22-12-08

The Joker is jullie favoriet

Joker2The Joker is een fictief personage dat verschijnt in de comics van Batman. The Joker ontstond in 1940, toen zijn bedenkers Jerry Robinson, Bill Finger en Bob Kane hem intriduceerden in Batman. Hij wordt beschouwd als de aartsvijand van Batman. Hij is een echte crimineel die zowel moordt als steelt. De echte naam van the Joker is nog steeds onbekend. Er zijn verschillende verhalen over het onstaan van the Joker. De meest gebruikte versie is dat the Joker in een vat chemisch afval viel, waardoor zijn huid verbleekte, zijn haar groen werd en zijn lippen rood. Hierdoor kreeg hij het uiterlijk van een clown.

The Joker gebruikt graag grappige wapens voor zijn misdaden. Zo gebruikte hij reeds klapsigaren die gevuld waren met nitroglycerine, pistolen waar vlaggetjes uitkomen, vlijmscherpe speelkaarten, enz. Ook gebruikt hij vaak Joker Juice, wat een dodelijk gif is, waardoor zijn slachtoffers sterven terwijl ze zich doodlachen.

In films en series werd the Joker reeds door drie acteurs vertolkt. De eerste acteur was Cesar Romero; Hij speelde the Joker in 18 afleveringen in de Batman televisie serie (1966). In 1989 was het de beurt aan Jack Nichelson in de film Batman. Dit jaar was het Heath Ledger die the Joker neerzette in The Dark Knight.

Romero_nicholson_ledger_%28joker%29

Ook in de tekenfilmserie gaven grote acteurs hun stem aan the Joker. Zo verleende Mark Hamill (Luke Skywalker uit Star Wars) zijn stem aan the Joker in de serie uit 1992. Ook Kevin Michael Richardson (die ook de stem van Jabba the Hutt doet in Star Wars) gaf zijn stem in 2004 aan the Joker.

15:25 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-08

Het verhaal van Dracula

Jullie kozen Dracula als jullie favoriete filmmonster, maar wat is het verhaal van Dracula nu precies? In deze poll-special komt u het te weten.

Bram_Stoker_bio_photoGraaf Dracula is een personage uit de gelijknamige roman van Bram Stoker (foto). Ondertussen is hij uitgegroeid tot de bekendste vampier in de film- en literatuurgeschiedenis. 

De voornaam van graaf Dracula is onbekend. In de roman wordt dit immers niet verteld. Naast vampier is Dracula ook een bekend tovenaar. Naar hij zelf beweert, is hij familie van Atilla de Hun. Dracula leeft teruggetrokken in zijn kasteel in de Karpaten.

2In zijn jeugd hield Dracula zich bezig met het bestuderen van zwarte magie en alchemie. Tijdens zijn leven belandde hij ook in het leger, waarmee hij o.a. de Turken bij de Donau bevocht. Dracula leefde een 'normaal' menselijk leven, het is maar na zijn dood dat hij vampier werd. Door zijn gebruik van zwarte magie, kon hij het voor mekaar krijgen om eeuwig te leven. Daarvoor moest hij dan wel vampier worden.

In de 19e eeuw is hij het beu om met zijn drie bruiden in zijn kasteel teruggetrokken te leven. Daarom besloot hij om naar Engeland te verhuizen. Met een Russisch schip vaart hij naar Engeland, waar hij met de hulp van Jonathan Harker een landhuis koopt. Zijn eerste slachtoffer in Engeland is de vrouw Lucy Westenra. Zij zou echter niet zijn enige slachtoffer zijn.

dracula%20christopher%20leeZijn aanwezigheid wordt echter opgemerkt, waardoor verschillende jagers besluiten om hem te doden. Een groepje jagers dat bestaat uit Lord Godalming, Van Helsing, Dr. Seward, Jonathan Harjer en Quincey Morris zijn hem op het spoor, waardoor Dracula noodgedwongen moet vluchten naar Transylvanië. Het groepje jagers is hem echter gevolgd en weten hem te doden met een mes.

