelen, Ides Meire, Mark Van Eeghem, Dora Van Der Groen, Michel Van Dousselaere, Antje De Boeck, Fred Van Kuyk,...
Deze dramareeks werd op de VRT uitgezonden in 1997. Het verhaal gaat over het verloren polderdorpje Oosterdonk. Nadat een van de oude bewoners sterft, komen ze allemaal weer samen om herinneringen op te halen over hun oude dorpje.

het_eiland1. Het Eiland
cast: Frank Focketijn, Wim Opbrouck, Tom Van Dyck, Dirk Van Dijck, Bruno Vanden Broucke, Tania Van der Sanden, Sien Eggers, Lucas van den Eijnde,...
Deze komische serie werd utigezonden van 2004 tot 2005 op de VRT. De reeks gaat over de administratieafdeling van het bedrijf Synalco Medics. Een van de werknemers krijgt op een dag promotie, waardoor er een van de eilanden een plaats vrijkomt. De veranderingen worden niet zomaar door iedereen aanvaard. Tot de spijt van het grote publiek werden er maar twee seizoenen van deze serie gemaakt. Ondanks petities werd er geen derde seizoen gemaakt.

 

04-08-08

Onze 10 beste Vlaamse films

Over de Vlaamse film wordt soms wel eens minachtend gedaan. Maar de tijd dat Vlaanderen enkel boerenfilms maakte, is gedaan. Er zijn heel wat films die de moeite waard zijn om te bekijken. Om de Vlaamse film een beetje te promoten, hebben wij onze top 10 van Vlaamse films opgesteld. Eigenlijk is het een top 11, aangezien er twee films met Urbanus op de 10e plaats staan zijn.

Hebt u andere eigen mening, laat deze dan zeker weten. En om de Vlaamse televisie ook te promoten, mag u binnenkort de top 10 van beste Vlaamse series verwachten.

7224_110. Hector (1987)
Regisseur: Stijn Coninx
Cast: Urbanus, Frank Aendenboom, Herbert Flack, Marc Van Eeghem, Sylvia Millecam, ...

Deze film gaat over een 35-jarige wees, die in de bakkerij van zijn oom mag komen werken. Hij houdt zich echter niet enkel bezig met de bakkerij, maar ook met het trainen van zijn neef, die wielrenner is.

    

00k10. Koko Flanel (1990)
Regisseur: Stijn Coninx, Jef Van de Water
Cast: Urbanus, Bea Van Der Maet, Jan Decleir, Ann Petersen, Herbert Flack, Willeke van Ammelrooy, ...

Dit verhaal gaat over een nestkastjesverkoper die per toeval op een reclameposter terechtkomt. Dit is zo een succes, dat hij een contract krijgt als mannequin.

Prijzen: 1 Joseph Plateau Prijs

    

1219119. Firmin (2007)
Regisseur: Dominique Deruddere
Cast: Chris van den Durpel, Jan Decleir, Frank Focketijn, Annick Christiaens, Catherine Kools, Said Assissi, ...   

Deze film gaat over Firmin Crets, een voormalig bokskampioen. Nadat hij ontslagen wordt bij de boksclub, waar hij manusje-van-alles was, beslist hij een jonge allochtoon te gaan trainen.

a127088. Confituur (2004)
Regisseur: Lieven Debrauwer
Cast: Marilou Mermans, Viviane De Muynck, Rik Van Uffelen, Chris Lomme, ...  

Deze film gaat over een schoenmaker die weggaat van zijn vrouw op de dag van hun huwelijksjubileum. Zijn vrouw beslist daarom om van hun schoenenwinkel een confituurwinkel te maken. Daarnaast moet ze ook nog eens zorgen voor de bedlederige zus van haar man.

Deze film won geen prijzen, maar werd wel genomineerd voor 2 Joseph Plateau Prijzen.

b127081

tanger-gr7. De Hel van Tanger (2006)
Regisseur: Frank van Mechelen
Cast: Axel Daeseleire, Filip Peeters, Warre Borgmans, Mieke De Groot, ...   

Deze film gaat over een Vlaamse buschauffeur die ten onrechte wordt opgesloten in een Marokkaanse gevangenis.