Dracula werd qua uiterlijk als model gebruikt voor vampiers, zoals we die vandaag kennen. Voorheen werden vampiers immers afgebeeld als monsters, wat over Dracula niet gezegd kan worden. In de roman is Dracula een man met grijze haren en een grote snor. Zijn oren zijn puntig en hij heeft een gebit als een hond. Later in Londen is hij echter sterk verjongd door het drinken van bloed. Tijdens zijn scheepsreis vermoordde hij immers de volledige bemanning. Vanaf dat hij in Engeland woont, heeft hij naast een snor ook een zwarte puntbaard.

Dracula%20filmToch staat de Dracula uit de roman in contrast met de Dracula uit de films. In de film is hij meestal kaalgeschoren of heeft hij kort zwart haar, en is hij niet bestand tegen daglicht. In de roman kan hij echter vrij rondlopen in de zon, maar moet hij we verschillende keren op de dag rusten.

Dracula is een rustig en beleefd persoon, maar dat is echter maar een rolletje dat hij speelt om zijn slachtoffers een gevoel van veiligheid te geven. Dracula is heel fier op zijn afkomst en is dan ook sterk geïnteresseerd in het Britse koninkrijk.

Dracula heeft verschillende bovennatuurlijke krachten; enerzijds door zijn vampier zijn, anderzijds door zwarte magie. Zo is hij even sterk als 20 man samen, blijft hij eeuwig jong (hij kan zelfs jonger worden door bloed te drinken) en kan hij iemand anders in een vampier veranderen. Maar zijn krachten hebben ook beperkingen; zo is hij overdag minder sterk, hij wordt zwak door zonlicht (maar gaat er niet van dood, zoals in de films), kan niet tegen knoflook en heilige voorwerpen, en kan hij enkel een gebouw betreden als hij uitgenodigd wordt.

18887569_w434_h_q80Zoals eerder al vernoemd werden er veel films en televisieseries gemaakt over Dracula. Hij is het horrormonster dat door het meeste aantal verschillende acteurs werd vertolkt. Max Schreck, Bela Lugosi, Lon Chaney Jr., John Carradine, Christopher Lee, Denholm Elliott, Jack Palance, Udo Kier, Frank Langella, Louis Jourdan, Klaus Kinski, Duncan Regehr, Leslie Nielsen, Patrick Bergin, Dominic Purcell, Richard Roxburgh, Marc Warren en Keith Lee Castle zijn een aantal acteurs die de bekende vampier gespeeld hebben.

dracula_movie_poster_17Een aantal films waarin Dracula speelt:

 • Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)
 • Dracula (1931)
 • Dracula's Daughter (1936)
 • Dracula (1958)
 • Dracula: Prince of Darkness (1966) 
 • Taste the Blood of Dracula (1970)
 • Scars of Dracula (1970) 
 • Dracula vs. Frankenstein (1971)
 • Dracula A.D. 1972 (1972)
 • Drácula contra Frankenstein (1972) 
 • Dracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!! (1974)
 • Son of Dracula (1974)
 • The Legend of the 7 Golden Vampires (1974)
 • Dracula (1979)
 • Scooby-Doo and the Reluctant Werewolf (1988)
 • Dracula (1992)
 • Dracula: Dead and Loving It (1995)
 • Dracula: Pages from a Virgin's Diary (2002)
 • Blade: Trinity (2004)
 • Van Helsing (2004)
 • The Batman vs Dracula: The Animated Movie (2005)
 • Dracula's Curse (2006)
 • Dracula-keith-lee-castle-1648278-388-300Televisieseries/films:

   

  1466362542_253868a297

  19:34 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dracula |  Facebook |

  01-08-08

  Wie is Hannibal Lecter?