Prijzen: 1 prijs op het Montreal World Film Festival

dennis_van_rita_affiche026. Dennis van Rita (2006)
Regisseur: Hilde Van Mieghem
Cast: Els Dottermans, Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens, Damiaan De schrijver, Tom Van Dyck, ...   

Deze film gaat over de mentaal gehandicapte Denis, die terugkomt uit de gevangenis. De buurt is tegen zijn terugkomst en de enige die hem steunt is zijn moeder.

Prijzen: 2 prijzen op het Shanghai International Film Festival

5a_15. Iedereen Beroemd (2000)
Regisseur: Dominique Deruddere
Cast: Werner De Smedt, Josse De PauwEva van der Gucht, Thekla Reuten, ...   

Deze film gaat over een vader, wiens droom het is dat zijn talentvolle dochter beroemd wordt. Zijn dochter heeft echter niet het uiterlijk van een grote ster.

Prijzen: 1 prijs op het Festroia-Troia International Film Festival, 1 Joseph Plateau Prijs, 1 prijs op het Ljubljana International Film Festival en 1 prijs op het Rouen Nordic Film Festival.

Deze film werd ook genomineerd voor een Oscar.

  

alzh_poster4. De Zaak Alzheimer (2003)
Regisseur: Erik Van Looy
Cast: Jan Decleir, Koen De Bouw, Werner De Smedt, Gene Bervoets, ...   

Deze film gaat over een huurmoordenaar, die last heeft van Alzheimer.

Prijzen: 1 prijs op het Cognac Festival du film policier, 1 prijs op het Flanders International Film Festival en 5 Joseph Plateau Prijzen.

paulinepaulette23. Pauline & Paulette (2001)
Regisseur: Lieven Debrauwer
Cast: Dora van der Groen, Ann Petersen, Nand Buyl, Rosemarie Bergmans, ...   

Deze film gaat over Pauline, een 66-jarige vrouw met de geest van een kind. Zij wordt opgevangen door haar zus Martha, maar die overlijdt plots. Haar wil is dat Pauline zal worden opgevangen door een van haar 2 andere zussen, maa wie wil Pauline opvangen?

Prijzen: 1 prijs op het Cairo International Film Festival, 1 op het Cannes Film Festival, 2 op het Flaiano Film Festival, 1 op het Gardanne Film Festival en 5 Joseph Plateau Prijzen.

AS01_PAULINEANDPAULETTE

daens2grande2. Daens (1993)
Regisseur: Stijn Coninx
Cast: Jan Decleir, Antje De Boeck, Michael Pas, Fred Van Kuyk, Herbert Flack, ...    

Deze film gaat over priester Adolf Daens, die het in Aalst opneemt voor de armen. Hiervoor moet hij het opnemen tegen het hoofd van de Katholieke partij, Charles Woeste.

Prijzen: 1 prijs op het Venice Film festival, 1 op het Sjanghai Film Festival, 5 Joseph Plateau Prijzen, 2 Fonskes.

Deze film was ook genomineerd voor een Oscar.

@Ben-X1. Ben X (2007)
Regisseur: Nick Balthazar
Cast: Pol Goossen, Marijke Pinoy, Greg Timmermans, Jakob Beks, ... 

Deze film gaat over een autistische jongen die op school gepest wordt. Om die pesterijen te ontlopen vlucht hij in een computerwereld.

Prijzen: 3 prijzen op het filmfestival van Montreal, 1 prijs op het Palm Springs International Film Festival, 2 prijzen op het Sedona International Film Festival en 1 prijs op het Middle East International Film Festival.

14:49 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-05-08

Top 10 Beste filmmuziek

De 10 beste filmmuziek kiezen, is niet makkelijk. Er is veel goede filmmuziek en elk jaar komen daar een pak nieuwe soundtracks bij. Wat maakt filmmuziek nu goed? Goede filmmuziek moet een sfeer creëren, waardoor een scène beter wordt weergegeven. door. Filmmuziek moet ook als een rode draad door de film lopen. Het belangrijkste is misschien wel of het deuntje in je hoofd blijft hangen. Als je de muziek na de film nog kan herinneren, is er waarschijnlijk wel sprake van goede filmmuziek. Natuurlijk is muziek wel subjectief en zal een liedje voor de ene goed zijn en voor de andere slecht. Bij ons overzicht hebben we vooral rekening gehouden met herkenbaarheid (als je bij het horen aan een liedje, direct de film eraan kan koppelen) en gekendheid (als je het liedje nadien nog kan nazingen/neurieën). Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met onze top 10. Je mening en jouw top 10 kan je kwijt bij de reacties.