  Uit de poll bleek dat jullie favoriete engerd Hannibal Lecter is, dat betekent dus dat hij centraal staat in onze poll-special. Wie is Hannibal lecter?

  hopkins_anthonyDr. Hannibal lecter is een fictief personage uit een reeks boeken van schrijver Thomas Harris. Hij kwam voor het eerst voor in het boek Red Dragon, als een psychiater die er een tweede leven als seriemoordenaar op nahield. Er volgden nog 3 boeken met Lecter in de hoofdrol: The Silence of the Lambs, Hannibal en Hannibal Rising. De boeken werden ook allemaal verfilmd. De eerste film die gemaakt werd over Hannibal Lecter was Manhunter. Deze film was gebaseerd op het boek Red Dragon. Brian Cox vertolkte de rol van de kannibaal. In 2002 werd deze film hermaakt, onder de titel Red Dragon, met Anthony Hopkins in de hoofdrol, die eerder ook al die rol vertolkte in The Silence of the Lambs en Hannibal. Hopkins won hiermee een Academy Award voor zijn vertolking in The Silence of The Lambs in 1991. In 2007 werd het laatste boek verfilmd, Hannibal Rising. Deze keer mocht Gaspard Ulliel in de rol kruipen van de geniale kannibaal.

  In de Literatuur:

  RedDragon45Hannibal lecter werd geïntroduceerd in 1981 in het boek Red Dragon. Lecter is een geniale psychiater, die wordt opgepakt nadat blijkt dat hij een seriemoordenaar is die zijn slachtoffers opeet. Tijdens zijn gevangenschap schrijf hij vooral artikels voor medische tijdschriften. Agent Will Graham denkt echter dat Lecter hem kan helpen in een onderzoek naar een andere seriemoordenaar, Francis Dolarhyde, wiens bijnamen The Tooth Fairy en The Dragon zijn. Een pittig detail is dat Graham degene was die Lecter opgepakt had en bijna vermoord was door Lecter. Lecter wil dan ook wraak en op een dag ontvangt hij een brief van de gezochte seriemoordenaar Dolarhyde. Via een gecodeerde brief slaagt Lecter erin om het thuisadres van agent Graham naar Dolarhyde te sturen. Dolarhyde zal daardoor Graham thuis kunnen aanvallen en hem voor het leven verminken. Dolarhyde wordt doodgeschoten door de vrouw van Graham, maar Lecter heeft zijn wraak, zonder zelf zijn hande vuil te maken.

  0099446782_02_LZZZZZZZIn 1988 komt er een vervolg op Red Dragon, The Silence of the Lambs. In dit boek komt Lecter in contact met FBI agente in opleiding Clarice Starling. Samen gaan ze op zoek naar seriemoordenaar Buffalo Bill. Starling gaat op pad, terwijl Lecter vanuit zijn cel een psychologisch profiel opmaakt. Dit profiel geeft hij niet zo maar, want Clarice moet in ruil details uit haar jeugd vertellen aan hem. Lecter weet echter te ontsnappen uit de cel en verdwijnt.

  hannibalHet derde boek, Hannibal, kwam uit in 1999. Het verhaal speelt zich zeven jaar na The Silence of the Lambs af. Lecter leeft onder een andere naam in Italië. Een van zijn slachtoffers die het overleefde, Mason Verger, is geobsedeerd geraakt door Lecter en wil hem vermoorden, door hem aan varkens te voederen. Hij wordt echter op tijd gered door Clarice Starling. Starling wil Lecter terug gevangennemen, maar door middel van drugs en hypnose kan hij haar overmeesteren en haar veranderen in zijn reeds lang overleden zus. Starling verzet zich echter en verandert zo in zijn geliefde. Samen vertrekken ze naar Argentinië.

  HB_070104030236667_wideweb__300x446In 2006 schreef Harris een prequel, genoemd Hannibal Rising. Het verhaal vertelt de jeugd van Lecter. Hij werd in 1933 geboren in Lithouwen. In 1944 werden hij en zijn zus Mischa weeskinderen, omdat de Duitse SS zijn familie vermoordde. Lecter en zijn zus worden gevangengenomen door een groepje Nazi deserteurs. Omdat ze geen eten hadden, vermoordden ze Mischa en aten haar op voor de ogen van Lecter. Lecter was helemaal getraumatiseerd door deze gebeurtenis. Lecters wist echter te ontsnappen en belandde in een weeshuis. Hij werd geadopteerd door zijn oom Robert en zijn Japanse vrouw, Lady Murasaki. Toen Lecter ouder werd bouwde hij een speciale band op met deze vrouw, die ondertussen weduwe geworden was. Lecter bleek echter extreem intelligent en vervolledigde reeds op jonge leeftijd zijn dokterstudies. Lecter bleef echter geobsedeerd door hetgene zijn zus was overkomen. Nadat hij zijn eerste moord gepleegd had (hij had een slager vermoord die Lady Muraski beledigd had), zocht hij één voor één de moordenaars van zijn zus op en vermoordde hen. Het boek eindigt met het feit dat Lecter toegelaten werd in het Johns Hopkins Medical Center.

  In de film:

  Lecktor02In 1986 verscheen de eerste film; Manhunter. In de film werd de naam van Lecter veranderd in Lecktor. De acteur die Hannibal speelde was Brian Cox.

  In 1991 kwam de tweede film, The Silence of The Lambs. Hierin kreeg Anthony Hopkins de rol van Lecter. De vertoling van Lecter bleef iedereen bij en hij maakte van Lecter een cultureel icoon. Hij maakte zelfs kans op een oscar.

  post694_hannibalIn 2001 kwam de derde film, Hannibal, opnieuw met hopkins in de hoofdrol. Het einde van de film kwam wel niet overeen met het boek; de zus van Lecter, Mischa, wordt niet vernoemd in de film, en Starling gaat niet mee met hem naar Argentinië. Om te ontsnappen aan Starling moet Hannibal zijn eigen hand afhakken om zich van zijn handboeien te ontdoen. Hannibal kon er ook voor gekozen hebben om Starlings hand af te hakken, maar dat hij dit niet deed, verklaart dat hij enige sympathie voor haar voelt.

  In 2002 werd het eerste boek nog eens herfilmd, ditmaal ook met Hopkins in de hoofdrol.

  800px-Heyes

  Hannibal_Rising_1Eind 2006 werd ook het laatste boek, Hannibal Rising verfilmd. Gaspard Ulliel speelt de jonge Lecter en Aaran Thomas vertolte de 8-jarige Lecter.

  14:49 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hannibal lecter |  Facebook |

  09-06-08

  Daniel Craig is beste James Bond

  daniel-craig-bond%20(2)Een maand lang konden jullie stemmen op de poll "Wie is de beste James Bond-acteur". Jullie waren het meest onder de indruk van de huidige James Bond, Daniel Craig. De uitslag vindt u hier:

  01. Daniel Craig: 66,7%
  02. Pierce Brosnan: 16,7%
  03. Sean Connery: 8,3 %
  03. Roger Moore: 8,3%
  04. Timothy Dalton: 0%
  04. George Lazenby: 0%

   

  daniel_craig_112607_0001Daniel Craig haalt het dus met een grote voorsprong. Opvallend is dat de klassieke Bonds weinig stemmen haalden. De ommekeer in de James Bond-films wordt dus duidelijk gesmaakt.