10. Cannibal Holocaust
Dit liedje is het themalied van de film Cannibal Holocaust. In de film, die over de laatste dagen van een filmploeg in de jungle gaat, wordt het liedje vooral gebruikt bij gewelddadige scenes. Dit zorgt voor een leuk contrast: het gewelddadige op het scherm en het rustige melodietje. Je zou kunnen zeggen dat het een soort sadistisch melodietje is, wat ook helemaal bij de film past. Het liedje werd gecomponeerd door Riz Ortolani.

9. Imperial March
Dit liedje, uit de Star Wars-films, doet denken aan een dreigend kwaad. Het liedje wordt dan ook gebruikt wanneer Darth Vader zijn intrede doet. Het kreeg als neventitel Darth Vader's Theme. Het lied werd gecomponeerd door John Williams

8. Jurassic Park Theme Song
Dit liedje uit de Jurassic Park-films heeft een magisch tintje. Toch wel iets dat met het park te maken heeft; Jurassic Park is immers een magisch en wonderlijk park. De muziek werd gecomponeerd door Johan Williams.
7. Dead already
Dit liedje komt uit de film American Beauty. De inhoud van de film kun je samenvatten als een klassiek drama. Componist Thomas Newman kon de passende muziek bij deze film componeren. Met instrumenten zoals tablas, kim-kim drums, mandola en banjo, creëert hij samen met piano en fluit een soundtrack die de film tot een zwarte komedie maakt.
6. Le fabuleux destin d'Amelie Poulain
Le fabuleux destin d'Amelie Poulain zit vol leuke en herkenbare deuntjes. Daarom hebben we niet 1 liedje geselecteerd uit deze film, maar nemen we alle liedjes als geheel. Componist van deze muziek is Yann Tiersen
5. The Godfather Waltz
Dit liedje creëert een ludieke sfeer bij The Godfather. De muziek is van Nino Rota.
4. Goldfinger/James Bond Theme
Goldfinger is één van de betere titelsongs van een James Bond-film. Shirley Bassey zong het liedje in voor de gelijknamige film. Goldfinger is één van de betere en de meest gekende Bond-liederen. Samen met dit lied werd ook het bekende Bond-thema geselecteerd. Componist van dit lied is John Barry. De allereerste versie van het James Bond thema was van Monty Norman, hierdoor is er wat onenigheid over wie nu de componist van het lied is. Er wordt aangenomen dat Monty Norman de originele componist is.
3. ET: The Extra-Terrestrial
De muziek uit de film E.T. werd gecomponeerd door John Williams. Williams is momenteel een van de bekendste filmmuziekcomponisten ter wereld. Als vaste componist van Steven Spielberg en George Lucas, componeerde hij memorabele thema’s en deelde hij mee in het succes van al hun films.
2. Pirates of the Caribbean Theme
Deze muziek komt uit de Pirates of the Caribbean-films. Dit leuk zeeroversdeuntje, dat je doet denken aan wilde avonturen, is van de hand van Hans Zimmer.
1. Requiem for a dream
Dit liedje was oorspronkelijk gecomponeerd voor de film Requiem For A Dream. Maar het lied is niet enkel voor deze film gebruikt. In verschillende trailers voor andere films en series werd het lied van Clint Mansell gebruikt.   Zo werd het gebruikt voor de trailer van Lord Of The Rings: The Two Towers en staat het bekend als Requiem for a Tower. Daarnaast werd het ook gebruikt voor The Da Vinci Code, Lost en I Am Legend

14:27 Gepost door SD in Our Opinion | Permalink | Commentaren (0) | Tags: top 10 beste filmmuziek |  Facebook |