  Craigs filmcarrière begon met The Power of One in 1992. Vanaf 1996 verwierf hij erkenning met de populaire televisieserie Our Friends in the North. Verder speelde hij onder meer in Road to Perdition met Tom Hanks, Sylvia met Gwyneth Paltrow, en in Enduring Love met Rhys Ifans. Internationaal werd Craig bekender na zijn rol als rivaal van Angelina Jolie als Lara Croft in de film Lara Croft: Tomb Raider in 2001. In 2005 speelde hij in de films Archangel, The Jacket en Munich, en dat waren de laatste films voor hij in de huid kroop van James Bond in Casino Royale. In 2007 kwam The Invasion uit waar hij in speelt met Nicole Kidman. Ook in The Golden Compass is hij naast Nicole Kidman te zien. 

  daniel-craig_336x317Op 14 oktober 2005 werd bekendgemaakt dat Craig Pierce Brosnan opvolgde als James Bond. Hij heeft voor vijf films getekend, waarvan de eerste, Casino Royale, op 17 november 2006 uitkwam. Zijn tweede Bond-film, die de titel Quantum of Solace heeft meegekregen, staat gepland voor 31 oktober 2008.
  (Bron: www.wikipedia.be)

   

   

  22:06 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: james bond, daniel craig |  Facebook |

  01-05-08

  Silver Surfer-special

  De Silver Surfer is een superheld uit een Marvel Comic. Zijn bedenkers zijn Stan Lee en Jack Kirby. Deze twee zijn geen onbekenden in superheld-land, want ook X-Men en Iron Man werden door deze twee gecreëerd. De Silver Surfer verscheen voor het eerst in 1966 in een Fantastic Four-comic.

  normal_silver_surfer

  De Silver Surfer noemde vroeger Norrin Rad. Hij was een jonge astronoom op de planeet Zenn-La. Om zijn planeet te redden van de god-achtige Galacticus, bood hij die zijn diensten aan. Galacticus aanvaardde het aanbod en gaf Norrin superkrachten, een zilveren uiterlijk en een magische surfplank. Norrin, vanaf dan de Silver Surfer, moest nieuwe planeten zoeken voor Galacicus en in ruil werd de planeet van Norrin niet vernietigd.

  Silver_Surfer_earth82432_0001De superkrachten van de Silver Surfer worden omschreven als kosmische krachten. Hij kan kosmische energie absorberen met zijn lichaam en deze gebruiken om energiestralen af te schieten, moleculen te beïnvloeden, door de tijd te reizen en levende wezens te genezen. Hij is ook zeer sterk, te vergelijken met de kracht van de Hulk, en kan sneller vliegen dan het licht. Door zijn zilveren huidlaag is hij zo goed als onverwoestbaar. Magie of andere kosmische energie kunnen hem wel raken.

  Nadat hij Galacticus een tijdje diende, ontdekte hij de planeet Aarde. Daar ontmoette hij de Fantastic Four en besliste hij om Galacticus niet langer te dienen. Als straf verbande Galacticus hem naar de aarde.

  UltimateSilversurferFF43Silver Surfer werd een zeer populair personage. Hij kreeg een eigen comic-reeks, een animatieserie, was ook vaak te zien in de animatieserie van de Fantastic Four en speelde mee in de bioscoopfilm: Rise of the Silver Surfer.

  Aanvankelijk dacht iedereen dat Silver Surfer gecrëerd was door Galacticus. Toch werd meteen duidelijk dat Siler Surfer het verschil kende tussen goed en kwaad. Hij ontwikkelde ook heel wat menselijke gevoelens tijdens zijn avonturen. Zo ontwikkelde hij medelijden dankzij een blinde kunstenares, jaloezie leerde hij van the Thing en wreedheid leerde hij nadat hij gevangen werd genomen door Dr. Doom. Er was in het begin nog niets geweten over de Silver Surfer zijn leven voordat hij op de aarde terechtkwam. Daardoor is de gedachte ontstaan dat Galaticus hem gemaakt had.

  18774783Het verhaal van de Surfer werd pas uiteengezet toen die zijn eigen comic-reeks kreeg. Hierin werd onthuld dat de Silver Surfer vroeger Norrin Radd heette en dat hij een pact sloot met Galacticus om zijn planeet te redden. Hij moest vanaf dan planeten zoeken voor Galacticus. Op aarde besliste Silver Surfer, na de Fantastic Four ontmoet te hebben, om Galacticus niet langer te dienen. Hij hielp zelfs mee Galacticus te verjagen van de Aarde. Galacticus was niet tevreden met het verraad van de Surfer, waardoor hij besloot de Surfer te straffen. Vanaf dan kon de Surfer, door de magie van Galacticus, de aarde niet meer verlaten. Omdat hij toch vast zat op de Aarde besloot de Sufer om een superheld te worden.

  TorchSurferSMALLOp een dag werd hij echter gevangen genomen door Dr. Doom. Die slaagde erin om de krachten van de Surfer over te nemen. Die verloor hij alweer toen hij een botsing maakte met de onzichtbare muur, die Galacticus had opgetrokken om de Surfer op Aarde te houden. Door zijn gevangenschap ging de Surfer inzien dat de mens een wreed volk was. Hij besloot hieruit dat de mens alleen zou samenwerken als ze konden samenspannen tegen een gemeenschappelijke vijand. Hierop besloot de Surfer om zelf die vijand te spelen. Hij terroriseerde de Aarde totdat hij werd neergehaald door het Amerikaanse Leger met een speciale kracht-absorberende bom.

  396px-DefendersIII1Galacticus probeerde nog een paar keer om de Surfer opnieuw aan zijn kant te krijgen, maar geholpen door the Fantastic Four wist de surfer hieraan te weerstaan. Naast Galacticus bevocht de Surfer nog andere vijanden, zoals Molecule Man, Mephisto, Badoon en Dr. Doom. Maar ook tegen andere superhelden, zoals Spider-Man en Human Torch, nam hij het op omwille van zijn frustraties over de mens en de Aarde. Samen met Hulk, Dr. strange en Namer the Sub-Mariner vormde hij het team de Defenders.

  Toch slaagde de Silver surfer er twee keer in om de onzichtbare barrière van Galacticus te doorbreken. De eerste keer ging hij terug naar zijn thuisplaneet  Zenn-La, maar toen hij er aankwam was er niets meer. Hij kwam er achter dat de planeet verwoest werd door Galacticus. Ondertussen had Mephisto de geliefde van de Surfer, Shalla-Bal, ontvoerd op de Aarde. Hierdoor moest hij terugkeren. Hij zat daardoor wel weer vast, want zijn methode om de barrière te doorbreken werkte maar 1 keer. De Surfer wist Shalla-Bal te bevrijden en gaf haar een deel van zijn krachten. Hierop stuurde hij haar terug naar Zenn-La, zodat ze de planeet kon heropbouwen met haar nieuwe krachten.

  surfer2De tweede maal doorbrak hij de barrière op aanraden van Thing. De Surfer vloog zonder zijn sufplank de lucht in en raakte hierdoor voorbij de barrière. Galacticus had de barrièr immers ingesteld op de surfplank, omdat hij ervan uitging dat de Surfer de Aarde nooit zou verlaten zonder zijn surfplank. De Silver Surfer ging meteen naar Galacticus om te vragen om de barrière op te heffen. Galacticus stemde toe als de Surfer zijn dienaar Nova kon bevrijden. De Surfer slaagde hierin en sloot zo vrede met Galacticus. De barrière werd opgeheven en de Surfer was weer vrij.

  De Silver Surfer verliet dan ook de Aarde en trok de ruimte in, waar hij het opnieuw opnam tegen misdadigers. Toen de surfer merkte dat hij zijn emoties begon te verliezen, keerde hij terug naar de Aarde. Vanaf dan beschouwde hij de Aarde als zijn nieuwe thuisplaneet. Hij verliet de aarde wel nog regelmatig, maar keerde altijd terug wanneer hij nodig was. De Surfer sloot zich ook aan bij een groepje dienaren van Galacticus om het op te nemen tegen een nieuwe vijand, Annihilus (zie onderstaande prent).

  404px-CoverANNIHfinalpaint

  10:23 Gepost door SD in Poll-Special | Permalink | Commentaren (0) | Tags: silver surfer |  Facebook |